|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
ma nem' pojma.. ja se igram sa wavesovim q10 eq-om i TC-ovim grafic ekvalajzerima na svakom kanalu.. nisam navikao na SSL.. mozzda kad bih imao pravu analognu varijantu, pa bi mi bilo chak i interesantno da zavrcem potenciometre.. 'vako me samo smara..
![]() razzmazzen sam, znam.. ![]() a za trilogy.. jebem li ga.. ja za njega znam tek od proshle godine, i stvarno.. nema boljeg (bar ja nisam naishao) basslinera od njega.. svaka pesma ima njega.. eto uskoro ce jedan album, pa kasnije pred kraj godnine (ako bog da) josh jedan i mislim da od 38 pesama samo 2 ne sadrzze trilogy nego neki subbass ili mozzda chak i frutijev ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Psiho
|
![]()
IMO Waves SSL je malo precjenjen. Waves je lijepo "utrzhio" slavu SSL tehnologije. Daleko od toga da su to loshi plug-inovi, ali definitivno ne zasluzhuju toooooliku pazhnju. Pitam se bi li ih itko zamjetio da su izashli kao no-name plagovi bez magichnih SSL slova u imenu!?
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
SSL su extra plugovi!
Ja sam jutros od 3 do 9 mixao pesmu. 98 kanala, bubanj na mnogo kanala, 36 kanala vokala, gomila gitara... I sve vreme se vodim logikom "Necu bas SSL jer necu imati dovoljno procesora za mix..."... I tako ja "stedim", gomilam razne plagove, te sa jednim oduzimam, te sa drugim dodajem, te ovo, te ono, zavrsim ja mix na nekih 80% resursa. Popijem kafu, odmorim usi, pustim nesto strano i pozelim da se ubijem!!! U zivotu nikada nista gore nisam smixao!!! A sve zdravo u usnimku! Onda sam tugovao jedno dva sata i bio van sebe suocen sa tako bolnim saznanjem, da bih na kraju popizdeo, oborio ceo mix, ostavio samo reverbe posto su oni jedino bili OK, a umesto svih raznih EQ-a i kompresora, ucitao sam samo SSL stripove. Dakle, za dva sata sam sabio ceo mix ispocetka i to da me nije sramota pored bilo cega da pustim od strane produkcije, a resursi su mi bili na 50%. Znaci 30% manje nego kad sam 'stedeo". Naravoucenije: Nekada je dovoljno imati plug sa karakterom da dobijes nesto sto inace izvlacis "hirurgijom". Sto manje jebavas trake, to one bolje zvuce na kraju. Upravo me je Waves SSL danas spasao od sigurne propasti.
![]() |
#16 |
Mason
|
![]()
I ja Waves SSL ubrajam u pug-ove godine... meni se bas svidja...
Od plugova koje sam krenuo da koristim 2006-te, mogu da izdvojim: -UA Neve 1073 -Waves SSL -Altiverb 5 (on je stariji, ali, tek sada su ga... ovaj... usavrshili... ![]() Trenutno sam u fazi cackanja Princeton Digital 2016 (emulacija Eventide SP2016), ali ne smem jos uvek nista da izvalim... ![]() Na cackanje istog me, moram priznati, navukao onaj Max-ov link sa intervjuom Dave Penesada, gde ovaj kaze (Dave, a ne Max ![]() "If you listen to “Get the Party Started” by Pink, or “Family Portrait” by Pink [From the CD Missundaztood Arista, 2001] That’s the reverb I’m using on her vocal." Naravno, ne treba slepo verovati takvim pricama i tako birati efekte, ali... vredi probati... a rekao bih da je roomchic skroz o.k. ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 25-01-2007 at 08:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
a brainworx ????
|
![]() |
![]() |
![]() |