|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Mason
|
![]()
DSP sa UAD-a je za mene i dalje misterija...
![]() Sa jedne strane, znam da u specifikacijama ne sme da se laze... sa druge... chip koji radi na 1 GHz, sa onolickim pasivnim hladnjachicem :o ???? Malo teze... Analog Devices je nedavno izbacio 400 MHz DSP chip koji se ugradjuje u Duende, CreamWare ASB i mnoge druge nove sprave... to je ujedno, koliko znam, njihov najjachi DSP chip, a Analog Devices je jedna vrlo ozbiljna firma za DSP chipove... pored Texas Instruments, Motorole... Dakle, oni tek nedavno na 400 MHz bez aktivnog hladnjaka, a, eto, UAD-1 vec godinama cepa na 1GHz sa malim pasivnim hladnjakom... nesto tu smrdi... Da je neka firma napravila takav DSP, vec bi se pohvalila, a Universal Audio ne pravi DSP chipove, da bi to mogla da bude njihova tajna... Nesto tu zaudara na laz u specifikacijama, ili tako neku prevaru... Klokovani GPU? Neznam, ima ovde strucnijih ljudi po tom pitanju od mene, ali... neka ga je neko i svirno sa npr. 300 MHz na 1 GHz... ali... avaj ![]() Cudi me da niko na nekom matorom vrisnulom UAD-u nije skinuo hladnjak, fotografisao i zakacio fotku na net. Ja to nisam uspeo da nadjem, ali... cak i da je neko to uradio, sigurno se i dalje ne bi znalo koji je to tacno chip, jer mi neki glasovi u glavi ![]() U svakom slucaju, na osnovu hladnjaka i podataka koje znam o tome na koliko rade drugi DSP chipovi, na osnovu toga koliko je UAD stara karta itd. rekao bih da se, sto se tice clocka, radi o nekoj prevari... Sad, zbunjujuce je to kako smeju da navedu lazan podatak u specifikaciji... ![]()
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nisi u pravu ...... doduse treba nauciti da se radi sa njim ..... ja sam napokon , posle par meseci igre poceo da dobijam prve prave rezultate , i veruj mi , ne mozes prici tom zvuuku ni sa jednim vst kompresorom koji imam . On je spor i nije za nesto sto ima jake atacke , ali dobio sam tako dobre klavire sa njim , guste i pune , da se svaki put iznova iznenadim ...... Super kompresor , mada sam kao i ti imao misljenje da je potpuno neupotrebljiva sprava .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Mason
|
![]()
Jes' vala veliki greh reci za UA-Neve 33609 da je uzas... :o
Oggy, verujem da se nisi dovoljno poigrao sa njim... nema drugog objasnjenja... Ja ga ne koristim u masteru... koristim ga za kompresovanje pojedinih grupa... kako kad, zavisno od pesme... zadnji put sam ga upotrebio za kompresiju grupe stringsa (u pesmi koju trenutno radim)... kompresor je vrlo o.k.... Mene je chudilo sto ga jedan nas vidjeniji producent (glupo je pominjati po imenu coveka koji nije prisutan, jer ne moze da kaze nista u koliko neka pametnica oplete po njemu...) hvali za mastering. Ja ga u masteringu ne koristim. Do nedavno sam u masteringu koristio Waves SSL, a sad sam se bacio na kombinaciju sa laganim Fairchildom, equalizacijom i na kraju Precision MultiBand-om, po modelu koji pokazuje Michael Romanowski... mislim, jos izuchavam takav pristup i cini mi se da nije los, cak bih rekao da je skroz O.K... Elem... poenta je da pomenuti lik upravo sa 33609 radi odlicne mastere... a taman posla da za drugo ne zna... nego... to je kompresor koji treba odlicno poznavati i onda da i odlican rezultat...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 23-01-2007 at 09:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Svce sto je uslo u njega, izaslo je gore nego sto je uslo. CAk i sa minimalnom kompresijom, tj. njegovim radom.
Ako je u pitanju bus kompresor, logicno bi bilo da kroz njega sunes ceo snimak. To sam i uradio. Mislio sam da mi se nesto pokvarilo. Onda sam isao na akustare, pa ni to nije radilo. E, cini mi se da jedino klavir nisam probao, tako da za klavir ne smem da tvrdim.
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
.... i sa akustarama mozes postici fenomenalne rezultate , samo je jako bitno sa kolikim gainom ulazis u kompresor i sta zapravo od njega hoces .
Nije za italo pop sigurno .... ali ako hoces da dobijes neki D' Angelo zvuk , onda je to jedini kompresor koji meni uspeva da izvuce tu boju . Verovatno si ga koristio za pogresan zadatak , sto ne znaci da je kompresor los . Isto tako ako hoces svetao i svilenkast klavir ( gitare ) ovo je takodje pogresan kompresor ..... jednostavno je za odredjene stvari a u tim stvarima je ( po meni ) jedini u kategoriji ) Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mislim da je pre recimo bezobrazluk ?to ne omoguće ljudima da kupe neku Giga karticu koja ima snage kao nekoliko standardnih UAD-a i logično ko?ta vi?e ali da se ne drndaju ljudi sa vi?e kartica.
![]() |
![]() |
#17 |
Mason
|
![]()
Ma stos je sto mislim da fabricki, ili overklokovani procesor (GPU, CPU, ili DSP) ne moze da radi na 1GHz bez aktivnog hladnjaka... pogotovu mislim da je tako nesto bilo moguce napraviti u vreme kada je UAD-1 karta nastala...
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
mozda je to 1ghz sklop vise cipova koji rade na 250/330 ... ko ce ga znati ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Bilo kako bilo sprava radi dobar posao, zar ne?
![]() |
#20 | |
Mason
|
![]() Quote:
Svakako da DSP platformu ne chini samo chip, ali... eto, interesuje me, a pouzdan podatak je izgleda nemoguce naci... Ostaje da verujemo navodu proizvodjaca... da je to misteriozni singl DSP chip od 1 GHz ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|