|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ja hteo da otvorim novi thread ali vidim da mogu i ovde da pitam. Koliko treba da se izbroji shushki za bas to kuciste i napajanje i koji je CPU cooler i koliko?
Pozz
![]() |
#12 |
Administrator
|
![]() Kompletan ruDAW XTM je u ovoj postavci izasao 2070 eura, sto je skuplje nekih 50-100 eura nego da vam ga neko sklopi u najblizoj prodavnici racunarske opreme (sledeci ruDAW XTM sigurno nece kostati ovoliko malo, jer niko nece raditi za dzabe...ovaj je uradjen za promo svrhu, da pokazemo sta znamo)...
Kuciste je oko 150, napajanje oko 200... CPU cooler je ThermalTake Silent Tower ... Nijedan vent unutra ne prelazi 900 rpm. Koliko je bucan, to kao sto rekoh, treba Lacky da kaze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
Wow!!!:o
Diviner, ja čekam da skupim lovu za ovakvog!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Ali da... zanima me koliko je stvarno tih iz prve ruke!!!
I to od nekoga tko jako, jako, jako dobro čuje visoke frekvencije i kako sve to zvuči u tihoj prostoriji!! Često dodjem kod frendova u studio koji imaju "najtise kompove na svijetu" pa ih cujem prije nego udjemo unutra, a oni meni da je nemoguce jer su to najbolji ventilatori, napajanja.. ovo ono.. kvragu nemoguce - čuje se! Stoga, zanima me taj dio najvise. Ostalo vidim da je mrak. Overklokao si ga? Koliko overklokiranje skracuje vijek trajanja procesoru? I da li on - koji je ustvari proizveden da ipak radi na odredenoj brzini i svi ti njegovi djelici su uskladjeni sa upravo tim principom i tom brzinom rada - kako se onda overklokiranje ipak moze isplatiti i ciniti neku bitnu razliku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam sta da ti kazem sem da je ovaj najtisi koji cuh ( doduse necuh ih mnogo jer se sa Pc-om retko srecem).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() a sto se tice besumne masine... stvar sam resio (ko sto pomenuh 100x) busenjem zida i izbacivanjem kucista u prostoriju pored ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
U globalu, ruDAW XTM o kome ovdje pricamo je toliko tih da u reziji u kojoj je postavljen nema sanse da se cuje dok radi, cak i kada mu pridjete na nekih pola metra. To naravno ne znaci da je necujan, i iskreno, tesko da se moze dobiti necujan racunar za 5 harddiskova u istom (ventovi se cuju mnogo tise, tako da oni nisu uopste problem). Najveci poduhvat je bio umiriti hardove da ne proizvode sekundarnu buku, odnosno da svojim vibracijama ne pretvore kuciste u proizvodjaca buke (kada ono pocne da rezonuje sa istim). Nasim improvizacijama je ovo uspjesno sredjeno, i diskovi leze umjesto na tvrdim gumiranim osloncima, na sundjerastim elasticnim, time upijajuci svaku vribraciju (kada se svaki pojedinacan disk dodirne, osjeti se vribracija, ali kada se dodirne samo kuciste, vibracija ne smije da bude). Rezime: racunar se moze cuti samo u gluvoj sobi, i to ako na to dobro obratite paznju (mekintosi koji se tamo nalaze, pa i G5 koji sam imao vidjeti na djelu na nekoliko mjesta je mnogo, mnogo bucnije i cuje se i u rezijama). Quote:
Mi dajemo 2 godine garancije na rad nasih ruDAW-ova (pri tom treba znati da je vjerovatnoca da te komponente crknu izuzetno mala). Za dvije godine ce taj procesor vrijediti 50-100 eura (vjerovatno i manje) i bice tehnoloski zastario. Prema tome, koga je onda briga da li ce ili nece trajati 5 godina ili vise ![]() Nemojte mjesati ekstremni OC sa ovim. Isti taj ruDAW XTM moze da radi na 3.7Ghz kada mu se zeli izvlaciti maksimum (dignu se naponi,dobije se vece zagrijavanje, poveca se rizik...) i kada mu se fino odcepe ventilatori...Neki guraju ovaj proc na 4GHz, ali uz ekstra vodeno hladjenje (koje je opet bucno) ili neki drugi vid, i to obicno samo za "slikanje". No, ovdje je bitna pouzdanost i tisina i iz tog razloga on radi na toliko na koliko radi. Niko ne moze da garantuje da nece biti kvarova, ali mozemo da garantujemo da je vjerovatnoca za nastajanje istih gotovo identicna onoj za dobijanje dobitne greb srecke (to znamo na osnovu visegodisnjeg iskustva, prosto). Takodje, ono sto jos mozemo da garantujemo jeste, da u slucaju kvara, djelujemo trenutno, i lokalizujemo i popravljamo stvar u rekordnom roku (kada su ovako ozbiljne stvari u pitanju, ne smije biti zajebancije). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Ja taman zaboravim da mi je comp zreo za zamjenu i onda me vi nasječete...
Ufffff... ![]()
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Izgleda da jedino meni ne smeta da radim pored otvorenog kucista sa obicnim ventilatorima
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rad u studiu | zion | Razno | 2 | 19-07-2009 09:15 PM |
Pevanje,rad Sa Pevacima U Studiu,istine I Zablude | Eeva_r&b | Razno | 52 | 09-11-2008 08:39 PM |