Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2006, 11:08 AM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Problem

jasno, skinuo sam memtest, probacu popodne. MIslim da znam gde je podesavanje brzine memorije, medjutim, meni crvenim slovima jos od sinoc stoji upozorenje da mora biti minimum 333mhz da bi mi clock cpu-a ostaoa na 1800.. sto je njegova prirodna vrednost..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 11:16 AM   #12
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Arthur
crvenim slovima jos od sinoc stoji upozorenje da mora biti minimum 333mhz da bi mi clock cpu-a ostaoa na 1800.. sto je njegova prirodna vrednost..
na toliko ces da spustis brzinu, a onda ces da klokovanjem da dizes brzinu magistrale ili mnozenja na koliko hoces... odnosno na koliko memorija izdrzi...

srecno, i obavezno prvo testiraj memoriju, da ne gubis vreme ako je neispravna...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 12:56 PM   #13
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

A sto da se zezas i budzis nesto sto ocigledno nece da radi lepo zajedno. Vec sam par puta imao istih problema i bilo je isklucivo u pitanju nesaradnja izmedju ploce i memorije (ne neispravnost memorije). Najbolje je i jednostavnije, po mom misljenju, otici lepo i zameniti memoriju, jer budzenjem mozda mozes otkloniti trenutne probleme, ali mozes da saznas za neki drugi problem tek za par meseci a tada nema zamene memorije (jer nije neispravna), mada ti i sad mozda nece zameniti.
Tako su meni uradili - kad sam kupio plocu i stavio svoju memoriju, stalno se resetovao komp, i kad sam im odneo na reklamaciju oni stavili svoju memoriju i sve je sljakalo extra, pa nisu hteli da mi zamene plocu (iako je proslo samo dva dana) vec sam morao da kupim drugu memoriju a svoju da prodam... eto... al' sta ces. Neko vec rece da je najbolje odneti komp i tamo sve prvo probati... cista istina (bar sto se tice ploce i memorije)... najmanje problema.
Old 29-12-2006, 01:44 PM   #14
kejkz
banned

A sto nisu zamenili memoriju?
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 02:38 PM   #15
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz
A sto nisu zamenili memoriju?
Kupio sam samo plocu, moja memorija je bila stara nekih godinu dana a oni ne menjaju staro za novo, prodaju samo nove komponente. Ma, izaslo je to na isto, ali posle malo maltretiranja.

Pozz
Old 04-01-2007, 03:23 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

isti taj komad memorije prebačen u master mašinu se jako lepo skontao sa već postojećim gail'ovim 1gbajtnim slotem, i rade zajedno u dualchannel modu veoma skladno i stabilno.. ja sam uzeo iz te mašine drugi geil modul i ubacio ga u moju (asus a7v8-x) i proradio je iz prve i to u onom slotu na kojem kingston nije hteo ni da podigne sistem (bios bipće!)... sad sve radi, al se i dalje čudim.. naročito me brine kako ću ja sa tom asus pločom izaći na kraj ako budem želeo da je napunim sa njenih 3gb memorije (jer tolko zvanično podržava), a to je i bio plan jer će mi služiti kao VST server...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 04:31 AM   #17
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma kad budes kupovao memoriju fino platis, objasnis ljudima u radnji da imas nenormalnu plocu i da ces ih nazvati telefonom ukoliko sve bude radilo da oni onda kucaju papirologiju garanciju itd....
Jebiga, ja sam tako kad sam kupovao graficku. Na primer sa nekim (ne sjecam se kojim) ati-jem, mi se desavalo da se cuje beep odmah iz biosa, sa drugim ati-jem kao radi, ali na 1x agp maximalno. I tek sa Nvidiom 5200 je proradila normalno. Dok sam bio na dialup morao sam da se mijenjam sa ortakom za modem, jer sa mojim mi se cesto smrzavao komp, a kod njega taj modem radi kool.
By the way, meni kingston radi ok na ploci....
Viva la renomirani asus
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 12:59 PM   #18
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
... sad sve radi, al se i dalje čudim.. naročito me brine kako ću ja sa tom asus pločom izaći na kraj ako budem želeo da je napunim sa njenih 3gb memorije (jer tolko zvanično podržava), a to je i bio plan jer će mi služiti kao VST server...
E da ti znas cega sam se ja sve nagledao, ne bi se cudio. Imao si peh sa obicnom malom nekompatibilnoscu ploce i memorije. To je danas redovna pojava kod recimo nVidia cipseta poslednje generacije za AMD platformu (ni INTEL nije cvecka, ali je ipak puno bolji) i ne zavisi mnogo od proizvodjaca maticne ploce. Za nas ruDAW ONE smo morali da testiramo 5 proizvodjaca memorija, i samo su jeftini PQI i trenutno koristeni Infineon (koji su se pokazali kao najbolji) radili onako kako smo mi zahtjevali. Cak ni DDR800 Kingmax/Kingston nije mogao da radi na setovanjima koje smo trazili kako bismo izvukli iz platforme maksimum.

Sto se tice tvoje ploce, tesko ces popuniti sva 3 socketa, sa dvostranim memorijama, ali nije iskljuceno da je moguce...Trebas samo dogovoriti sa obliznjim dilerom/prodavnicom probu, pa ako radi, platis memorije i nesto sitno uslugu testiranja (bolje je da platis uslugu 20-ak eura, pa da te ne boli glava, nego da ides na nevidjeno...te pare se mogu zanemariti u odnosu na trosak za memoriju).

E i da...izvini sto se kasnije javljam, nekako sam uspio da preskocim ovu temu (da si stavio naziv problem sa memorijom vjerovatno bih odmah obratio paznju).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2007, 06:57 PM   #19
marestudio
Member

POzdrav! Imam istu plocu i isti procesor, i dosta istih problema ! Cesto se pojavljuje Blue Screen, i prijavljuje konflikte na PCI magistrali, mada sam zvucnoj dao poseban IRQ i stavio je u slot koje ne deli nisakim!!!
marestudio is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules