|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
jasno, skinuo sam memtest, probacu popodne. MIslim da znam gde je podesavanje brzine memorije, medjutim, meni crvenim slovima jos od sinoc stoji upozorenje da mora biti minimum 333mhz da bi mi clock cpu-a ostaoa na 1800.. sto je njegova prirodna vrednost..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
banned
|
![]() Quote:
srecno, i obavezno prvo testiraj memoriju, da ne gubis vreme ako je neispravna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
A sto da se zezas i budzis nesto sto ocigledno nece da radi lepo zajedno. Vec sam par puta imao istih problema i bilo je isklucivo u pitanju nesaradnja izmedju ploce i memorije (ne neispravnost memorije). Najbolje je i jednostavnije, po mom misljenju, otici lepo i zameniti memoriju, jer budzenjem mozda mozes otkloniti trenutne probleme, ali mozes da saznas za neki drugi problem tek za par meseci a tada nema zamene memorije (jer nije neispravna), mada ti i sad mozda nece zameniti.
Tako su meni uradili - kad sam kupio plocu i stavio svoju memoriju, stalno se resetovao komp, i kad sam im odneo na reklamaciju oni stavili svoju memoriju i sve je sljakalo extra, pa nisu hteli da mi zamene plocu (iako je proslo samo dva dana) vec sam morao da kupim drugu memoriju a svoju da prodam... eto... al' sta ces. Neko vec rece da je najbolje odneti komp i tamo sve prvo probati... cista istina (bar sto se tice ploce i memorije)... najmanje problema.
![]() |
#14 |
banned
|
![]()
A sto nisu zamenili memoriju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
isti taj komad memorije prebačen u master mašinu se jako lepo skontao sa već postojećim gail'ovim 1gbajtnim slotem, i rade zajedno u dualchannel modu veoma skladno i stabilno.. ja sam uzeo iz te mašine drugi geil modul i ubacio ga u moju (asus a7v8-x) i proradio je iz prve i to u onom slotu na kojem kingston nije hteo ni da podigne sistem (bios bipće!)... sad sve radi, al se i dalje čudim.. naročito me brine kako ću ja sa tom asus pločom izaći na kraj ako budem želeo da je napunim sa njenih 3gb memorije (jer tolko zvanično podržava), a to je i bio plan jer će mi služiti kao VST server...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Ma kad budes kupovao memoriju fino platis, objasnis ljudima u radnji da imas nenormalnu plocu i da ces ih nazvati telefonom ukoliko sve bude radilo da oni onda kucaju papirologiju garanciju itd....
Jebiga, ja sam tako kad sam kupovao graficku. Na primer sa nekim (ne sjecam se kojim) ati-jem, mi se desavalo da se cuje beep odmah iz biosa, sa drugim ati-jem kao radi, ali na 1x agp maximalno. I tek sa Nvidiom 5200 je proradila normalno. Dok sam bio na dialup morao sam da se mijenjam sa ortakom za modem, jer sa mojim mi se cesto smrzavao komp, a kod njega taj modem radi kool. By the way, meni kingston radi ok na ploci.... Viva la renomirani asus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Sto se tice tvoje ploce, tesko ces popuniti sva 3 socketa, sa dvostranim memorijama, ali nije iskljuceno da je moguce...Trebas samo dogovoriti sa obliznjim dilerom/prodavnicom probu, pa ako radi, platis memorije i nesto sitno uslugu testiranja (bolje je da platis uslugu 20-ak eura, pa da te ne boli glava, nego da ides na nevidjeno...te pare se mogu zanemariti u odnosu na trosak za memoriju). E i da...izvini sto se kasnije javljam, nekako sam uspio da preskocim ovu temu (da si stavio naziv problem sa memorijom vjerovatno bih odmah obratio paznju). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
POzdrav! Imam istu plocu i isti procesor, i dosta istih problema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |