|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi.....
Mi svi radimo sa vst jer do toga dolazimo za DZ! Ne bismo radili da ne "moramo".... Ili bolje reci ja ih ne bih koristio, bar u ovoj mjeri. Problem kod vst-ja je sto oni u vecini slucajeva na solo zvuce korektno, ali u mixu sve to legne sterilno. Mozda sam pomodar, perfekcionista, mozda dosadan ili me nazovite kako hocete ali sam pod utiskom od prije par dana.... Tako provucem kitove (koji su ok i u nuendu) kroz mpc 3000 roger linn (rnb u pitanju)..... I znate sto se desi..... Brrrrrr, MASNO, MASNO, MASNO. Znaci kao da je recimo kick bio prije toga 2D, a sad je 3D. To sto mu ta sprava napravi, ja ne mogu softverski da odradim, ili ako mogu (a mislim da ne) trebace mi dosta vremena. Druga stvar... Posle toga sviramo lead na rolandu fantom x, i direktno u njegovom aranzeru josh par harmonija s drugim farbama. U tom njegovom aranzeru stvari "legnu" jedna s drugom da ih poljubish ![]() Sad da ne bi bilo dalje rasprave, daleko od toga da sad nesto pljujem po vst tehnologiji. Ali glavno pitanje je bilo da li se samo i iskljucivo sa vst moze odraditi neka "MTV" produkcija? Moj odgovor je.... Ne. Govorim smo o produkciji, ako pricamo o idejama to je peta prica..... Last edited by Rhino; 19-12-2006 at 10:02 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Mason
|
![]()
Slazem se ja da su neke stvari bolje u hardware-u, narochito analogni sinthesyzeri... mislim, moog je ipak moog, nordlead, hammond, fender rhodes, hartman neuron...
Sa druge strane, kad su u pitanju orkestracije, bubnjevi... karte su na strani VST-a... tu u danasnje vreme hardware-ski sampleri i ne piju bas vodu. Niko nema toliku memoriju da bi mogao da parira npr. BFD-u, DFH Superior-u, Vienni, EW Platinum, raznim velikim klavirima (Ivory, Old Lady...)... Sve ima svoje ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 19-12-2006 at 01:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST instrumenti | MedoMrvica | Audio Software | 20 | 06-11-2008 04:38 AM |
vst instrumenti | liman021 | Zoran Vračević - Vrač | 4 | 09-08-2006 11:11 AM |
VST Instrumenti | statusband | Audio Software | 0 | 11-11-2004 02:22 AM |