Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2006, 11:52 PM   #11
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default prempi mljevaza se nastavlja..

Quote:
Originally Posted by Manley
Ja imam dve Millennia-e STT1 i koristim ih ISKLJUCIVO za Klavir, acc. gitaru, i snimanje prostorije, nekada za OH.
Manley, ja sam imao STT jedno vrijeme, i makar je (HV3) perfektno cist i linearan zvuk, uvijek mi se cinio malo dosadan i hladan za vokale. za klasicne i ostale akusticne instrumente very nice, ili kad se trazi realnost/linearnost, npr. special fx, foley i sl. mi se cinio super..

@737

dosta ljudi koji ga imaju uz druge highend sprave, kazu da je 737 takodjer super za pratece, kao nesto tanji, dok lead snimas na nekakav neve, chandler ili gr za masivan zvuk. odvoji ih u mixu.. jel neko probao?

ja sam u par navrata mixao neki zenski dance sa leadom snimljenim na 737, i obzirom da sam inace poznavao glas cure koja je pjevala, ucinilo mi se da je za nju taj pre ucinio cudo. kremasto, i svileni karakter u visokim.. ne sjecam se koji je bio mic (to obicno utjece puno vise..)

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:00 AM   #12
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: prempi mljevaza se nastavlja..

Quote:
Originally Posted by clusterchord
Manley, ja sam imao STT jedno vrijeme, i makar je (HV3) perfektno cist i linearan zvuk, uvijek mi se cinio malo dosadan i hladan za vokale. za klasicne i ostale akusticne instrumente very nice, ili kad se trazi realnost/linearnost, npr. special fx, foley i sl. mi se cinio super..

@737

dosta ljudi koji ga imaju uz druge highend sprave, kazu da je 737 takodjer super za pratece, kao nesto tanji, dok lead snimas na nekakav neve, chandler ili gr za masivan zvuk. odvoji ih u mixu.. jel neko probao?

ja sam u par navrata mixao neki zenski dance sa leadom snimljenim na 737, i obzirom da sam inace poznavao glas cure koja je pjevala, ucinilo mi se da je za nju taj pre ucinio cudo. kremasto, i svileni karakter u visokim.. ne sjecam se koji je bio mic (to obicno utjece puno vise..)
pa to ti kazem...millennia nije prvi izbor za glas...mngo je cista, precizna i detaljna....za glas je to danas mana.

znam tu pricu za avalon...mislim da mu treba promeniti lampe(mullard, sovtek, telefunken) i uz U87 ili brauner odlicno zvuci posebno na zenskim vokalima(bar kod mene)

ne znam za lead i neve....pre bih lead preko SSL-a ili nesto sto bas daje karakter, manje neve, api i ostala banda

pozdrav
Manley is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:25 AM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Voice-over..

ni ti ne spavas ?

da, meni se jako svidio 737 na zenskim vokalima. ali nekako mi sovtek nisu bas u ligi sa mullard lampama, ili? stekao sam dojam da ga vise trpaju u mid-end sprave.

sto se cijevcuga tice, ja sanjam o TAB (telefunken) V78m.

PS probao sam kratko SSL XLogic kanal (sa superanalog, ne onaj sa 4000E), i nije mi se bas sivido. istain prekatko za neki pravi sud..

nego, daj reci mi koji bi tvoj prijedlog bio za VOICE-OVER, od mica,/pre/eq/compa ?

ja sad imam GR 1NV i jako mi se svijda, za razliku od STT, na vokalima. mislio
sam naci U87 (stari), ili barm neki sondelux za pocetak, a sot se kompa tice, sad sam na RNC, ali htio nesto jace, ali isto vrlo transparentno zbog voiceovera.. (1176 moze da priceka.. hehe) ..

ideje? CL1B? trakker?

meni se svidja onaj novi kom od BUZZ-a kao ideja. Essence mislim da se zove i ide u api500 rack..

Old 07-12-2006, 12:47 AM   #14
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Voice-over..

Quote:
ni ti ne spavas ?
ja zujim po ebay-u, ne znam gde cu da potrosim pare koje nemam

Quote:
sto se cijevcuga tice, ja sanjam o TAB (telefunken) V78m.
napisao sam ti negde da sam uzeo dva

Quote:
PS probao sam kratko SSL XLogic kanal (sa superanalog, ne onaj sa 4000E), i nije mi se bas sivido. istain prekatko za neki pravi sud..
verovatno, ali podeljena su misljenja o Xlogic seriji....mislim da je SSL pravi samo kao ceo mixer...ove rack verzije nemaju napjanje kako treba...

Quote:
nego, daj reci mi koji bi tvoj prijedlog bio za VOICE-OVER, od mica,/pre/eq/compa ?
mislim da to nema.....svako ima svoje favorite

meni se svidja Gefell UM900(brauner vm-a), vovox, buzz audio, avalon 2077(massive passive, a probao bih i Gyraf), comp od buzz audio-a preko prism sounda u digi 192 sve na 176,4 khz

Quote:
ja sad imam GR 1NV i jako mi se svijda, za razliku od STT, na vokalima. mislio
sam naci U87 (stari), ili barm neki sondelux za pocetak, a sot se kompa tice, sad sam na RNC, ali htio nesto jace, ali isto vrlo transparentno zbog voiceovera.. (1176 moze da priceka.. hehe) ..
dobar set-up....rnc je odlican, trebace ti mnoogooo vise novca da kupis nesto bolje, veruj mi. drzi se toga dok ne kupis Thermionic Culture

sto se mic-a tice, potrazi stare Gefell-e UM57....odlican mikrofon

Quote:
ideje? CL1B? trakker?
tube tech i crane song su uvek dobar izbor

Quote:
meni se svidja onaj novi kom od BUZZ-a kao ideja. Essence mislim da se zove i ide u api500 rack..
ako radi i pola kao ARC 1.1 onda je odlican, Tim je odlican posao uradio
Manley is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 01:56 AM   #15
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Voice-over..

Quote:
ja zujim po ebay-u, ne znam gde cu da potrosim pare koje nemam
hahaha to mi je poznato.. mnogo vremena sam utuko na to, a neki put i potrosio para koje u biti nisam smio.. pa tek ujutro shvatio sto sam uradio.. (

Quote:
mislim da to nema.....svako ima svoje favorite

meni se svidja Gefell UM900(brauner vm-a), vovox, buzz audio, avalon 2077(massive passive, a probao bih i Gyraf), comp od buzz audio-a preko prism sounda u digi 192 sve na 176,4 khz..

..dobar set-up....rnc je odlican, trebace ti mnoogooo vise novca da kupis nesto bolje, veruj mi. drzi se toga dok ne kupis Thermionic Culture
ma zanm da svako ima svoju pricu ali zanimala me tvoja. stos e tice geffela mongi preporucuju Gefell 930. jel to ok?

e da, jos sam razmisljao o Sondelux U195, ili iFET7 ? (sve to dok ne dodje lova za 87)

e sad kod kompa mi je najveca dilema slijedece: htio bih u svom setupu imati neki 1176; za bas, pjevane vokale, sinteve itd .. jeb*ga standard. medjutim plasim se da mozda prekolorizira za VO. tu vidim konfiktne postove: neki kazu "daj samo nek je cisto", a drugi da treba zgaziti kompresijom i da karakter od 1176 moze samo pomoci spikeru da proleti kroz gusti IT track,,

e sad, s jedne strane mislio sam nesto transparentno ala taj mali buzz comp, pa poslije dodati Purple Audio MC77 (1176 clon). medjutim, ako bi RNC "drzao vodu" za voiceover, ja bi samo dodao, kao glavni tracking kompresor MC77. CL1B je mrak, ali trbat ce mi vjecnost da skupim za to.

Quote:
sto se mic-a tice, potrazi stare Gefell-e UM57....odlican mikrofon
pogledacu. jel to vise pjevacki ili VO ?

hvala ti na infu..

Last edited by clusterchord; 07-12-2006 at 01:59 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules