Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2006, 10:25 PM   #11
Dean Milenkovic
Member

Default Re: pomagajte ljudi

Ja sam bio u kontktu jedno vreme sa Gary Garritan-om, vlasnikom tih produkta jer sam clan njegovog veoma aktivnog foruma na kome imate besplatan kurs za orekestriranje i kompoziciju..

www.northernsounds.com/forum

Ja licno ima GPO, Garritan personal orchestra, i jedan od problema sa zvukom kod ovakvih programa nastaje jer je Modulation wheel(tocak za modulaciju) po defaultu na nuli. Za piano je k, ali da bi culi ostale instrumente morate da povisiti.

Semplovi su k, ali za cenu su fantasticni..
Dean Milenkovic is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 10:32 PM   #12
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

halion:kontakt = 1:1 po mom misljenju ... testirao tj instalirao (posle 1000 godina odbijanja) sam jedno i drugo halio bi vise koristo kao drum library dok kontakt ostalo .

Nego cini mi se da se ljudi (ovde) zalepe za jedan program/VSTi/Eq/ sta god i to je to , gde je ta kreaticvna sirina ??? nego jedno malo off pitanje cemu blacenje preseta ??? zar to oduvek nije bila neka startna pozicija ??? da nije tako ne bi smo mi imali adsr/filtere i sl.

Poz !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 11:25 PM   #13
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja sam isto bio instalirao Garitan Jazz bIG bAND,i on sa sobom vuce njegov kontakt player...Isti taj problem sam imao dok nisam izvalio to sa wheelom..Medjutim nije bilo jasno zasto pojedni instrumenti mogu da se sviraju samo u jednom tonu...Hocu reci konkretno duvacka sekcija...kad odsviram neki akord na klavijaturi cuje se samo jedan ton:o,i na kraju sam ga deinstalirao i sad koristim Best Service Chirs Heins Horns za duvacku sekciju,s tim sto imam problem jer mi za pojedine boje kaze "not enough physical memory,system is getting low" isti taj problem imam i sa East West Boesendorfer Grand Pianom,ni jendu boju nece da mi ocita....Masina mi je AMD Atholon(tm) 64 Processor 3000+,1.81 GHz sa 1 GB RAM-a...POMAGAJTE
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 12:16 AM   #14
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

imam takvu masinu sad kod mene , i nista joj nije problem ... i to sa veoma malom latencijom nasviranu , da ti nije prljav kooler za cpu ? (glupost sorry but jebiga , u vecini slucajeva jeste tako)

Old 05-12-2006, 12:52 AM   #15
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk
imam takvu masinu sad kod mene , i nista joj nije problem ... i to sa veoma malom latencijom nasviranu , da ti nije prljav kooler za cpu ? (glupost sorry but jebiga , u vecini slucajeva jeste tako)

Joj....kako to da proverim?
Old 05-12-2006, 12:57 AM   #16
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa otvoris kuciste pogledas kooler ... u svakom slucaju ga ocisti ... ako je i dalje isti problem cackaj malo po bios-u tj daj nekome ko se razume ... ako i dalje isto ... predji na intel dual core :P

Old 05-12-2006, 01:18 AM   #17
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk
predji na intel dual core :P

Mislim da je to pravo resenje!!!Ne znam kako kod vas ali ja stavim 8-10 Urs a10 eq-a i to mi skuca procesor,projekat pocne da mi se koci, recimo stavim Waves eq brdo i nista...Garantovano je procesor u pitanju...
Old 05-12-2006, 11:18 AM   #18
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan
Ja sam isto bio instalirao Garitan Jazz bIG bAND,i on sa sobom vuce njegov kontakt player...Isti taj problem sam imao dok nisam izvalio to sa wheelom..Medjutim nije bilo jasno zasto pojedni instrumenti mogu da se sviraju samo u jednom tonu...Hocu reci konkretno duvacka sekcija...kad odsviram neki akord na klavijaturi cuje se samo jedan ton:o,i na kraju sam ga deinstalirao i sad koristim Best Service Chirs Heins Horns za duvacku sekciju,s tim sto imam problem jer mi za pojedine boje kaze "not enough physical memory,system is getting low" isti taj problem imam i sa East West Boesendorfer Grand Pianom,ni jendu boju nece da mi ocita....Masina mi je AMD Atholon(tm) 64 Processor 3000+,1.81 GHz sa 1 GB RAM-a...POMAGAJTE
ti imas bas pristojan procesor, ne znam u cemu bi mogao biti problem, ja radim sa intel-om 1.8 pa se nekako krpim

a reci kakav je kvalitet jazz and big band naspram chirs hein horns?Posto sam se je dvoumio sta da uzmem od to dvoje a ipak sam se odlucio za garritana...

Last edited by lesha; 05-12-2006 at 11:21 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 08:30 AM   #19
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar
ti imas bas pristojan procesor, ne znam u cemu bi mogao biti problem, ja radim sa intel-om 1.8 pa se nekako krpim

a reci kakav je kvalitet jazz and big band naspram chirs hein horns?Posto sam se je dvoumio sta da uzmem od to dvoje a ipak sam se odlucio za garritana...
Sorry sto kasnim sa odgovorom,ali nisam primetio da ima odgovora na temi...Znas kako Chris Heins Horns se meni jako dopadaju,s tim sto kazem zakuca mi se komp na nekim bojama...A ovaj Garitan Jazz Band me je nervirao zato sto pojedine duvacke boje ne mogu da se odsviraju u intervalu ili akordu(barem je tako bilo kod mene),konkretno tromboni i ne secam se sta jos...Tako da sam prvo kuburio sa tim modulation wheel-om dok sam provalio kako da aktiviram neke boje,a kasnije je to pocelo da me nervira tako da sam ga vrlo brzo deinstalirao sa kompjutera...Ali Chris Heins Horns sasvim pristojna banka...
Old 06-12-2006, 08:48 AM   #20
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar
a poenta je da pomjeris mod wheel gore-dolje...jer neki instrumenti traze da je gore, a neki da je dolje...eto...ne znam cemu to, ali ako neko nabavi ovu biblioteku neka zna...uzgred biblioteka je super sto se zvuka tice...ocekujte recenziju za koji dan...

ma ok Max, i ja sam trebao odmah da kazem
Ja imao istu ?emu s tim....Nikad nebi pomislio, totalno čudno.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules