|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ipak se isplati vishe ona fora da malo vishe sachekam,ali zato kupim bolju makinu,tj. NL2x. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
prvo sto mi pada napamet je TL Audio 5051 Ivory2. (470eur export, gore kod mise). kao mic preamp ga ne volim, dosta prljav, ali D.I. ulaz i kompresor su solidni. mozes varirati koliko ces "prziti", ima fleksibilnu kontrolu gain staging-a na nekoliko mjesta - bitno kad trazis neku specificnu kolorizaciju.. najbolje na njemu je cijevni poluparametric EQ. daje neku bas toplu boju - snimao sam sa mk1 warwick baseve, rhodes i nesto malo sint bas, i svidjelo mi se sto mi je 5051 donio u pricu. kompresor je prilicno transparentan ako ga ne tjeras puno, nije vrh ali radi. zatim imas SPL Channel One (oko 600eur kod mise). nisam radio s njime ali ljudi ga dosta hvale. kakvu kolorizaciju on donosi neznam, ali je on solid state, osim pretpojacala koje je cijevno. sto moze biti super. ili, ako bas moras stereo - Charisma 2. nije bas fleksibilno rjesenje. na papiru izgleda zanimljivo ali nisam probao. zatim, Universal Audio SOLO/610. on je vise klase od ove dvojice, jer je oko 600eur export, ali je samo pretpojacalo. iako imas vec neko solidno pretpojacalo, Manley tube D.I., mono ispod 500 eur. stereo verzija oko 700eur. to vec spada u visu klasu. super jeftino pogledaj cijevne pedale od electro Harmonix-a. ja imam LPB 2ube pretpojacalo, stereo, odlicno radi sa sintevima, ali malo rusi one najvise visoke - znaci ide super za bas linije, sekvencere i mutnije leadove/padove.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Definitivno se cheka NL2x...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ako si tako odlucio, neka bude... Al moram reci da bi moj izbor bio rabljeni Virus b. Basevima ne moze dostici nordove, to je istina, ali neznam sto bi jos dao u prilog Nord Lead-u 2x. Svirao sam ga samo nakratko i slusao neke pjesme napravljene samo na njemu u sklopu nekog contest-a i stvarno ima specifican zvuk koji mi se dopada, ali meni definitivno nije masina bolja od Virusa za produkciju. Mozda je za sviranje, ne znam.
Ne bi se slozio sa Cluster-om (thnx za odgovor) po pitanju efekata. Kad ih ugasis, zvukovi i te kako ostaju "puni". U vecini slucajeva efekata ni ne treba. Dobro, oni preseti koji su zamisljeni kao "evolving" pomocu efekata, naravno da kad ih ugasis, ne ostane nista od njih. Ali virus nije VA tipa Q-a ili Supernove (u nekim aspektima) koji doslovno pocivaju na efektima. No dobro... Last edited by relis; 02-12-2006 at 02:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Da mogu da biram,sigurno bih uzeo i Nord-a i Virus-a...
Ali sad mi je najbitnije da uzmem synth koji po karakteru(zvuku) najvishe odgovara nashoj muzici...Ovih dana bih trebalo da chujem Nord-a,pa cu onda tako najbolje znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Kaparisan NL2X!
![]() Uzdravlje! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Waldorf Largo VST | fischek | Audio Software | 7 | 17-09-2009 02:40 PM |
M Box Micro - na USB STICK-u!!! | DaBear | Computer Hardware | 6 | 26-10-2007 11:06 PM |