Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-11-2006, 03:42 PM   #1
Max
Pro Member

Default Re: " originalni " Van Gogh "

Quote:
Originally Posted by bassystem
@max

gitare nemaju fazni problem, nisu ?irene konvencionalnim metodama, nego su to dvije gitare (dva tejka iste melodije) i meni to odlično zvuči...
Ja jasno cujem fazno sirenje .... izvini ako je greska ali na analajzeru zvuci sire od Dzibonija , koji je definitivno fazno siren ..... ali vrlo moguce da grtesim

Quote:
fali glavni vokal koji će da popuni prazninu u sredini...

nisam mislio toliko banalno

ne , nego kad ( posto tako cujem ) fazno siris nesto .... desi se rupa izmedju toga i mono signala gde bi trebalo da bude normalan stereo signal .... na to sam mislio

Quote:
za kick se sla?em, ali on svira najvi?e u subovima. On mi fenomenalno zvuči u strofi (pojavljuje se oko 30 sec) i sla?em se da bi trebao drugi zvuk u refrenu (visočija noga), ali ni ovako nije lo?e...međutim, potpuno sam zadovoljan kako dobro radi u strofi, ima i zvuk i energiju, ba? kako treba. Ali vidim da to niko nije komentarisao, pa mo?da to samo meni tako zvuči
da, mozda jos jedna noga sa definicijom ne bi skodila .... ali hej , nemoj sad da ispadne kako kenjam .... ovo je sve super ..... samo dobronamerno kritikujem .... ili ti dajem svoje subjektivno misljenje ..... na finalnom snimku postoji jos jedan " red " normalnih preszentnih gitara ..... ovde je dosta povuceno

Quote:
međutim, ono ?to mi je bilo najva?nije je razlika izm studijskog zvuka (koji je u?asno jednodimenzionalan, uzak i prekomprimovan, frekventno izdeformisan i u nekim trenucima skoro neslu?ljiv) i ovog iz kompa, koji je po meni mnogo ?iri (frekventno i dinamički) čistiji i kvalitetniji u svakom smislu, osim prezentnosti,
apsolutno se slazem .... ima 3d i dinamika je mnogo bolja , kad bi samo pojavili prezentniji elementi , sahranio bi zvanicni mix u svakom pogledu

Quote:
ja volim "veći" i "?iri" zvuk i opet ka?em, to nećete čuti ukoliko u sistemu imate problema sa basovima, jer ima dosta sub-a...a ?irinu je te?ko dobiti miksanjem u kompu...
Slusam na Mackie ima hr 824 ( nema problema sa basom ) , a sirinu je jednako lako dobiti na kompu kao i bilo gde drugde ..... samo ne znam sta ce ti sire .... prema tebi Dziboni zvuci mono :o

Pozdrav
Max is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules