|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Jel ima neko taj koncert na DVD-u sa Tadicem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
SuperModerator
|
![]()
...fino su zaista svirali... bas ih veceras krecem mixati za 5.1 DVD... snimali smo Spens visekanalno pa ce biti DVD...
...rental ozvuke je radio Berar, a tonac je navodno bio njihov, ja sam bio dole u staffu kod video bima, i bilo je OK, nista extra, nisam primetio mumlanje... Savo ne znam gde si ti tacno bio, ali nisam primetio... moguce... setao sam se da checkiram sektore ![]() ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Tonac je njihov .... inace je moj prijatelj i izuzetan je studijski tonski inzenjer .... ako je ton na koncertu bio los , mozda live nije njegova jaca strana ????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Sve sto se tice tona ne koncertu, nema veze sa ljudskom faktorom.... Ozvucenje je glavni krivac, po mom misljenju. Kad ce taj DVD da bude u prodaji. Ja sam kupio na izlazu DVD sa koncerata iz Makedonije. Mislim da je publika u NS bila bolja. Kao i rasveta....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Dosta ljudi sa kojima sam prichao deli isto mishljenje..pogotovo kada je sviran kontrabas..
Flauta super zvuchi, a josh vishe mi se svidja onaj lead sound...ma skroz super..i svirka i izbor zvukova.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
SuperModerator
|
![]()
...ne kazem... imati izdefinisan bas i ravnomeran, na spensu, je ozbiljan poduhvat (pa mislim u svakoj sportskoj hali je to problem, ako nije gradjena prema nekim akustickim pravilima...) ... to je ta prica sa motifom... dosta upotrebljivih i isproduciranih preseta... nije debeo kao Nord ili Kurz, ali vrlo zahvalan za live, pa i za studio...
...ne znam kad ce biti DVD, kad budem imao informacije, javicu se ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
SuperModerator
|
![]()
...jos malo friskog info-a sa oko kontrabasa....
...pazi meni usnimljeni signal kontrabasa jako varira dinamicki! Nije lose snimljeno nego izgleda tako radi pickup! Neki tonovi su preglasni, neki se skoro ne cuju! sto nije slucaj sa signalom kad je svirao bass gitaru... a i moja rezija nije problem ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Signal kontrabasa zna da varira ako se ne svira dinamicki uravnotezeno (sto je 1:1.000.000 sanse u ovom slucaju) i drugi i verovatniji razlog zato sto je ili lose postavljen pikap ili se cak desili (sto je najverovatnije) da se u transportu malkice pomerila dusa instrumenta, pa se promenio odnos zica. Ne mozete da zamislite sta radi milimetar levo ili desno sa balansom zica. Cak se dusa instrumanta upravo i podesava po njegovoj funkciji, tj. da li je solo instrument ili orkestarski (na kontrabasu se koriste i dva razlicita para zica sa razlicitim stimovima u zavisnosti od toga da li je solisticki (stepen vise stim) ili orkestarski (normalan stim) ). Pomeranjem duse moze da se postigne bukvalno i do 40% zvuka (ili da se istog izgubi ![]() ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 21-11-2006 at 10:14 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi RME! | Maiv | Computer Hardware | 5 | 04-03-2009 04:16 PM |
Novi Mix | DaBear | Zoran Vračević - Vrač | 101 | 07-10-2006 11:08 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |
Novi SIR v1.005 | puRe | Audio Software | 10 | 13-02-2004 11:27 PM |