Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2006, 07:27 AM   #11
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: Aleksandra Kovac

Quote:
Originally Posted by perun
Kojim hitom? Ja ga bar ne chuh od 95. ako pominjemo bas sestre Kovach... Ili jednu od njih, svejedno...
" Ti " prvi singl sa albuma..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 08:23 AM   #12
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJ Z
" Ti " prvi singl sa albuma..
AAAAA... Pa sad te kapiram, "TI" jeste singl, ali tesko da je hit! Ok, razumeli smo se... hahaha.
perun is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 02:10 PM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Meni je malo odbojna ta varijanta me?anja "domaćeg" jezika sa engleskim... C'mon boy? WTF? Ne samo u smislu teksta, nego kada pevačice sa ovih podneblja pevaju na svojim maternjim jezicima, ali kao da se radi o engleskom, gutaju suglasnike, zvuče nazalno, dodaju neke samoglasnike na kraju reči, sve u ?elji da nekako zvuče nalik svojim idolima sa zapada. Mislim, nemam ni?ta protiv da se radi na dostizanju nekih zapadnih standarda kako u produkciji i zvuku tako i u interpretaciji, ali ovo mi je samo po sebi u?asno. Takođe mi je onaj C'mon boy spot na granici parodije, njen stajling mi je pogre?an u smislu da je potpuno neadekvatan za nju i na silu, a kraj one dve ribe ispala je kao mama tom "Boy"-u kom se obraća, ono kao, uhvatili Tetu i strpali je u trenerku i patike, a sve pogre?no dolazi jo? vi?e do izra?aja kraj onih igračica. Da, i ona frizura je u?asna i lo?e joj stoji.

Naravno du?no po?tovanje tome da ona ume da peva, njenom minulom radu i da li se ekipa trudila da napravi kvalitetan album, znači ne idem u klasičan jugo-pljuvački komentar, nego jednostavno mislim da kad se već nema 100 000 dolara za spot, i kad se već rodimo ovde sa na?im jezikom a ne u L.A.-u, (kad se radi o pevačici koja ima neki minuli rad koji nije građen na tome da je dobra riba već na nečemu drugom) onda treba ispo?tovati neke na?e posebnosti, koje uop?te ne moraju stavljati nas u inferiornu poziciju. Ako nije crnkinja koja je neverovatno građena, koja fenomenalno igra i ima 23 godine, ?ta joj treba takav spot? Naravno to ?to je meni to neukusno i nije za nju koja ima mnogo drugih kvaliteta ne mora značiti da to neće "proći" u nekoj meri, nego ajd da ka?em ?ta mislim, jer dosta ljudi koje znam je negativno komentarisalo celu stvar a vidim da su ljudi na ovom forumu mo?da malo stidljivi da ne ispadne da pljuju ili ?ta već.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 08:51 PM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Dule je lepo primetio to sa Engleskim jezikom... u pravu je...
Sad, sve je stvar ukusa... a po meni postoje i malobrojni primeri gde taj englesko\naski ima smisla. Primer:

MY DEAR - AZRA

skrivala se iza lutaka
orosenih sjajnih ociju
gledaj kako prica
kao dijete u snu
govorim ti sve po sjecanju
zelio sam da je izljubim
pored crkve svetog svinganja
sto god da je razlog za kasniji slom
ne spominji noc
pod zutim peludom
my dear
budjenje je nesto najgore
ispred crkve svetog svinganja
neki sretni ljudi
od tobacco road
pod zutim peludom
my dear

Na zalost, ipak je neuporedivo vise prilicno nakaradnih spojeva...
Poput:

BABY I DON`T WANNA CRY - Riblja Chorba

Kada si oti?la s njim
Bio je 13. Mart
Taj dan će ostati
Forever in my heart

Moja soba je bila prazna
I ja sam uzalud skrivao bol
A na zidu su igrale senke
Like shadows on the wall

Mrzeo sam te danju
A ?eleo te u snu
Znao sam da nikad vi?e
I can't stop loving you
Hteo sam da budem hrabar

Mu?ki da podnesem kraj

Ne, ja neću plakati
Baby, baby, I don't wanna cry

*Uopste ne mislim da je Bora los i neukusan textopisac. Daleko od toga. Mnoge njegove textove smatram gotovo genijalnim i verujem da se mogu svrstati u kvalitetnu poeziju (Pogledaj dom svoj andjele, Ravnodusan prema plachu, Lutka sa naslovne strane (jeste najizvikanija pesma, ali text je sve samo ne naivan), Kada padne noc... i mnoge druge...) ali, eto, desilo se i njemu da zajebe stvar... Sad, to je stvar ukusa (ili neukusa)....
Old 01-11-2006, 08:57 PM   #15
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
meni je parafraza ?abana ?aulića u Pink Floyd/deep purple mutaciji remek delo, krajnji domet SFRJ tresh art-a ( a ta je grana ipak veoma razvijena u nas!)... Edo je doktor, beskompromisno odličan... Sidarta mi je uvek bila dosadna, a o AK nemam visoko mi?ljenje.. nikad ni nisam imao... čini mi se da prosečna beogradjanka uz takvo vaspitanje i pozadinu mo?e da postigne barem toliko... Mada nemam ni?ta protiv nje, zaista se jo? nije obrukala, samo me ničim nije odu?evila..
Nemoj da gresis dusu .... devojka peva kao bog ..... jedini problem je sto nekako kad se snimi , ne izlazi ondako kao kad peva u prostoriji ... slicna stvar je sa Brankicom Vasic ( Vasilisom ) i jos nekoliko pevacica .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 09:24 PM   #16
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[quote=Max]Nemoj da gresis dusu .... devojka peva kao bog ..... jedini problem je sto nekako kad se snimi , ne izlazi ondako kao kad peva u prostoriji ... slicna stvar je sa Brankicom Vasic ( Vasilisom ) i jos nekoliko pevacica .....

Pa to je kad se ne zna da se snimi vokal i da se izmiksa da izadje...dzabe sve!

A ja se ponudio da izmiksam par stavri da vide kako je moglo da ispadne!
Nisu se javili...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 10:12 PM   #17
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by DaBear
A ja se ponudio da izmiksam par stavri da vide kako je moglo da ispadne!
Nisu se javili...

Ponudio se i Dejan ( bubnjar sa albuma ) , posle kritike da nije dobro odsvirao .... takodje se nisu javili .... ( ovo je napisano , na njegovo insistiranje )

Ponudio sam im i ja pomoc u bilo cemu jos u fazi snimanja .....

Verovatno ljudi znaju sta je najbolje za njih .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 09:17 AM   #18
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Verovatno ljudi znaju sta je najbolje za njih .....

Cool !
U celom svetu vazi pravilo - Cilj ne bira sredstvo - Znaci , najbitnije je da sve na kraju ispadne dobro, a kako ces stici do toga, sam ili uz pomoc 100 ljudi nema veze. Ovde nekad ima po 5-6 producenata na jednoj pesmi, programeri, svirachi, snimatelji, mikseri..itd. samo da bi bili sigurni da je sve ok na kraju.
Ali kod nas je mentalitet drugaciji - svi hoce da pokazu kako mogu sve sami i da su kome zbog toga...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 10:24 AM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Ali kod nas je mentalitet drugaciji - svi hoce da pokazu kako mogu sve sami i da su kome zbog toga...
Pa kad ti stranci nisu chuli za izreku "Mnogo babica, kilava deca"
Old 02-11-2006, 10:53 AM   #20
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Nemoj da gresis dusu .... devojka peva kao bog ..... jedini problem je sto nekako kad se snimi , ne izlazi ondako kao kad peva u prostoriji ... slicna stvar je sa Brankicom Vasic ( Vasilisom ) i jos nekoliko pevacica .....

Pozdrav
ok, u pravu si, ima zavidne vokalne sposobnosti... mada mi je uvek bila iritantna njena boja... al mi je iritantna i Celine Dion pa je to ne sprečava da prodaje milione... Više sam mislio na nju kao autora/textopisca/producenta...
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules