|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
koliko je dobro/ne dobro koristiti subwoofer kao dio audio sistema kod miksanja materijala? vdim na slikama studija uglavnom vise parova zvucnika (btw, zasto vise parova?), a smatram da je malo ili da gotovo nema trosistemaca koji ce moci odraditi i posao koji inace radi sub. jesam li nedovoljni poznavatelj tehnike i jesam li u krivu, ili se po studijima ipak naleti na sub u negdje u uglu sobe?
|
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja nigde nisam video sub u profesionalnom studiju. Pa cak ni unim sto rade surround...To samo ko nema velike zvucnike. Ima ih par pro mixera (Tom Lord Alge i njegov brat) koriste NS10 sa nekim sub-om kao GLAVNI monitor za miksanje da mu da onja bas koji ne izlazii na NS10...ali generalno ti ne treba jer 99% slusalaca nema sub, tako da samo mozes da ukakis miks!! |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Samo da se nadovezem na cika-Zorana
![]() I u audiofilskim krugovima subwoofer ne postoji, cak niko ne uzima za preterano ozbiljno te 2.1 sisteme kad je muzika u pitanju, iako ima woofera koji kostaju i par hiljada e
#4 |
Moderator
|
![]()
Mislim da se ovde subovi ponegde ugradjuju u automobile.
Inace je u kabini automobila lakse "napraviti" sub frekvencije u cujnom opsegu zbog male zapremine (kabine)... pozdrav bogi
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Evo dve lepe slike subwoofer drivera ("krme" tesko oko 30kg, u prevodu): ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
da, da, cini mi se da sam ovisnik o basu i bas mi je dobro ovako. zamisli da si na mega koncertu, a basist iscasio prst. katastrofa! |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote: