Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2006, 01:42 PM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Preporuka za procesor

Quote:
Originally Posted by KIRK
Dzaba,chovek hoce samo digitaliju da bi mogao da programira kako reche,dakle nishta od pedala.
@makaay
E,ne spominji zooma molim te
Pa mo?e i to ali ne za tu cifru... Digitalna sprava sa ozbiljnim konvertorima koja donekle ostavlja ton netaknutim ko?ta. A i neki efekti kao wah ili kompresor su korisniji pre ulaska u distorziju a neke je nemoguće staviti posle distorzije kao reverb ili delay. Znači to je i tehnički problem kako srediti ceo lanac ako koristi? gain sa pojačala.

Quote:
Dushan_S je svojim odgovorom vrlo jasno obrazlo?io za?to pedale i ja to prihvaćam, te ću poku?ati frenda zainteresirati za taj način, a tada ću se ponovno javit za pomoć po?to mislim da on zna jako malo o tome.
Ako je od neke koristi tvom drugaru mo?e da pregleda bazu podataka na guitargeek.com tek da vidi koja je logika obično kad se povezuju sprave, naravno to su uglavnom malo skuplje varijante ali osnovni princip ostaje.

Quote:
Rekoh da ja nemam veze s gitarama (osim ?to sam malo prčkao po Digitech-u 2101 i 2112 - btw. vidim 2112 za 250? na eBay-u)
Ne verujem da će mu to ostati kao finalna cena, ali to je recimo dobra sprava ?to se tiče izrade sa sjajnom efekt sekcijom. za dana?nje pojmove distorzije nisu ne?to al dobro, ?ta sad.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 03:26 PM   #12
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Da, moze i samo sa jednim procesorom, bez extra pedala za modulacije. Dobro, mozda nije svaciji cup of tea, ali nije toliko glomazno i ne moras da menjas baterije svaki cas. Na GT8 se to zove "Four Cable Method" - ideja je da ne ide Muhamed bregu, nego breg Muhamedu. "Normalno" je da procesor ide u FX loop, ovako pojacalo ide u FX loop procesora, tj. procesor je "master".

Gitara -> Gt8 in, drugi kabl Gt8 effects out -> pojacalo in, treci kabl pojacalo "send" -> Gt8 effects in, cetvrti kabl Gt8 normal output -> pojacalo "return".

Preamp distorzija pojacala kontrolise drive, wah zvuci super. Onda zadajes sta Gt8 salje na effects out a sta na normal output.

Ima jos 1000 opcija, Gt8 i Gt6 imaju vise ulaza i izlaza nego svajcarski sir.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."

Last edited by Rocket Roll; 02-10-2006 at 03:37 PM.
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 10:43 PM   #13
makaay
Member

Upravo sam se vratio sa probavanja GT8. Les Paul je zvučao dovoljno "bezobrazno" i zadovoljavajuće i za mene i mog kolegu u kombinaciji s tim procesorom i Crate-om (mislim 60W). Ipak, je to dovoljno za njegove potrebe, pa je vrlo vjerojatno da će se pribjeći tom "all-in-one" rje?enju.

@Dushan_S: učinilo mi se jučer da sam vidio "SOFORT KAUFEN" za 250?, a danas je isključivo aukcija. Imao sam prilike raditi s likom koji je imao 2112 i meni taj "drajv" nije bio nikakav (a i vlasnik je bio nevje?t sa rukovanjem).

E sad, konkretno:

gt6
gt8
podxt?

Negdje sam čitao i da je "vox tonelab se" odličan. Tra?i se, podsjećam, "ga?erski" stroj.
makaay is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 11:27 PM   #14
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by makaay
Upravo sam se vratio sa probavanja GT8. Les Paul je zvučao dovoljno "bezobrazno" i zadovoljavajuće i za mene i mog kolegu u kombinaciji s tim procesorom i Crate-om (mislim 60W). Ipak, je to dovoljno za njegove potrebe, pa je vrlo vjerojatno da će se pribjeći tom "all-in-one" rje?enju.

@Dushan_S: učinilo mi se jučer da sam vidio "SOFORT KAUFEN" za 250?, a danas je isključivo aukcija. Imao sam prilike raditi s likom koji je imao 2112 i meni taj "drajv" nije bio nikakav (a i vlasnik je bio nevje?t sa rukovanjem).

E sad, konkretno:

gt6
gt8
podxt?

Negdje sam čitao i da je "vox tonelab se" odličan. Tra?i se, podsjećam, "ga?erski" stroj.
Ma GT8 bez razmishljanja,mislim zashto uporedjivati noviju spravu sa starijom(GT6).Taj procesor je zaista perverzija,zaboravi da sam ti spomenuo
PODxt ali si rekao do 300 eura a GT8 koshta"malo"vishe
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 11:39 PM   #15
makaay
Member

Quote:
Originally Posted by KIRK
Ma GT8 bez razmishljanja,mislim zashto uporedjivati noviju spravu sa starijom(GT6).Taj procesor je zaista perverzija,zaboravi da sam ti spomenuo
PODxt ali si rekao do 300 eura a GT8 koshta"malo"vishe
Znam, ali zato je tu eBay.
makaay is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2006, 03:03 AM   #16
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Pa pod je prvenstveno simulator, mada ima i razne efekte. Nisam siguran koliko je live reshenje jer ima dovoljno chujne prekide kad se menjaju farbe. Treba i to imati u vidu. Mislim, eto to je jo? jedan primer za?to je dobro kad su digitalije u FX loop-u, nema seckanja. Dobra je kupovina ako nekome treba i za snimanje.
Quote:
Ima? na mom sajtu jedan clip sa 2101, "gde si sada" solo. Ka?u ljudi nije lo?a boja. Generalno neće? mo?da dobiti neke super nagruvane moderne d? d? distorzije i poluprljave prepanjeno pojačalo farbe, ali iz čega uop?te hoće?, osim eventualno iz poda direktno u sto ili komp. Mnogo albuma je ovde snimljeno sa tim procesorom, ?ljaka to ok, naročito samo za efekte ako se dobije za ok cenu.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2006, 04:27 PM   #17
Bota
Member

Bota's Avatar

Pozdrav svima. Ja sam se odskora ovde pridru?io (na preporuku prijatelja, starog ''foruma?a''). Ova priča mi se ucinila interesantnom, iako nije bas svjeza, pa reko da svoj prvi post napisem na ovu temu.

Makaay je spomenuo Vox Tonelab SE, ja ga imam već godinu dana i prilično sam odu?evljen mogućnostima. Ako ne ulazimo u simulacije pojačala i kutija koje daju pristojan zvuk (moje subjektivno mi?ljenje), mislim da se tonelab mo?e iskoristiti i u ovoj situaciji o kojoj se govori. Prije svega ima dva izlaza i iz većine stereo efekata (konkretno stero chorus ili stero delay koji je u su?tini korgov DL8000R) se salje dry signal na jedan kanal a wet na drugi. Mislim da bi bilo moguće napraviti i kombinaciju sa drajvom iz pojačala s tim ?to bi pojačalo trebalo spojiti na send-return. Tonelab ima opciju ''insert'' za eksternu pedalu ili efekat/procesor (u na?em slučaju drajv pojačala) koja se u lancu smjesta na pocetak, ispred modulacionih efekata, delaya i reverba.
Pored svega toga, procesor nije čista digitalija jer se signal na izlazu konvertuje u analogni i provlači kroz elektronsku cijev (o kvalitetu D/A konvertora se nisam ne?to vi?e interesovao i raspitivao).
Ti si Makaay spominjao da ti treba ne?to za ga?u, ova stvarčica je ba? pravljena za potrebe live svirke (SE= stage edition).
?to se tiče cijene, ja sam svoj kupio u Artistu ovde u Banjaluci i ko?tao je 400 eura, ne znam da li je to puno za tvog druga ali mislim da vrijedi tih para.
Bota is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2006, 06:22 PM   #18
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Jo? jedan glas za Tonelab, ja imam desktop verziju i zvuk je zaista vrhunski - masan, gitarski, uverljiv. Kada sam kupovao (pre par godina), čitao sam dosta po forumima i ljudi su ga stavljali ispred Pod XT-a, onda sam ih sve isprobao i zaista je bio najbolji. Boss, Digitech i Zoom su stepen ni?e po meni, jer im zvuci deluju vi?e procesirano. Jedino nisam čuo ovu novu seriju Zoom-ova, ali verujem da su samo prepakovali stare algoritme.
RokStudio is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2006, 07:07 PM   #19
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

Quote:
Originally Posted by galimpic
Još jedan glas za Tonelab, ja imam desktop verziju i zvuk je zaista vrhunski - masan, gitarski, uverljiv. Kada sam kupovao (pre par godina), čitao sam dosta po forumima i ljudi su ga stavljali ispred Pod XT-a, onda sam ih sve isprobao i zaista je bio najbolji. Boss, Digitech i Zoom su stepen niže po meni, jer im zvuci deluju više procesirano. Jedino nisam čuo ovu novu seriju Zoom-ova, ali verujem da su samo prepakovali stare algoritme.
skinuo sam neke demo-e i nema ni jedan hi-gain. Najzesci je neka May simulacija pa me interesuje kakav mu je hi-gain? Onaj Korg AX3000g je poprilicno dobar (skinuo sam demo) pa me interesuje da li i ovaj moze tako da zvuci.
dawid is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2006, 07:54 PM   #20
RokStudio
Member

RokStudio's Avatar

Po meni na Tonelab-u ima i previše hi-gain patch-eva i lako je dobiti hi-gain vrteći dugmiće, ali verovatno to samo meni tako zvuči zato što sam te hi-gain sprave i gledao da izbegnem, već me više zanimala što vernija reprodukcija širokog spektra gitarskih zvukova. Verovatno su na VOX-ovom sajtu zbog toga i birali primere koji nisu hi-gain, da bi pokazali kako je dobar za bluz, dzez i sl. gitare, ali to ne znači da nema toga.

Dakle, uslovno: za isključivo hi-gain zvukove Tonelab verovatno nije najbolje rešenje, ali pošto se oni lakše zamaskiraju, nema ni potrebe za nekom hi(gher)-end spravom - imam i Korg AX1500G koji redovno uključimo kad mi neko dođe da malo rokamo, jer gde god pipneš sve pršti (u dobrom smislu). Ako se traži čvršći zvuk i još da bude s pedalama, AX1500G ima zaista fenomenalan odnos mogućnosti-cena, ali verujem da ga tu sad šiša noviji Zoom G7.1

Ko hoće da isproba Tonelab ili Korg, može slobodno da mi se javi
RokStudio is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules