|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Da, moze i samo sa jednim procesorom, bez extra pedala za modulacije. Dobro, mozda nije svaciji cup of tea, ali nije toliko glomazno i ne moras da menjas baterije svaki cas. Na GT8 se to zove "Four Cable Method" - ideja je da ne ide Muhamed bregu, nego breg Muhamedu. "Normalno" je da procesor ide u FX loop, ovako pojacalo ide u FX loop procesora, tj. procesor je "master".
Gitara -> Gt8 in, drugi kabl Gt8 effects out -> pojacalo in, treci kabl pojacalo "send" -> Gt8 effects in, cetvrti kabl Gt8 normal output -> pojacalo "return". Preamp distorzija pojacala kontrolise drive, wah zvuci super. Onda zadajes sta Gt8 salje na effects out a sta na normal output. Ima jos 1000 opcija, Gt8 i Gt6 imaju vise ulaza i izlaza nego svajcarski sir.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." Last edited by Rocket Roll; 02-10-2006 at 03:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Upravo sam se vratio sa probavanja GT8. Les Paul je zvučao dovoljno "bezobrazno" i zadovoljavajuće i za mene i mog kolegu u kombinaciji s tim procesorom i Crate-om (mislim 60W). Ipak, je to dovoljno za njegove potrebe, pa je vrlo vjerojatno da će se pribjeći tom "all-in-one" rje?enju.
@Dushan_S: učinilo mi se jučer da sam vidio "SOFORT KAUFEN" za 250?, a danas je isključivo aukcija. Imao sam prilike raditi s likom koji je imao 2112 i meni taj "drajv" nije bio nikakav (a i vlasnik je bio nevje?t sa rukovanjem). E sad, konkretno: gt6 gt8 podxt? Negdje sam čitao i da je "vox tonelab se" odličan. Tra?i se, podsjećam, "ga?erski" stroj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
PODxt ali si rekao do 300 eura a GT8 koshta"malo"vishe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]()
Pa pod je prvenstveno simulator, mada ima i razne efekte. Nisam siguran koliko je live reshenje jer ima dovoljno chujne prekide kad se menjaju farbe. Treba i to imati u vidu. Mislim, eto to je jo? jedan primer za?to je dobro kad su digitalije u FX loop-u, nema seckanja. Dobra je kupovina ako nekome treba i za snimanje.
Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima. Ja sam se odskora ovde pridru?io (na preporuku prijatelja, starog ''foruma?a''
![]() Makaay je spomenuo Vox Tonelab SE, ja ga imam već godinu dana i prilično sam odu?evljen mogućnostima. Ako ne ulazimo u simulacije pojačala i kutija koje daju pristojan zvuk (moje subjektivno mi?ljenje), mislim da se tonelab mo?e iskoristiti i u ovoj situaciji o kojoj se govori. Prije svega ima dva izlaza i iz većine stereo efekata (konkretno stero chorus ili stero delay koji je u su?tini korgov DL8000R) se salje dry signal na jedan kanal a wet na drugi. Mislim da bi bilo moguće napraviti i kombinaciju sa drajvom iz pojačala s tim ?to bi pojačalo trebalo spojiti na send-return. Tonelab ima opciju ''insert'' za eksternu pedalu ili efekat/procesor (u na?em slučaju drajv pojačala) koja se u lancu smjesta na pocetak, ispred modulacionih efekata, delaya i reverba. Pored svega toga, procesor nije čista digitalija jer se signal na izlazu konvertuje u analogni i provlači kroz elektronsku cijev (o kvalitetu D/A konvertora se nisam ne?to vi?e interesovao i raspitivao). Ti si Makaay spominjao da ti treba ne?to za ga?u, ova stvarčica je ba? pravljena za potrebe live svirke (SE= stage edition). ?to se tiče cijene, ja sam svoj kupio u Artistu ovde u Banjaluci i ko?tao je 400 eura, ne znam da li je to puno za tvog druga ali mislim da vrijedi tih para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Jo? jedan glas za Tonelab, ja imam desktop verziju i zvuk je zaista vrhunski - masan, gitarski, uverljiv. Kada sam kupovao (pre par godina), čitao sam dosta po forumima i ljudi su ga stavljali ispred Pod XT-a, onda sam ih sve isprobao i zaista je bio najbolji. Boss, Digitech i Zoom su stepen ni?e po meni, jer im zvuci deluju vi?e procesirano. Jedino nisam čuo ovu novu seriju Zoom-ova, ali verujem da su samo prepakovali stare algoritme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Po meni na Tonelab-u ima i previše hi-gain patch-eva i lako je dobiti hi-gain vrteći dugmiće, ali verovatno to samo meni tako zvuči zato što sam te hi-gain sprave i gledao da izbegnem, već me više zanimala što vernija reprodukcija širokog spektra gitarskih zvukova. Verovatno su na VOX-ovom sajtu zbog toga i birali primere koji nisu hi-gain, da bi pokazali kako je dobar za bluz, dzez i sl. gitare, ali to ne znači da nema toga.
Dakle, uslovno: za isključivo hi-gain zvukove Tonelab verovatno nije najbolje rešenje, ali pošto se oni lakše zamaskiraju, nema ni potrebe za nekom hi(gher)-end spravom - imam i Korg AX1500G koji redovno uključimo kad mi neko dođe da malo rokamo, jer gde god pipneš sve pršti (u dobrom smislu). Ako se traži čvršći zvuk i još da bude s pedalama, AX1500G ima zaista fenomenalan odnos mogućnosti-cena, ali verujem da ga tu sad šiša noviji Zoom G7.1 Ko hoće da isproba Tonelab ili Korg, može slobodno da mi se javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji procesor? | Solozabal | Computer Hardware | 7 | 10-05-2009 07:05 PM |