|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Lepa ideja, ne treba mi kalkulator takve vrste trenutno, ali podr?avam!
![]()
![]() |
#12 |
Psiho
|
![]()
nevjerojatno ali istinito
![]() tnx!
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Malo sam se uspavao. Zev, zev, zen.
RMK v0.0.0.9 (broj 9 je 'daily build', aka RMK 9-ti dan, tj. 9. septembar) - Takt kalkulator - Dodata 'Takt mera' (4/4, 3/4, ....)- 'Betonirana' stabilnost aplikacije Zamolio bih one koji su skinuli program da pokusaju da nadju neki 'bugg', ako postoji, i da isti naravno prijave kako bi smo ga otklonili. Potrebna mi je ikonica za program. Imam u planu onaj Rumski logo motiv (waveform). Mislim da znam ko to moze da uradi. ![]() Nakon toga promovi?emo radnu verziju RMK-a v0.1, pa idemo dalje. Iskreno, mislio sam da ću biti zatrpan zahtevima. Ako samo ja i Shiva dajemo ideje, dobicemo RMK koji će npr. da računa patern Fibonačijevog niza na osnovu zadatog ritma u odnosu na BPM, volume envelope, release kompresora, vremensku prognozu, političku situaciju na sub-atomskom nivou, i onda će verovatno biti 'čemu to slu?i, a uz to i ne radi'. ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Evo, program je dobio i ikonicu. Ma(r)?ala.
![]() Hvala Leshi za pomoć oko ikonice. ![]()
![]() |
#15 |
Psiho
|
![]()
Gledaj ovako... Otkako sam download-ao prvu verziju kalkulatora koristim ga SVAKI dan barem 3-4 sata, a ponekad se session-i protegnu i na cijelu noch. Bug-ova za sad nema na vidiku. Osim shto se sporo podizhe (iako je sporo relativan pojam) nisam uochio nikakvih nestabilnosti.
No ima jedna nejasnocha... jedno polje za ruchno upisivanje frekvencije tuninga pored polja sa standardnim 440 i josh jedno ispod njega. Nikako otkrit chemu sluzhi dolnje polje, osim shto nakon pokushaja da tamo neshto upishem kalkulator odbija daljnju suradnju!? Vjerojatno sam ja neshto previdio pamozhda da se jasnije oznachi funkcija tog polja. btw: ovo za niz gospodina Fibenuchija ti i nie losha ideja. Za neku probnu verziju bi bilo dovoljno da kreira midi pattern u ovisnosti o taktu i tempu. Naime to bi zbilja bilo korisno ![]() Evo i jedan prijedlog za verziju 3 ![]() Evo i apel potencijalnim developerima iz VST domene. OCHAJNO je potreban ozbiljan VST microtuner koi bi standardne midi note korigirao pitch-em prema vrijednostima dobivenim pomochu najboljeg, gore opisanog muzichkog kalkulatora na svijetu. Unaprijed hvala! ps: prije mi je bilo glupo spominjat, ali kako se bavim dizajnom ako zhelish mogu ti napraviti nekakav logo, GUI ili neshto drugo.
![]() |
#16 | |||||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tra?im jednog muzičara iz kraljeva.Molim vas, pomagajte. | supersonic | Pricaonica | 3 | 07-09-2009 05:56 PM |
Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning) | Koshpa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 81 | 18-04-2008 06:44 PM |
Su?tina muzike kroz kulturu muzičara, duhovnost, samosvest, filozofiju... | yechmeny | Dragan Ivanović | 6 | 18-02-2007 05:33 PM |