|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
[QUOTE=SHIVA]Ne znam kakvu glazbu rade navedena dvoica. Poneki DJ doista i postane producent, a nekima je produkcija bila i primarna djelatnost a DJ-ingom su se izborili za scensku pozornost. Ne kazhem da ova dvoica nisu dobri producenti (trebalo bi poslushat neshto pa ocjenit) ali generalno vrhunski DJ-ing nema nikakve veze s produkcijom!
Slazem se sa svim navedenim! Radio sam sa toliko DJ-a, poznatih i nepoznatih i mozda 1% od njih ima veze sa produkcijom. Uglavnom dodju u studio sa torbom punom ploca..pusti 10 sekundi -"I like this", onda drugu plocu, na pr prelaz "I like this", pa trecu, bas liniju..."I Like this.." i tako pola sata..Onda te pogleda i ocekuje da mu napravis / isprogramiras / izaranziras pesmu sa svim time elementima koji mu se svidjaju!!? Da ne kazem, da se posle trpa kako je ON radio sve!... Opet, ne kazem da su nasi momci bas takvi, ali ta vrsta klubske muzike je vrlo formulaicna i kad se posvetis samo jednom zanru, nije tesko da se udje u fazon i kuca takvih pesama na gomilu! Ti vinili se sad vrlo slabo prodaju (500-2000 za izdanje u CELOM SVETU se racuna uspehom!!) svi su na CDR-u...a puno ih radi sa MP3 na lap top-u! Sve vec izmiksano kuci u Abletonu!! Jedina korist je sto DJ sebi dize profil, i moze da DJ-ise vise! Ja sam se sretao sa klubskim "hitovima" koji su sastavljeni od fraza sa sampling CD-a ili demo pesama sa sintisajzera !!! A poznato je da top DJi imaju svoje programmere / snimatelje koji rade 95% muzike / posla za njih. Neki su na mega plati, autorskom procentu itd..a neki ne! Oakenfold je promenio trojicu, koje ja znam (jedan sad radi sam muziku za filmove u Holivudu...posto je bila svadja posle jednog filma koji je Oaky navodno uradio!!)... Vi samo da cujete kako DJi objasnjavaju nesto kad treba da se uradi...to ni bog otac ne moze da skapira.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
e znas, ja bi ovo da mi onako...znas ono kad krene onako da cvrchi? ono cshhh shhhh cvrr. kapirash?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Jesam li ti ikad pozelio dobrodoslicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Da znas! bas tako.....kakvi mrmoti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav Kruko-u
![]() ![]() P.S. Stavi onaj stari avatar sa chillouta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() dobrodosao, btw... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ja nisam imao nameru da velicamo niti da blatimo bilo koga...jer vecina ljudi na forumu nisu vrhunski producenti...blablabla.
Samo mislim da ima ovde dosta nas iz elektronske (dance!) struke, pa bi bilo lepo da se malo pojaca i taj segmenat ![]() U ovo ne racunam gosn.DaBear-a jer covek radi u `napolju` |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
![]() Quote:
slazem se za pojacavanje....ima nas dosta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HIT Face - Teenage elektro pop | ProkDu | Razno | 49 | 24-11-2009 10:33 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |