|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ali to nije toliko bitno, u prethodnom postu sam hteo da kazem da je pitanje zastite autorstva (tzv. moralnog prava autora, odnosno prava na potpis ispod dela) jedino sto ima smisla u ovoj zemlji u kojoj su mehanicka autorska prava besmislena, ne toliko zbog SOKOJ-eve nesposobnosti koliko zbog besmisleno malih tiraza. Drugi razlog za zastitu prava (kradja za muziku za reklame) takodje polako prestaje da postoji - sve ozbiljne "advertajzing agencije" dobro paze da ne mazdisu pesme bez dozvole autora. Naravno, uvek postoji mogucnost da Glass Service stavi intro za Sto ja volim taj seks kao podlogu za reklamu, ali je pitanje koliko para da trazis za reklamu koja se ionako vrtela 20 puta. Prosto, vreme hajducije polako ali sigurno prolazi, a tirazi padaju li padaju. Stvarno je cudno da ovaj thread ima tako malo postova, a tema kojom se bavi je ustvari jako vazna. Mislim, pesme su za nijansu vaznije od RMS-a. Nekako mi se cini da (u svetskim okvirima, ne u ovim balkanskim) ljudi vise postuju pesme, posto su one deficitarna roba - nije lako napraviti nesto novo u tako skucenom melodijsko/harmonsko/ritmickom okruzenju koje zovemo pop muzikom (a tu hteli ili ne spada cak i electro scena). Lako je za RMS, raspises pismen aranzman ![]() ![]() Bas sam se na*r*o, dosta vise bre awacse, aman.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 25-08-2006 at 11:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Pitanje za stariju/iskusniju ekipu
![]() Evo, ja bi hteo da obradim/remixujem neku pesmu od, recimo, Maje Odzaklijevske... Jel moze neko da mi objasni proceduru, a da to bude fair&square ![]() BTW. Jel moze neko da mi kaze ko je ovde radio elektronske/poluelektronske pesmice (sa 808-icom...) tipa bajaga-berlin, laki pingvini-mozdamozda, MO-sreco reci, itd... I sta bi sa (valjda) prvim BG elektro bendom "Beograd" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Obrada i remix su 2 totalno razl stvari!! Obrada-ti si obradio i neko drugi je odpevao; remix - ti si remixovao , nova matrica itd..sa Majinim originalnim vokalima.. Sta drugo ima da se objasni? Treba ti nova matrica / aranzman u oba slucaja...to je to! Laki pingvini - znam samo da Roda (klavijaturista) ima mega salon namestaja u Beogradu, Koca (klavijaturista drugi) ima mali music label i publishing u Bostonu (www.hipsonmusic.com ) .Grupa Beograd - Dejan (pevac / klavijature) je u Kanadi...radio je kao animator u velikom studiju za comp igre, sad radi od kuce i svira i dalje neki elektronski trip fazon...skoro sam se cuo sa obojicom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
ovaj jedno pitanjce takodje mozda i logicki ... kome idu/pripadaju autorska naknadna/prava ako se bend raspadne ? onome ko je registrovao tj prijavio pesme (ukoliko je jedan covek radio sve od aranzmana do komponovanjai sl.)ili se to deli na "ravne casti"?
mozda malo glupo pitanje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sto rece neko sa foruma : "Nisam bas tolika buranija da ne znam to " ![]() Nego, pravno? Koga treba da pitam za prava... (majinog menadjera, diskokucu, advokata...pasulj ![]() Jel mogu negde da se cuju ti noviji radovi, coveka iz "Beograda"? Pozdrav! P.S. Voleo bi da cujem tvoje misljenje o, modernim, domacim izdanjima elektronike (reckon, coffe shop kompilacije), ako si cuo nesto od toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa u svetu se za obradu pita publisher...kod nas neznam? mozda pevac ima zadnju rec..? Hoces li da izdajes to negde? Evo Dejanovig web site-a (bivsi pevac grupa Beograd) http://www.nat-king-kong.com Imam jedan Coffe Shop, al ga nisam ni otvorio...pogledacu sutra kad dodjem u studio... pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Napisite svoju zvucnu.... | korenjak | Computer Hardware | 238 | 18-09-2017 01:04 PM |
Pokazi svoju konfiguraciju | dr.Ru | Computer Hardware | 493 | 31-01-2014 06:43 PM |
Kako da prodam svoju muziku??? | loadedmutha | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 13-03-2008 07:51 PM |
Kako je AvaX izdao svoju veru i naciju :-) | idekius | Razno | 30 | 20-06-2005 08:48 AM |