|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Ne znam sta da mislim.
Klonirati zvucnik a da se pri tom nema barem originalni drajver, ne znam.... Pri tom se "usput" "unapredila" kutija od iverice na medijapan, pa klonirao drajver od "slicnih" komponenata... Barem kod zvucnika nema mnogo mudrosti, ako je nesto ISTO... ima solidne sanse da zvuci isto, ali ako se nesto pravi od SLICNOG, onda to ima solidne sanse da zvuci totalno razlicito. Ono sto ne razumem bas najbolje, je sta je poenta njihove price (Avant). Ako je to "probajte nas (nadamo se) klon Auratone 5C, a da vam to nije puno rizicno, pobrinula se nasa niska cena..." onda ih shvatam. S druge strane je zanimljivo da se niko ni ne usudjuje da krene od zahteva koji pokriva Auratone 5C i napravi nesto "surovije" od toga, vredno pomena. Auratone, koliko znam, mada nisam sasvim siguran, nikada i nije bio "HiFi zvucnik", pa "prisvojen" od mnogobrojnih studija kao referentni monitor za "kuhinjski tranzistor"... ne bi bilo lose da neko isprica detaljniju pricu o Auratone... kako je sve pocelo... ako je zna. Definitivno "kockica" fali na trzistu... Avant je pokusao da ga popuni sa ovim sto je napravio... pozdrav bogi
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ali sam 'ladno odustao kada je nehotice i slucajno otkriveno da SuperMEE tecno "govori" i taj "dijalekt"... mada ga ipak necemo zbog toga nazvati C-3PO ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ne sumnjam u kvalitet MMEa, ali njegova cena je nesto sto ipak nije u rangu u kome pricamo. Ja bih prvi kupio od tebe Auraton kopije na nevidjeno, za neke pristojne novce, a kontam da njihova konstrukcija nije preterano komplikovana.
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nije veoma komplikovana, cak, stavise, vrlo je jednostavna, ali jedinstvena. Samo, neces dobiti Auratone, cak i da nadjesh originalni BOSE drajver na 0,2 ohma, pa ga premotash na 8... Jebi ga, nazalost! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Bas njega danas mozes dobiti jedino kupovinom polovnog i eventualnim sitnim servisom... Cini mi se da on ima foam surround... koji se raspadne posle duzeg vremena (oko 15 godina, cak i ako se ne koristi), njegova zamena necim sto nije original takodje moze nepovratno promeniti karakteristike... itd... tako da treba biti oprezan Mislim da je "jednostavnije" ici tezim i zaobilaznim putem, odnosno krenuti od karaktera zvucnika, i truditi se da se taj karakter zadovolji sto vise... Mozak to sve jako dobro rasclanjuje u kompletnom utisku, iako je sve pomesano... sistemi za merenje takvu sposobnost nemaju... ne razlikuju "babe i zabe" ![]() Napominjem da je "karakter" mozda ne tako dobar naziv, ali je najblizi onome o cemu pricam... Znaci ako zelimo da zvuci ISTO, mora BAREM biti sve isto, a to mislim da znaju samo nekada zaposleni u Auratone, te ako oni to nisu uradili, jos cemo manje mi moci, ili bilo ko na planeti... Iako svako realno moze da prica da je to uradio, to ionako ne kosta nista. U pitanju su materijali, ne specijalni materijali, nego isti materijali... ako to ne znamo ili nemamo, dzaba i da pocinjemo.... Napominjem da cena Avantona dosta govori o tome koliko su oni ozbiljno to radili... jednostavno je suvise jeftin! Drugo, i dalje mislim da je mnogo bolje istraziti STA je to VREDNO (a ne moze se izmeriti) u odzivu Auratone i recimo, NS10 i imati to kao target, a praviti potpuno novi zvucnik, frekventno ravan i nezamarajuci kao i vecina ostalih... to je po mom licnom misljenju profesionalni inzenjerski pristup... sve ostalo je vredan trud ljudi ali i dalje previse veliki entuzijazam za moj ukus. Ovakav pristup ne mora znaciti a priori da ce biti i uspesniji... ali ce barem dati malo vise informacija za dalje od pustog kloniranja... gde opet na kraju nemamo pojma sta smo napravili. Znaci, korektinije je sa moje strane, prouciti STA to i na KOJI NACIN Auratone radi u studiju, nego juriti za njime kao fetisom (ja barem nemam ni malo opravdanja za tako nesto)... iako postoji i jedna i druga potreba kod ljudi. Ponavljam, ne kazem da je lako prouciti svrhu Auratone-a odnosno, kako on taj svoj posao uspesno radi, ali da treba pokusati. Zasto imam osecaj da je novi Auratone 5C bio skup k'o djavo kada je pravljen? ![]() @Perun Nije valjda da je 0.2ohm pa se mora premotati? Na zdravlje, ako je tako. Sta je uopste Bose pravio sa tim drajverom sa tako malom impedansom... line array? Barem ih dvadeset treba "na red" za 8ohm. Ili mozda sub u starom Acoustmass (sa dvadeset drajvera... ehm... cini mi se da ih je bilo tri)... Mislim da ima po netu nekakvih "prodavaca" rezervnih Bose drajvera za Auratone... mada nisam nikada kupovao nista od njih. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 |
Vibrator
|
![]()
ne mora da znaci da je avantone odradio los posao..
najbolje je sacekati prve recenzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Poenta moje price je da su oni postavili sebi target da naprave jeftini "Auratone 5C" (jeftiniji cak i od polovnih po eBay, koji su opet jeftiniji od cene koja je placana za nov, nekada) Ako nista drugo, cena govori za koje trziste je ceo posao uradjen. Ahm... ako se to "tako radi"... onda uzmite prvi, bilo koji, stereo radio kasetofon (koji vam pristojno zvuci) i izvadite iz njega drajvere... strpajte ih u mediapan kutiju TACNIH ![]() ![]() pozdrav bogi p.s. Stuffing (ispuna) u kutiji moze biti vatelin, azmafon, staklena vuna ili ovcija vuna... kolicine i odnose odredite sami prema ukusu ![]() Uopste se ne salim! Rumski Team moze organizovati Susrete "Auratone 5C" Klonera... gde bi se birao najbolji na blind ABX testu... uslovi su da bude jedan drajver po kutiji i da kutija bude tacnih dimenzija... sve ostalo je po slobodnom izboru.
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Boggy, nisam ni ja mislio na kopiranje Auratone-a, vec na kutiju koju ce uraditi neko strucan, izmeriti, a koja ce imati istu namenu kao 5c, i slicne karakteristike. Ja nisam imao srece, kao ni vecina iz moje generacije, da radi sa pravim 5c (mislim, cuo sam ih po studijima, ali nisam licno mixao nista), tako da i nemam referencu u usima kako to bash mora da zvuci, a svakako, jedan par B monitora je bolji neko nikakav,tako da ako neces ti da pravis, ja cu
![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako vec neka firma nece da ostavi Auratone na miru, zasto bi vi to specijalno morali... Na sajtu Avant Electronics imas dosta podataka o samoj konstrukciji... pri tom ti preporucujem da ipak koristis ivericu umesto medijapana. Posebno obrati paznju na uticaj ispune kutije... ako treba jos nesto... pitaj ![]() Ako treba mozemo startovati novi thread na temu ove akcije, naravno ako si stvarno raspolozen da majstorises... i naravno, ako ima jos zainteresovanih za akciju ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Avantone MixCubes misljenje... | vly | Monitoring | 64 | 27-02-2014 09:47 AM |
Avantone CV-12 | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 28-06-2010 03:39 PM |