|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Adi,gde si uzeo RP8 za te pare?
Jel to novo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
RP5 je oko 13000 i nesto dinara, RP6 je oko 17000 i nesto dinara, RP8 je kao sto sam rekao 21000 i nesto, par je bio 42500 Toliko je bilo i u BG Artistu jer su odande stigli i imaju jos sigurno RP6 a RP5 je bar u Novom Sadu prodat a ja kupih RP8. Roba je ganc nova iz kutija sa garancijom od godinu dana. Koliko znam Artist ne prodaje polovnu robu!!! ![]() Pozdrav Adi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Yamaha msp 5 koja ima 5" bass je skuplja od tog KRK-a za 100 evra... Nadam se da se isplati pazar posto za sat vremena krecem da pazarim Yamahe. Pisem utiske kasnije
![]()
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
i? kakve su yamahe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Gde si to kupio ako mozes daj mi adrese. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Kupio sam ih u Artistu u Novom Sadu ali je stiglo iz Beograda, morao sam cekati 2 nedelje dok nisu sredili papirologiju. Dakle, ponavljam, radi se o novim KRK RP8 sa garancijom od 1 godine. Evo web staranice pa ih kontaktiraj. Imali su i RP6 koji je bio 100eura jeftiniji. Dakle, okvirne cene su bile RP5=300eu, RP6=400eu, i RP8=500 eura.
http://www.artistsystems.co.yu/srpsk...tna_strana.php ![]()
![]() |
#17 |
Banned
|
![]()
e Nesbo, ne znam koliko ti je pametna kupovina jamahe sa peticom,uzevsi u obzir koju vrstu muzike radis..nista ispod, barem 6.5, a 8 bi bilo pravo...uz takve yamahe ljudi uvijek imaju jos jedne, vece zvucnike...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Sad se setih kad sam ovo otvorio i da vam jos uvek nisam dao odgovor.. Nisam dovoljno strucan da dajem detaljnu recenziju zvucnika, a i da im pronadjem manu u poredjenju sa drugim zvucnicima, jer nisam slusao mnogo monitoraca. Ali ovo sto ja cujem zvuci ovako:
yamaha msp5a basova ima malo, to se odmah primecuje. bas ne "mulja" kao na alesisima recimo, bistriji je dosta, ali "mali" je - svega 5". inace cuje se sve iznad 50Hz. mada opet, tesko je sa njima "praviti" bass, tj sve do 250 Hz. Iznad 250 Hz moram da kazem da je zvuk bezobrazno precizan, tj da mi se nije desilo da na bilo kojim monitorima nesto zvuci drugacije od onoga sto sam napravio i na samim yamahama. Mozda mala zamerka i na visoke koji su kao i sve ostalo ostri i strogi, sto zna da zamori usi posle duzeg vremena, ali opet s druge strane, meni je mnogo bitna ta preciznost. Veliki problem koji me kolje sada jeste stereo slika. Pokusavao sam na razne nacine da postavim monitorce, isprobao sve zive horizontalne i vertikalne polozaje kutija, razne pozicije u sobi ali nisam uspeo da dobijem zeljenu sliku. Odnos mono-stereo zvuka je bas cudan, ali sam na kraju skapirao da je stvar u kartici i kablovima. I dalje imam audigy sa kx drajverima i obicnim chinch kablom. Mislim da ce zamena tih komponenti koliko toliko srediti tu sliku. Naravno, ne ocekujem cudo. Inace, u sprema se nova kompilacija za psygarden label tako da cete uskoro biti u prilici da cujete nesto mog rada.. pozdrav
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stalci za monitore | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 28 | 18-09-2008 11:18 PM |
Koje Monitore? | Milanche_show | Monitoring | 8 | 19-01-2008 04:15 PM |