|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Da, ne moze ni na bubnju uvek. Ne smem da zamislim punk band koji bi cuo svoj mix bubnja koji je paralelno kompresovan, preprzen, tackast, zategnut.....
![]() |
#13 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 |
banned
|
![]()
Da, naravno zavisi od bubnjeva, ali obično da. Kao što rekoh, cilj mi je izvlačenje snage iz bubnjeva, a to se najbolje postiže kratkim attackom i releasom. Ima mnogo dobrih kompresora za tu namenu, jedan od najboljih sa kojima sa radio je Waves C1, a tu je negde i PSP MixPressor, koji u sebi fakticki i ima paralelnu kompesiju preko mix parametra. Deo signala ostaje neprocesiran, deo se kompresuje.
Najbolje je probati sve opcije i razviti svoj zvuk, višestruko se isplati u kasnijem radu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Igracu se malo, mada ja po navici (losoj ?) uvek na svim perkusivnim zvucima podizem attack, da bih propustio tranzijente
![]() |
#17 |
banned
|
![]()
Da, naravno, kada je na insertu, odnosno kada ulazi ceo signal, tako se i radi i to odlično zvuči u većini slučajeva, ali kod paralelnog procesiranja cilj je izvući maksimum mase iz zvuka, a kod osnovnog ukrotiti bubjnjeve i bubnjara.
Evo jedan kratak primer pesme na kojoj trenutno radim, prvo bez paralelne kompresije, a onda sa njom. Nadam se da se primećuje ova suptilna ali bitna razlika u intenzitetu procesiranog i neprocesiranog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
inace, kod snimanja zivog bubnja, za zvuk tomova je podjednako bitan i sam udarac, tojest, umece bubnjara da svira tomove. Imao sam srecu da u svom radu snimam razlicite nivoe bubnjara, i verujte mi, kad neko to ne ume, nista mu u produkciji ne moze pomoci, a kad ga neko stvarno zvekne gde i koliko treba, to samo sebe mixa.. Naravno da je i samo drvo ovde veoma bitno, i izbor koza. Za taj tamni metal zvuk, cesto ljudi preporucuju Ebony Remo-ve koze. Takodje cesto stavljam kratke a nabijene reverbe, skinuo foru sa Tool-a
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Klavir i produkcija | Steka | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 23-09-2007 07:13 PM |