Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2006, 11:15 PM   #11
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Guitar Rig2 - eksperimentisanje

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pusti brate ti Artura, Artur snima pravo pojačalo, a ti bira? da li da koristi? jedan digitalni ekvilajzer ili drugi digitalni ekvilajzer. On bira da li da mikrofon hvata vi?e basa pa da seče posle ili da na mikrofonu ima manje baseva. To je poprilična razlika.

Ma ja sam moderatorski ljubazno hteo da ka?em da ti je mnogo velika slika A ?ema je toliko komplikovana da svaka tebi čast kad te nije mrzelo da konstrui?e? takva čuda!

Preslusao sam Love thing i Train, ali ja skoro nikad ne ocenjujem zvuk na osnovu solo farbe. Mislim ja sam uvek prvo pravim farbe kao ritam pa ih onda modifikujem za solo. Na love thing je delay-reverb takav da i ne znam ?ta se zbiva. Ali ono kao, ok je i mislim da sam preslu?ao ne?to starije tvoje, ovo bolje zvuči, neki albumi yu rock-a imalu ru?niju solo gitaru od ovoga.

Train of angels je jako haotičan od ogromnih količina delay-a. Pa je opet te?ko reći i?ta. Ne deluje mi previ?e basovito.

Inače postoji ne?to drugo, tebi se u obe pesme ne čuje uop?te bas bubanj. Ako ga ti tamo čuje? kod tebe, to mo?e značiti da ti ne valjda slu?anje, pa ti ima? u slu?anju privid previ?e basa, pa te to zbunjuje kad pravi? farbe.

Konačno ti tretira? solo gitaru u fazonu ogromna gitara i sve drugo u pozadini, pa je to već druga priča. Da ima? ne?to gde gitara i bas treba da se slo?e zajedno onda bi mogao seći gitare a bas bi ti dao low end. Ovako ti gitara visi sama. Probaj snimiti ne?to ?to nije Satriani instrumental.
Da, bottom line je da ja volim da je gitara velika Za bas bubanj stvarno nisam obratio paznju ali bakeri nisu moji ...
Sema nije toliko komplikovana. Jednom mi je palo na pamet da podebljam zvuk koristeci onaj spliter (A/B pa mix) a kad sam procitao za sta sluzi crossover tool znao sam da to mora ispasti na dobro Jedini problemi su gain i visak basa.
Stvarno ne znam sta da ti kazem ali ima razike kad cacks to u rigu i kad ga nknadno odseces. Probacu jos da se igram sa C4 ... nista mi drugo ne pada na pamet.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2006, 11:34 PM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

heh, kamo srece da "imam" pravu stvar.. nego se iznajmljuje.. jedan jedini 5150 u BG. NEgo, nadao sam se da su praveci analogiju sa pojacalima i bratija iz Native-a povela slicnom logikom i osobinom mikrofona.. bas bi bio bedak da je stvarno to najobicniji eq na pocetku i kraju lanca..
Sto se kompresora tice, mislim da sam to kod Slippermana procitao, probao, dopalo mi se, usvojio. Nije ideja u kobasici, nego mi zanimljivo sredi siljke u gornjoj polovini spektra i doda muda na teskim denflovima. Zato koristim eq pre i posle kompresije, da sredim konacnu boju i iskontrolisem divljanja oko 200-300hz. .. Inace, redovno mecem Timeworksa na master, i namestim mu output tako da ne promeni subjektivni utisak glasnoce kad radi (da ne bude - jace = bolje) , i frapiran sam koliko dobro radi posao. Odlicno cuva groove i balans, a kad mu je svega dosta, krene da distorzira na kicku koji gura bass...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 12:06 AM   #13
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Prosto ne mogu da verujem da ima samo 1 5150? Video sam da imaju u Artistu. Al ko je lud to da uzima pored JSX-a
Inace poslusajte Super Colossial novi Stachov album. Njegov najjace isproduciran album do sada. To je zvuk kakv "jurim".
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 01:36 AM   #14
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY
Njegov najjace isproduciran album do sada. To je zvuk kakv "jurim".
steta sto nema niti jedna PJESMA.
Old 25-04-2006, 06:26 AM   #15
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Kad ste već na guitar rigu,da malo oftopikarim,kak da snimam čisti signal, a sviram sa guitar rigom?Probal sam stavit rig na insert i uključit monitoring ,al ne čujem guitar rig na zvučnicima,opet čujem clean.
zoolander is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 06:34 AM   #16
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Sku?ih,isključil sam direct monitoring opciju na zvučnoj i ?ljaka.E sad me zanima dal je moguće smanjiti ka?njenje zvuka(rig mi kasni za onim ?to odsviram)?
Old 25-04-2006, 11:19 AM   #17
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by zoolander
Sku?ih,isključil sam direct monitoring opciju na zvučnoj i ?ljaka.E sad me zanima dal je moguće smanjiti ka?njenje zvuka(rig mi kasni za onim ?to odsviram)?
Ako si to odsvirao u midiju, onda je problem u drajverima.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 11:22 AM   #18
Kockalone
Junior Member

Kockalone's Avatar

Ne kasni ti rig kasni ti sekvener zbog latencije i ako imash neku bash krsh zvucnu nema ti pomoci a ako imas i neku jako jeftinu kao sto je creative live samo smanji latenciju,ne znam koji sekvencer koristis al u cubase-u ces to ovako uraditi idi u Devices-Device Setup/Tu klikni na svoju zvucnu(to je odmah iznad inputs i outputs)i tu klikni control panel;i tu iz dropdown liste biras latenciju ako ne mozes da podesis ispod 50 ms nemoj ni da se trudis
Nadam se da sam pomogao
pozdrav
Kockalone is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 11:49 AM   #19
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kockalone
Ne kasni ti rig kasni ti sekvener zbog latencije i ako imash neku bash krsh zvucnu nema ti pomoci a ako imas i neku jako jeftinu kao sto je creative live samo smanji latenciju,ne znam koji sekvencer koristis al u cubase-u ces to ovako uraditi idi u Devices-Device Setup/Tu klikni na svoju zvucnu(to je odmah iznad inputs i outputs)i tu klikni control panel;i tu iz dropdown liste biras latenciju ako ne mozes da podesis ispod 50 ms nemoj ni da se trudis
Nadam se da sam pomogao
pozdrav
Mislil sam da se radi o latenciji.Podesena mi je na 50ms(emu0404),tak mi najmanje koci procesor,no mogu stavit i na 20,a da dobro radi.Inace ne volim mijenjati latenciju.Dok sam jednom prilikom promjenil latenciju sa 50 na 20ms ,vokal koji je bio snimljen pri 50ms latencije mi je totalno izlazio iz ritma i dan danas je neupotrebljiv,nisam ga mogel više namjesti kak bil prije,a nije pomoglo ni vraćanje na 50ms.U svakom slučaju fala na pomoci
Old 25-04-2006, 02:09 PM   #20
Kockalone
Junior Member

Kockalone's Avatar

Nema ti taj vokal veze sa latencijom,on je snimljen i to je to to si ti nesto pogresio u sredjivanju toga,latencija je samo kasnjenje signala od zvucne to sekvencera,ja mogu da podesim na 2 ms,ti ako imas emu trebalo bi da mozes isto,stavi tako i nemoj da te boli glava,inace ces uvek osecati malo kasnjenje,
A u slucaju da ne uspes da to iskombinujes uvek mozes da snimas clean signal na koji ces posle da nakacis guitar rig i da dobijes distorziju,choruse il sta si vec hteo
Kockalone is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules