|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sema nije toliko komplikovana. Jednom mi je palo na pamet da podebljam zvuk koristeci onaj spliter (A/B pa mix) a kad sam procitao za sta sluzi crossover tool znao sam da to mora ispasti na dobro ![]() Stvarno ne znam sta da ti kazem ali ima razike kad cacks to u rigu i kad ga nknadno odseces. Probacu jos da se igram sa C4 ... nista mi drugo ne pada na pamet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
heh, kamo srece da "imam" pravu stvar.. nego se iznajmljuje.. jedan jedini 5150 u BG. NEgo, nadao sam se da su praveci analogiju sa pojacalima i bratija iz Native-a povela slicnom logikom i osobinom mikrofona.. bas bi bio bedak da je stvarno to najobicniji eq na pocetku i kraju lanca..
Sto se kompresora tice, mislim da sam to kod Slippermana procitao, probao, dopalo mi se, usvojio. Nije ideja u kobasici, nego mi zanimljivo sredi siljke u gornjoj polovini spektra i doda muda na teskim denflovima. Zato koristim eq pre i posle kompresije, da sredim konacnu boju i iskontrolisem divljanja oko 200-300hz. .. Inace, redovno mecem Timeworksa na master, i namestim mu output tako da ne promeni subjektivni utisak glasnoce kad radi (da ne bude - jace = bolje) , i frapiran sam koliko dobro radi posao. Odlicno cuva groove i balans, a kad mu je svega dosta, krene da distorzira na kicku koji gura bass... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Prosto ne mogu da verujem da ima samo 1 5150?
![]() ![]() Inace poslusajte Super Colossial novi Stachov album. Njegov najjace isproduciran album do sada. To je zvuk kakv "jurim". |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Kad ste već na guitar rigu,da malo oftopikarim,kak da snimam čisti signal, a sviram sa guitar rigom?Probal sam stavit rig na insert i uključit monitoring ,al ne čujem guitar rig na zvučnicima,opet čujem clean.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Sku?ih,isključil sam direct monitoring opciju na zvučnoj i ?ljaka.E sad me zanima dal je moguće smanjiti ka?njenje zvuka(rig mi kasni za onim ?to odsviram)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Ne kasni ti rig kasni ti sekvener zbog latencije i ako imash neku bash krsh zvucnu nema ti pomoci a ako imas i neku jako jeftinu kao sto je creative live samo smanji latenciju,ne znam koji sekvencer koristis al u cubase-u ces to ovako uraditi idi u Devices-Device Setup/Tu klikni na svoju zvucnu(to je odmah iznad inputs i outputs)i tu klikni control panel;i tu iz dropdown liste biras latenciju ako ne mozes da podesis ispod 50 ms nemoj ni da se trudis
Nadam se da sam pomogao pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Nema ti taj vokal veze sa latencijom,on je snimljen i to je to to si ti nesto pogresio u sredjivanju toga,latencija je samo kasnjenje signala od zvucne to sekvencera,ja mogu da podesim na 2 ms,ti ako imas emu trebalo bi da mozes isto,stavi tako i nemoj da te boli glava,inace ces uvek osecati malo kasnjenje,
A u slucaju da ne uspes da to iskombinujes uvek mozes da snimas clean signal na koji ces posle da nakacis guitar rig i da dobijes distorziju,choruse il sta si vec hteo |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Guitar rig 3 | LMstudio | Audio Software | 20 | 03-12-2007 03:02 PM |
NI guitar rig 2 | veseli koljac | Audio Software | 38 | 03-01-2006 05:31 PM |
Guitar rig 2 | shigumicu | Gitarska Produkcija | 3 | 08-12-2005 11:59 PM |