|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
e pa ovako. imao sam prilike raditi na mackie monitorima u vise navrata i iskazali su se konkretnom, definisanom slikom - very easy 2 work with.
sta se tice yamaha msp5 , to je monitor koji upotrebljavam sada. moram da kazem da su vrlo precizni i definitivno nisu hifi ( mackiei vise slice hifi nego yamahe) . mada otkad sam dokupio woofer sw10 koji yamaha pravi za msp5, msp3 i msp10 , ovo je postao ozbiljan full range nearfield monitor sistem. svi mixevi koje sam napravio na ovom setapu odlicno rade i na krk v8, dynaudio m3 i atc scm50asl. moj savet bi bio da prodas tapco i kupis mackie hr824 mozda cak 624 ili 626 sa mackie hrs120 wooferom, a druga opcija defintivno jednako dobra y msp5 + sw10. sve opcije su full range zadovoljavajuce za vrlo solidan rad pod uslovom da imas barem kolko tolko sredjen control room. veruj druze da sto vise para i energije potrosis na dobar monitor i dobar zvuk u prostoriji u koljoj radis to bolje ce ti zvucati mixevi! naravno tu si konverteri, kablovi,... ali ako ne cujes sta radis dzaba ti apogee ![]()
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Naprotiv ba? se čuje ogromna razlika u produkciji između recimo Stinga-Seal-a-RHCP itd. Uglavnom na par mjesta sam pročitao slične komentare za dynaudio i po mom mi?ljenju ba? i ne dr?e previ?e vodu... to je samo moje mi?ljenje. ps. ja volim zvuk dynaudia. Pozdrav
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Slusao sam u par navrata dynaudio i uvek sam primecivao istu stvar, pazi super oni zvuce sve je umilno i prijatno ali svaki put sam imao utisak da je zvuk suvise lepo upeglan sto moze biti problem kad prebacis na neki drugi sistem.
A naravno da nece sve bas identicno da zvuci (to je bio vise slikovit opis nego 100%-tna cinjenica) ali mi se cini da ti monitori previse daju svoj pecat zvuku sto ne bi trebalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pozdrav
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]()
Sve vreme se drzim na distanci, ne bi li izbegli jos jednu bespredmetnu raspravu "sta je bolje". Radio sam na mnogo kutija i prosao razne faze i zadovoljstva i nezadovoljstva i ponovnog otkrivanja nekih...
Od nedavno sam vlasnik Dynaudio BM 15 i zaista ne mogu da verujem da sam mogao i priblizno da poverujem u price tipa "Hi fi" , "Los centar" ili tome slicno. BM 15 je kutija koja trazi dovolljno veliku sobu da bi pruzila svoj potencijal i dosta vremena (kao i svaka kutija) da bi se ispravno pozicionirala. Kada se sve to desi, imas slusanje koje je sve, samo ne ono sto sam procitao u predjasnjim postovima. Cuju se takve razlike u produkciji, detalji koji su ti bukvalno kada zazmuris "na dohvat ruke", ispred tebe, sve je toliko jasno i lako za rad, pocevsi od samog mixa u tehnickom smislu do duzine vremena koju provedes u njemu bez zamora usiju i bola koji se javlja posle 10 sati svakodnevnog rada. U 5 sekundi ti je jasno sta je vrhunska produkcija, a sta ti se do tada cinilo da jeste. Mogu vam reci da sam posle nabavke ovih monitora bio iznenadjen vecinom onog sto sam cuo i u vecem broju slucajeva sam primetio nedostatke produkcije koja je na raznim monitorima do sada bila prilicno solidna, da ne kazem dobra, a samo mali broj i to stvarno jakih produkciija je "zasijao" jos jace. Trebao mi je period od sigurno mesec i po dana adaptacije i pozicioniranja, ali mi se vreme mixa pocelo drasticno smanjivati. Posto sam po prirodi skeptik i ne volim da stvari idu previse lako, ja jos uvek sve to drzim pod lupom i proveravam kod sebe na jos dva slusanja, kao i po prijateljima koji imaju referentne sisteme, sto Hi Fi, sto studijske. U 95% slucajeva sam zadovoljan "iz prve", tako da zaista ne bih mogao reci nista lose o ovim kutijama. Evo isecak jednog posta Bob Katza: Quote:
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 26-04-2006 at 11:41 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
U kolikoj sobi radis sa BM15?
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by Oggy; 08-05-2006 at 02:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Soba je 4.33 x 5.33 x 2.85
uslovno govoreci, tj ako gledamo osnovne zidove. Posto je u medjuvremenu poprimila osmougaon oblik, tesko bi bilo da ti bas sve premeravan ili crtam floorplan. Na drugi deo pitanja ne odgovaram, posto sam video ko je editovao tvoj prvobitni post ![]() Jel tako Deki? ![]()
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj komentar je bio upucen low budget modelim dynaudija (kao sto rekoh u prvom postu), vece serije su vec druga prica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Jel neko probao nove Yamahe HS80m .ne znam da li zvuk vuce na ns10.......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |
Yamaha MSP5 vs ADAM A7 | darkobt | Monitoring | 3 | 23-11-2008 08:37 PM |