Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2006, 08:43 AM   #11
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: 101 put : Mastering

Waves eq-clone ima par preseta koji stvarno znaju da osveze snimak.Posebno oni koji dizu od 2kila pa na gore zvuce fenomenalno zdravo.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2006, 08:48 AM   #12
liman021
Senior Member

da li neko koristi reverb na master kanalu
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2006, 09:45 AM   #13
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Dobro funkcioniraju ambijentalni impuls reverbi od Lexicona 960 ali u vrlo malim kolicinama da snimka ne "zapliva" i to predzadnji u nizu pluginova (prije npr. L3).
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2006, 10:47 AM   #14
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
A sta mislis za URS MIX EQ u paru sa PSP Mastering Compressorom i TimeWorks Mastering Compressorom?
TimeWork MasterComp nisam pretjerano koristio pa ne znam. URS mi djeluje nekako aljkavo. Chuo sam ih na ProToolsima i odlichni su, ali imam dojam da PC varijanta osim imena ne nudi bog zna kakve kvalitete. Osim toga, ja preferiram precizne EQ-e na koima mogu podeshavat s "milimetarskom" preciznoshchu, a takvih je malo. Osim PSP-a precizan je i Redefined Audiometric EQ, Waves Linear Broadband i Linear Lowband, svaki na svoj nachin.
Old 10-05-2006, 03:53 PM   #15
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Izotop bih osobno izbjegao... Osim shto izgleda hi-tech, i ima brdo preseta, pojedinachno gledano alati su dosta loshi.
Mislim da maaaalko gresis , isprva sam mislio da je izotope losh , ali kad naucis spravu , po meni samo MD3 moze da da lepse rezultate ( necu da kazem nenadjebiv , jer je ovo licni stav )

Quote:
R-Comp od Waves-a je izvrstan uprvo tamo gdje PSP MasterComp ima slabost!
Kako sam bio sretan kad sam pobegao od r compa ....... , mozda je agresivan za elektroniku , ali je pregrub i grainy za kvalitetniju produkciju , a opet je tu PSP wv , koji je za klasu ispred r compa , pa boga mi i PSP mix packa , koji mu dodje oguljena verzija ( kad se radi o compresorima ) a licno mi je pseudo stereo i stereo pack spasao guzicu vise puta

Quote:
Redifined audiometric EQ je apsolutni prvak medju EQ-ima.
.... algorithmix ???

Quote:
eto... ovo bi bili trenutno top VST alati za mastering i sound design

... po tvom ukusu ???

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 09:31 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jel koristi ovde neko elemental audio Equium? Ja sam se totalno navukao..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 01:39 PM   #17
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Mislim da maaaalko gresis , isprva sam mislio da je izotope losh , ali kad naucis spravu , po meni samo MD3 moze da da lepse rezultate ( necu da kazem nenadjebiv , jer je ovo licni stav )
Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka.

Quote:
Originally Posted by Max
Kako sam bio sretan kad sam pobegao od r compa ....... , mozda je agresivan za elektroniku , ali je pregrub i grainy za kvalitetniju produkciju , a opet je tu PSP wv , koji je za klasu ispred r compa , pa boga mi i PSP mix packa , koji mu dodje oguljena verzija ( kad se radi o compresorima ) a licno mi je pseudo stereo i stereo pack spasao guzicu vise puta
R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu.

PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM! Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.

Quote:
Originally Posted by Max
.... algorithmix ???
Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 USD

Quote:
Originally Posted by Max
... po tvom ukusu ???
Pozdrav
Naravno. Sve ovdje napisano je IMO i po mom ukusu. Bio bih idiot kada bih tvrdo drugachije i kategorichki odbio moguchnost pogreshne procjene. No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.
Old 11-05-2006, 01:46 PM   #18
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
Pristojan EQ s prilichno "trapavim" kontrolama (nervira me nemoguchnost upisivanja vrijednosti tastaturom). Waves Q-10 je odlichna zamjena, a Refined Audiometrics PLPar EQ (za jak procesor) ili Refined Audiometrics PLPar EQ X (za slabije procesore) je idealna zamjena. Naravno, ovo je samo moe mishljenje.
Old 11-05-2006, 02:09 PM   #19
Max
Pro Member

Quote:
Jebi ga... imam averziju prema ALL-IN-ONE rjeshenjima, prema EQ-ima koi nude "samopodeshavanje" i generalno prema alatima na chiji GUI dizajn je potrosheno vishe sati rada nego na sam engine. Naravno, moguche je i da sam jako u krivu, ali to bi stvarno bila rijetka iznimka..

U krivu si . Prvo , nemoj da koristis presete nego radi ono sto cujes . Drugo Izotope ima jedan od boljih softwareskih dither algoritama . Ali i jos neke lepe pogodnosti ( npr stereo sirenje po frekvencijama ) vrlo korisne kad dobijes los mix na master .

Quote:
R-Comp nikako nie alat koi mozhe zamjeniti PSP-VW. IMO, to su dva alata s razlichitim namjenama. VW jest nezamjenjiv, ali i R-Comp takodjer... pogotovo kad je u pitanju individualno komprimiranje instrumenata. Urnebesno je precizan, i uistinu jedan od rijetkih kompresora na koima je bolje ARC pustiti ukljuchen. VW stvara puno harmonika (saturaciju), a na nekim elementima to zna i smetat. Osim toga s malo vechim "knee-om" VWrado "pojede" attack i tako subjektivno pojacha zvuk pojachavajuchi "sustain", no efektivno takav element pojede 4 puta vishe prostora u mixu...
Potpuno se slazem , ali sam u zescoj fazi karakternih pluggova ( sta cu ..... )

Quote:
PSP Mix Pack NIJE ogoljena verzija VW. RTFM! Mix bass pogotovo. Prochitaj upute i odmah che ti biti jasno da uobichajene kontrole (npr. treshold) rade sasvim drugachiom logikom od ostalih kompresora i sa fixnim omjerom kompresije. Vjeruj mi, nakon apsolviranja manuala promjenit chesh mishljenje. U zadnjih par aranzhmana gotovo i ne koristim EQ na basu, a prije mix bass-a sam izrazito agresivno EQ-ao baseve.
Radim sa njima vec 3 godine i osobno ih jako volim ( kao i ceo PSP set ) ali tako su i oni napisali na svajtu . A ogradio sam se o mix bassa i ostalog ..... saturator volim ( mada ne mislim da je nesto izuzetan ) i mislim da je Voxengo analog flux korak napred . Mix bass sam doziveo kao mushy .....

Quote:
Tochno ime je: Refined Audiometrics PLPar EQ. Cjena "sitnih" 1000 .
http://www.algorithmix.com/en/peq1_order.htm

Na to sam mislio , ako volis takve eq , definitivno bolji ... zadnja cena koju znam je bilo nesto oko 2000 $ , sada je verovatno pala . Probaj pa iznesi utiske .....

Quote:
No iskustva imam dosta, i vjerujem svojoj prosudbi dovoljno da na temelju nje iznesem i nekakve sugestije.
Siguran sam u to , drago mi je da te imamo na forumu

Pozdrav
Old 11-05-2006, 02:11 PM   #20
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Ja ..... na preporuku tonca Justina Tmberlake a ....... koji ga zloupotrebljava , meni se jako dopada za skidanje , vec kod dodavanja je malo frka ...... ali moj omiljen za ciscenje fr ....

Pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules