|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
meni u 3.2 radi sve besprekorno.
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
oggy znam da je shorcut f2 .ali nece jednostavno...kao da ne postoji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
vidi ovako - imas gore meni koji se zove TRANSPORT i u njemu prva stawka ti je paljenje istog
enjoy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
jesi siguran da ti TO radi kako treba? ako da, daj mi posalji fajl sa settingsima nuenda. mada sam procesljao sve opcije i manual...
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
nema veze..ja vam kazem da nece da sljaka transport nikako ...znam i za meni.Zato i koristim cubase
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Ma ja nisam siguran sta uopste ti postizes time i sta to ne radi kako treba...
![]() Ti zelis da pomeras to unutar internih lane-ova svake trake, a ja te pitam "zasto?" Mislim cak da broj lane-ova zavisi od samog broja usnimavanja na toj traci i da traka koja je usnimljena 3 puta nikako ne moze imati 5 lane-ova. Iskreno me zanima da mi malo ovo sve obrazlozis jer sam znatizeljan da saznam zbog cega to radis?
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
snimam take bubnja 1 put 2 put 3 put 4 put i sad, dok ne prebacim u fixed lane, oni su svi jedan na drugom, jako nepregledno. prebacim u fixed lane, opet su jedan na drugom. treba ih rucno prebaciti tako da svaki bude u svom lane-u. ja to radim da oznacim prvi ili zadnji take i onda shift+strelica gore ili dolje, izaberem sve iz tog tejka. grupiram ih (ctrl-G) i spustim u donji lane. cilj mi je da na svakom kanalu svaki take ima svoj lane. i hocu da budu grupirani jer jedino na taj nacin mogu napraviti brzi A/B jednim klikom. moguce je ovo i u nuendu 3 al zbog ovog usranog buga treba ti onoliko vise vremena koliko imas traka ![]() u sx/nuendo 2 ovo ide jako brzo. ja ne znam kako ti radis zivi bubanj....al ovako ja radim. kad su u pitanju 1-2 kanala, ovo ne bih ni osjetio....al evo upravo radim na materijalu koji ima 16 kanala bubnja.
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
vidi Bezsmisla, ne znam koji ti nuendo imas i sta si kako podesio, al ja regularno koristio sve od SX3, preko nuendo 3ke do Nuendo 3.2ke trenutno i NIKAD nisam izgubio transport... samo shortcut, ali meni je i dalje tamo gde je svuda bio.. .
poz.. Zvina kapiram sta oces, ja to radi u istim trakama samo na razlicitim vremenskim pozicijama pa markerima preskacem i radim a/b/c |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
vidim da svatko ima neku svoju caku ![]() lako kad imas bubnjara koji u 2 komada cijelu pjesmu odlupa....ili ako imas cudo koje sjedne za bubanj, ti stisnes rec i za 3 minute je gotova stvar ![]() ali sta kad radis stvar od 10+ minuta a bubnjar je sposoban svirati u komadima od pola minute do minutu ![]() bas me zanima kako ostali to rade ![]() ja obicno radim sa dva seta kanala, svaki u svom folderu (blazeni folderi, jednim klikom napravim rec arm). i onda preklapam take-ove. nakon toga prebacujem tejkove u jedan folder i radim crossfade izmedju. ako je bubnjar dobar, i ne primjeti se da je snimano u komadicima.
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
znas kako, vecina bubnjara koje sam snimao ne umeju da se snadju kad im pustim da odlupaju odredjeni deo. Uglavno lupaju cele pesme pa po potrebi copy/paste delova. Ako je neko bas los, cijenim da mu ni ceo dan lupanja nece pomoci pa nadjemo kompromis u samom sviranju/ukupnom nivou koji moze postici. Najduze sam snimao bubnjara 4 dana i to 12 numera.. uglavnom za 2 dana zavrsimo prosecan album...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo | Tolerancija | Audio Software | 19 | 08-02-2008 07:12 PM |
Nuendo 2.0 | dr.Ru | Audio Software | 38 | 25-09-2003 05:08 PM |