|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Hm, da bi bilo sve po protokolu, ajd da pitam, da li neko ima neki predlog za mesto gde bi se to uradilo. Jos je rano, ali da pitam... Bilo bi lepo da akustika bude solidna, i da ima prostora da se sve to smontira a da ne utice jedno na drugo... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
hmm... jeste li uzimali u obzir KRK v6 ? ili recimo nova Quested serija (isto 6-ice) ?
licno, ne bi mi smetala uopste cena do 1000e... ali opet se postavlja pitanje sa kojim pojacalom bi to najbolje sviralo ??? kolko samo kosta bryston pojacalo 2b, ili 3b?.. zavisno od snage... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Takodje, sigurno ce se svako pojacalo "cuti" na svoj nacin, ono sto najvise mozemo uraditi je da zvucnik koji cemo praviti ne odstupa previse od nivoa svoje namene, koje smo ispisali u psihoakustickim zahtevima... sto ne mora da zavisi toliko od pojacala ako se zvucnik dobro napravi. Inace, svakako, Bryston od 50-100W je pozeljan (najvise zato sto je posteno napravljen), a ako se gleda jeftinije, odnosno HiFi klasa, onda Rotel i Nad.... Dobra pojacala za ovaj zvucnik mogu biti i ATI (malo poznata, posteno uradjena, sada ih ima i u Evropi)... i tu se spisak onoga sto ja znam zavrsava... ako neko ima neki predlog neka kaze... Ideja je u osnovi, da se ipak sa pasivnim zvucnikom covek moze lakse "snaci", moze se za relativno mali novac naci i srediti staro HiFi pojacalo (Sansui sa starim logoom na primer, ili sta vec od boljih). U svakom slucaju moze i to da se proba pa da se zakljuci koliko je veliki uticaj pojacala na zvucnike koje cemo praviti... tesko se tu neki detalji mogu pretpostaviti... ono sto mozemo da uradimo sam vec napisao, a ostalo je na vama da procenite slusanjem... takve stvari (detalji) se ne mogu meriti. kVu, Drago mi je da si se setio pojacala koje igra mozda i preveliku ulogu kod pasivnog zvucnika... s obzirom da ovo sto pravimo jos nije gotovo niti znamo da postoji ista slicno, nemamo ni neka iskustva koja bi mogli da prenesemo... probacemo pa cemo razmenjivati iskustva. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#14 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A sto ih ne bi ako vec pravite pasivne monitore pravili sa jednim odredjenim pojacalom u vidu i sve prilagodili kako treba pa ga prodavali s preporukom da najbolje radi sa tim i tim. I sto se ne koncentrisete na 8" umesto na 6.5" kad vec pravite nesto sto valja a nije jeftino onda bar napravite sto bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Moderator
|
![]()
Zdravo ridge,
Quote:
PMC nije projektovao zvucnike za Bryston, nego Bryston u principu pravi postena pojacala bez sumnjivih usteda u materijalu (jako cesta pojava), i sasvim je logicno da se dva korektna i postena principa spoje u zajednicki nastup. Gledano sa te strane, mi ne mozemo proizvoditi zvucnik u ovoj klasi cene koju pokusavamo da ostvarimo, i da preporucujemo striktnu upotrebu Bryston pojacala. Jednostavno ovaj prostor na kome zivimo ima para koliko ima, i nas pristup se i sastoji u tome da se ne mora trositi basnoslovni novac na dobar zvuk, ali to onda znaci da ne moze ni "ultra-jeftino" (druga krajnost) nego negde izmedju. Generalno se moze zvucnik konstruisati tako da ne pravi velike probleme pojacalu, i tada se broj pojacala, sa kojim zvucnik moze uredno da radi, povecava. To je kud i kamo tezi pristup, i meni bi bilo mnogo lakse da uradim tako... no ne radi se tako. Takodje, mi smo inzenjeri, i osnovni princip i jeste u nasem poslu, da pravimo sto je moguce vise kompatibilne sprave, i to je uvek teze i zahteva mnogo vise znanja i iskustva, nego proglasiti jedan "singularan" slucaj proizvodom (sto, opet, ne znaci da toga nema na trzistu). Htedoh da kazem, sta mislis sta bi se desilo kada bi neki proizvodjac napravio DVD citac koji ne bi mogao da cita CD? Nije bas tako u ovom slucaju, ali neka mera mora da postoji... Kada zavrsimo projekat, navescemo smernice u izboru pojacala za svaciji dzep. Quote:
pozdrav, bogi
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa upravo to zbog bass-a, samim tim ne mora da bude vestacki napumpan bass sto mi se cini da je slucaj na mnogim novim 6-icama nego bi bio prirodniji.
A sto se tice ekonomskog i komercijalnog dela 1000 evra za pasivne zvucnike nije malo (gledano iz ugla prosecnog potencijalnog kupca) i kolko god oni bili dobri i zapravo isplativi to tako nece raditi jel ce 90% ljudi zeleti da na njima procita i neko poznato ime bez obzira na A/B testove i sl. Ovo pogotovo u studijima kod nas. Tako da mislim da vam je jedina isplatva opcija zapravo napraviti ultrakvalitetne zvucnike bez kompromis i bez obzira na cenu i tako ih prezentovati i prodavati odredjenom krugu ljudi koji to sebi moze da priusti i zvucnike zapravo slusa. Staviti realnu cenu al pruziti extra kvalitet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Moderator
|
![]()
Zdravo ridge,
odmah odgovaram dok sam pri racunaru ![]() Quote:
Quote:
Sto se tice komponenata, to ce biti kvalitetne komponente, vecim delom skuplje i mnogo kvalitetnije od onih koje koriste "poznata imena" koja spominjes... Quote:
Znaci, nije tako tesko kupiti drajvere koji kostaju preko 3000EUR za SAMO jedan zvucnik (spomenuta kombinacija 2x15"+3"+1") i praviti od toga... jedini je problem sto bi to bilo 200kg po jednoj kutiji... kako bi to zvucalo... pa ne znam.... Takodje, mislim da to Quested i PMC vec posteno rade, zasto bi se mali BoZo Electronics gurao sa velikima tamo gde su jaki... a vecina "velikih imena" je najjaca upravo na skupim i velikim zvucnicima... njih rade "za slavu"... Upravo ovo sto si pricao ("...napraviti ultrakvalitetne zvucnike...") i spremamo ali bas u klasi 6.5"+1", gde ipak razmisljamo i o obicnom korisniku... da li prihvatas da u inzenjerstvu postoji icega, osim rada "na taksimetar"? Bilo bi mi izuzetno drago da ih cujes kada ih budemo zavrsili. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Predlazem da u grupu za uporedni test uvrstimo i nesto sto nije bas sasvim u istoj klasi po pitanju velicine mid-woofer drajvera, ali je u slicnoj cenovnoj klasi (mada su svi ovi koje navodim dosta skuplji).
To su PMC LB1 Classic i Signature,... Zatim, mogao bi doci u obzir i ATC SCM10.2, SCM 20A SLPro, SCM T16 da li se slazete da se na ovaj nacin test malo "poostri"? pozdrav bogi
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
Bogami, posteno!
Izgleda da vi imate opasan plan... Ili jako dobro znate sta radite ili je ovo "noz pod grlo" samom sebi. Uzasno bi mi bilo drago da vas proizvod bude u klasi poslednje navedenih, jer to bi za sve nas bila ogromna prednost u odnosu na konfekciju iz klase. Ovo postaje napeto... ![]()
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Iz svega navedenog pretpostavljam da ce zvucnici biti bez bass reflex portova... ali nije na odmet da kazem... please, neka budu bez portova... mrzim bass reflex portove... uvek zapusim svaki koji vidim... a svaki zvucnik (prihvatljive cene) ih ima... jbg, da imam para kupio bih PMC, ali do tada... jes' da ne zvuci tako "nabudzeno" na prvo slusanje, ali sta ce mi bas ako ce samo da mumla i bruji i nista se precizno ne cuje...
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tehnicki deo masteringa (oprema i akustika studija) | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 13 | 25-06-2009 03:20 PM |
SuperMEE, profesionalni near-field monitor | boggy | Promocija radova | 128 | 09-12-2006 11:27 AM |