|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Uputstvo koje je dao Lesha je ok.Napravis grupu u koju saljes dva audio kanala koje panujes jedan levo ,drugi desno.Na group kanalu insertujes waves sc i na key opciji izaberes l-R .Podesis treshold kako ti odgovara i vec mozes da cujes rezultat ali panovan.To ispravljas u mikseru desnim klikom na pan(izaberes stereo combined paner i postavis kanal u centar).Sve u svemu zivot da ti se smuci zbog jedne sitne gluposti.U PT jednostavno na sc opciji izaberes input kanal i to je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Hey ljudi.. ok side chain i sve to... ali, da li bi neko bio dobar da d? jedan konkretan zivotni primer gde se to koristi ili gde je koristiJo. Mislim... cemu to sve uopste?
![]() p.s. Izvinte na neupucenosti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Vibrator
|
![]()
sidechain se koristi za ducking, uglavnom kad zelis da istaknes kick u odnosu na bas, tako da svaki put kad udari kick, bas se automatski utisa..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Moze recimo i vokal da kontrolise jacinu padova, tako da se ne guraju previse u mixu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vibrator
|
![]()
da, u principu se koristi za isticanje jednog u odnosu na drugi instrument/zvuk ako se nalaze u istom zvucnom spektru..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
Ljudi, hvala puno sto se raspisaste. Sta pokusavam? Pa recimo da se igram malo sa tim nekim NUmetal projektom koji treba da ima veoma debeo kick i veoma debeo bass u najdonjem spektru (ne pitajte me zasto, jednostavno to sam cuo na modernijoj produkciji tog zanra). E sad, klasicnom ekvalizacijom prilicno uspevam to da postignem ali ima nekoliko slucajeva kada mi je SC potreban (kada bubnjar svira duplu-bass pedalu dok bassista ore po 5toj zici).
Za bubanj koristim uglavnom taj GoldenAudioChannel, i ni na koji nacin od navedenih ga nisam uspeo naterati da radi side-chain. C1 jos nisam probao a probacu dok crunchessor nemam.. Ne znam da li se to radi u ovu namenu koju sam naveo, ali znam da se koristi cesto u tim situacijama bass/kick (video lepu primenu u D'n'B muzici).. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Zasto neprobas sa TC native bundle 3jkom ? Kompresor sam po sebi je odlican a side chain je nikad laksi : Na traku sa kickom ubacis mali plugin koji se zove sidechainer (ko bi reko ) koji se instalira kao deo paketa a na bas ubacis kompresor i stisnes dugme key input i malo podesis parametre i to je to .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
e vidis, danas sam ga tek video da postoji medju mojim plugovima, a sutra cu ga i isprobati. Hvala TAZ!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Madonna vocal chain! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 20-01-2008 08:28 PM |
malo pomoci oko side-chain-a? | Miha Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 19-03-2007 06:50 AM |
-= SF Mid/Side tip =- | ProkDu | Audio Produkcija - Tehnike | 20 | 09-05-2005 05:48 AM |