|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Randall me je i privukao zbog relativno povoljne cene,a i citauci neke recenzije sam nekako skontao da se na njihova poacala oslanjaju oni koji se bave cvrscim zvukom.
Moj Ibanez ima one V7 S1 V8 magnete.Probao bih da izvucem maximum iz njih,pa ako je stvarno u gitari problem promenicu magnete(jednog dana kad skupim pare ![]() Sa dist kanalom na pojacalu mi je nezgodno za svirke,jer mi je potreban i clean povremeno,ali u svakom slucaju cu javiti kako mi zvuci dist kanal kada budem probao poacalo. Stratovarius sound sam spomenuo kao model za ritam gitare i brze rifove.Recimo ja na mom V-Amp Pro-u nisam uspeo da napravim zadovoljavajuci preset.Zvuk mi je uvek prilicno zamuljan i prljav koliko god precizno svirao. Zvuk za ritam gitaru mi je inace NAJVECI problem bas zbog tih brzih rifova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Pa ne mora? sve magnete da promeni?. Kad skupi? kintu, recimo samo zameni? Bridge magnet.
Ne kapiram kako ti je "sa dist kanalom nezgodno za svirke". Ako hoće? clean zgazi? footswitch i prebaci? na clean kanal na pojačalu. Pusti V-amp, on je ok da se ubode? u komp ili miksetu za instant rezultate, ne mo?e? očekivati da se ne?to ?to ko?ta toliko poredi sa nekim ozbiljnim spravama. Moguće je naravno da se i ti nisi sna?ao sa programiranjem sprave. Kad je ton nedefinisan i muljav obično je krivo previ?e distorzije, probaj da smanji? tako da ti dist bude tu oko 1h na modelu pojačala. Nikada nemoj praviti farbu za ritam tako ?to svirucka? sve i sva?ta, dobra farba za snimanje ritam gitare na simulatorima tipa V-amp obično ima jako malo distorzije, inače je muljava. Ako hoće? i definiciju i da ima malo vi?e gain-a, pojačalo pravljeno za to i ni?ta drugo.
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Ako ti je zanimljiv Mesa Boogie ja imam egzaktnu repliku tog preamp-a (V-Twin) za jako jako povoljnu cenu.. Ako ti je zanimljivo, - PM.. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() sve u svemu jako dobro pojacalo za te pare, sad da li ce ti se uklopiti u power/prog ne znam, mada ne sumnjam uopste, samo ako znas da podesis... kada su takva pojacala u pitanju, ne treba ti nikakva dodatna pedala u vidu dista ili od-a... jednostavno mislim da neces naci bolji dist da na istom radi nego taj koji je ugradjen u glavu (pojacalo) treba da uzmem za nekih mesec, dva peavey XXL, trans tube glava, zanimljivo zvuci iako nije totalni lampash, pa ako mozes nekako, probaj te peaveye pa odluci, prave jako dobra pojacala, sa dobrim i zdravim distovima... poz! Last edited by Miha Blaze; 12-09-2006 at 02:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Randall RG 200 G2 ti rije?ava problem (combo tranzistorac, 200w, 2x12). Ja sam gurao Tonelab na clean kanal ali i drive kanal sa pojačala radi vi?e nego odlično!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
your setup? | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 66 | 18-08-2009 12:23 AM |
HDD Setup? | iDSMB | Computer Hardware | 3 | 21-01-2009 10:34 AM |
MIDI setup | makaay | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 14-08-2005 02:02 PM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |