Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2005, 11:08 AM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Roland Juno D

Quote:
Originally Posted by milos
Za master:CME UF 6 ili 7 ,sve zavisi sa koliko dirki zelis.
Cuo sam da su mnogo bolji od Rolandovih A serija
Nisam to probao, kakve su im cene?
Old 06-12-2005, 03:40 PM   #12
milos
Pro Member

milos's Avatar

Neko sam foruma je kupio CME UF 5(4 oktave) u Artistu u NS za 190 EUR ili mozda i manje.Jednostavno dodas 50 EUR za oktavu vise Najbolje nazovi Artist za cene-mislim da su najjeftiniji za CME klavijature.Za broj pogledaj negde u sekciji razno.
http://www.arbitermt.co.uk/index_cme.htm
milos is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2005, 04:51 PM   #13
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Mislim da bi opet bilo najbolje da odes u neku radnju ili kod nekoga ko ima neki master pa da probas i vidis sta ti se dopada. Kao sto vidish, razlicita su mishljenja tako da je tvoje ipak mislim najvrednije.

Kao sto OFF kaze, kontrole na A seriji jesu sranjkaste ali dirka je sjajna, imam a33.

Pogledaj te CME UF mastere, mislim da su u smislu kontrole bolji od Rolanda ali za dirku nisam siguran (nisam probao).

Last edited by MHz; 06-12-2005 at 04:56 PM.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2005, 05:07 PM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Gledah onaj CME na netu, i mislim da je za live gotovo neupotrebljiv jer kao i Fatar nema najbitniju stvar - tastaturu za pozivanje boja (direktna kontrola program change-a). Ja na mom A30 nemam roto-podove, fadere, display, ali mogu modul na svirci da stavim u rack i pritiskom na najvise 2 tastera promenim boju. Nikako da se pojavi dobar, kompletan master
Old 06-12-2005, 06:02 PM   #15
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos
Za master:CME UF 6 ili 7 ,sve zavisi sa koliko dirki zelis.
Cuo sam da su mnogo bolji od Rolandovih A serija
CME svakako. tipka (pogotovo semi-weighted), sama izrada i brdo kontrolera na panelu cine ih bar dvije klase iznad Rolanda.

jedino sto nemaju master keyboard mogucnosti poput A70/90 - u smislu vec spremljenih split ili multi-zone kombi preseta, to ima smisla kad imas pun rack raznih modula.

ali za ovakve potrebe , da spojis na njega jednu ili dvije sprave poput ES racka koji vec sam u sebi moze imati konfigurirane layere , splitove itd., CME je i vise nego dovoljan.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2005, 04:09 AM   #16
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Što se tiče Juno-D klavijature ona nikako ne može po pitanju opcija i dubine sinteze da se meri sa Motifom ili Tritonom ili Fantomom, ali je klavijatura u tom rangu i ceni DEFINITIVNO najbolja stvar koja je do sada izašla!! Ima nekoliko gluposti po pitanju efekata, ali zvukovi koji se mogu napraviti su barem meni topliji nego na Tritonu!!

Idealna je za padove, tople EP a la '80, synth leadove (neki prijatelji su me pitali kada sam nabavio JD990 kada su čuli neke demoe) a dirke su semi-weight.

Kupio sam je sasvim slučajno u maju umesto toliko željenog Alesis QS8.2 a pritom nisam baš definitivno šta da očekujem (X5D u najmanju ruku) i do dan danas nisam zažalio zbog toga. Ako imate 500eur i ne znate šta da nabavite, ovo je po meni najbolje nešto što možete naći za te pare.

Last edited by wladymeer; 12-12-2005 at 04:13 AM.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2006, 10:59 PM   #17
BIN
Junior Member

@Lordring

Ako si probao i Roland XP30, mozes li da ga uporedis sa JUNO D? Da li su to uopste
"uporedljive" klavijature ili Juno ipak spada u dosta nizu klasu?

Posto ste pomenuli i Yamahu S30, moze li mi neko reci koliko novca vrijedi dati
za jednu polovnu za DX prosirenjem?
BIN is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2006, 10:55 AM   #18
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Nisam nešto mnogo probao, ali ako se dobro sećam XP30 je nešto kao "klavijaturna" verzija JV1080? Ono što sam ja video od XP serije (nisam siguran da li je baš bio 30) jeste da imaju mnogo dublji edit mode od JUNO D te da samim tim može mnogo više da pruži u odnosu na JUNO D. U svakom slučaju po mom mišljenju, JUNO D je sigurno ispod XP30 ali ne verujem da je "dosta niža klasa" jer cena ume da zavara
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules