|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Neko sam foruma je kupio CME UF 5(4 oktave) u Artistu u NS za 190 EUR ili mozda i manje.Jednostavno dodas 50 EUR za oktavu vise
![]() http://www.arbitermt.co.uk/index_cme.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da bi opet bilo najbolje da odes u neku radnju ili kod nekoga ko ima neki master pa da probas i vidis sta ti se dopada. Kao sto vidish, razlicita su mishljenja tako da je tvoje ipak mislim najvrednije.
Kao sto OFF kaze, kontrole na A seriji jesu sranjkaste ali dirka je sjajna, imam a33. Pogledaj te CME UF mastere, mislim da su u smislu kontrole bolji od Rolanda ali za dirku nisam siguran (nisam probao). Last edited by MHz; 06-12-2005 at 04:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Gledah onaj CME na netu, i mislim da je za live gotovo neupotrebljiv jer kao i Fatar nema najbitniju stvar - tastaturu za pozivanje boja (direktna kontrola program change-a). Ja na mom A30 nemam roto-podove, fadere, display, ali mogu modul na svirci da stavim u rack i pritiskom na najvise 2 tastera promenim boju. Nikako da se pojavi dobar, kompletan master
![]() |
#15 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
jedino sto nemaju master keyboard mogucnosti poput A70/90 - u smislu vec spremljenih split ili multi-zone kombi preseta, to ima smisla kad imas pun rack raznih modula. ali za ovakve potrebe , da spojis na njega jednu ili dvije sprave poput ES racka koji vec sam u sebi moze imati konfigurirane layere , splitove itd., CME je i vise nego dovoljan. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Što se tiče Juno-D klavijature ona nikako ne može po pitanju opcija i dubine sinteze da se meri sa Motifom ili Tritonom ili Fantomom, ali je klavijatura u tom rangu i ceni DEFINITIVNO najbolja stvar koja je do sada izašla!! Ima nekoliko gluposti po pitanju efekata, ali zvukovi koji se mogu napraviti su barem meni topliji nego na Tritonu!!
Idealna je za padove, tople EP a la '80, synth leadove (neki prijatelji su me pitali kada sam nabavio JD990 kada su čuli neke demoe) a dirke su semi-weight. Kupio sam je sasvim slučajno u maju umesto toliko željenog Alesis QS8.2 a pritom nisam baš definitivno šta da očekujem (X5D u najmanju ruku) i do dan danas nisam zažalio zbog toga. Ako imate 500eur i ne znate šta da nabavite, ovo je po meni najbolje nešto što možete naći za te pare. Last edited by wladymeer; 12-12-2005 at 04:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
@Lordring
Ako si probao i Roland XP30, mozes li da ga uporedis sa JUNO D? Da li su to uopste "uporedljive" klavijature ili Juno ipak spada u dosta nizu klasu? Posto ste pomenuli i Yamahu S30, moze li mi neko reci koliko novca vrijedi dati za jednu polovnu za DX prosirenjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Nisam nešto mnogo probao, ali ako se dobro sećam XP30 je nešto kao "klavijaturna" verzija JV1080? Ono što sam ja video od XP serije (nisam siguran da li je baš bio 30) jeste da imaju mnogo dublji edit mode od JUNO D te da samim tim može mnogo više da pruži u odnosu na JUNO D. U svakom slučaju po mom mišljenju, JUNO D je sigurno ispod XP30 ali ne verujem da je "dosta niža klasa" jer cena ume da zavara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |