|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
jel to radi na RMEu?
Ono sto sam skoro otkrio je da zapravo mogu da popalim vise digichecka i da svaki meri razlicito.. input, output sta god. Moz biti veoma korisno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() blam me je da kazem.... ali ja se ovog jos nisam setio
![]() |
![]() |
#13 |
banned
|
![]()
Gospodo, čovek se uči dok je ?iv. A koliko god znao, to je samo mrvica. Pogotovo kada je muzika i zvuk u pitanju. A tek kompjuteri... Ne samo da se mogu uključiti vi?e Digichecka na različitim izvorima (input, software, output) nego se mo?e koristiti vi?e prozora za analizu jednog kanala. Jedino ograničenje je veličina (ili broj) ekrana. Ja npr. kad radim mix napravim preset za asio playback device ANALOG01+02 i to izgleda savr?eno. Naravno, samo je potreba granica uključivanja različitih Digicheck kanala. U zadnjoj verziji je MeterBridge inkorporiran u DigiCheck, tako da se bez opterećenja procesora mogu meriti ulazni i izlazni nivoi. Obavezno skinite i novu verziju drajvera i firmvera, ako već niste. Sada je omogućen interni ruting signala u totalmix-u, tako da je moguće snimati zvuk iz kompjutera direktno na ulazima totalmix-a. U sledećoj verziji DIGICheck će imati mogućnost snimanja ulaza direktno na hard disk! Harbal radi na RME kartama, koliko znam u novijoj verziji ima i ASIO drajver. Ja sam probao pre godinu dana neku beta verziju, i radila je odlično. Naravno, program je sjajan za učenje i nivelisanje mikseva, i zbog toga je ipak malo drugačiji od digicheck-a. Ipak je u pitanju ekvilajzer koji pamti zvučni otisak signala, a ne običan analajzer. Lično bih vi?e voleo da je VST plug nego poseban program!
Evo kako izgleda jedan od mojih DIGICheck preseta: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
ja drzim totalajzer normalno i navikoh na nj
proverio sam, stoji mi da je 30band BIQ (mada nema u ponudi FFT, osim ako se ne misli na bandove sa odredjanim Qom). MME mi nudi kao recording ali samo kao input, tako da nisam shvatio bas gde je onda bag u merenju mada, nisam jos imao dovoljno vremena da sve isprobam A ovo za vishe Digicheckova sam ja otkrio posle 10meseci i to slucajno i NENORMALNO mi koristi jer sam u zadnje vreme dosta snimao, al uvek pakovao i neke rough mixeve da bi klijentela bila zadovoljna odo da skidam update, ovo sve zvuci bolesno |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
banned
|
![]()
Evo, konačno sam na?ao problem koji si iskusio na svojoj ko?i. Ovo je direktno iz Help fajla DIGIcheck-a:
"Important note: The measurement of playback data (software playback) using the ASIO Playback Device is incorrect when a MME or emulated MME device is used for playback. Wrong levels and missing or false overs are displayed. Therefore the ASIO Playback Device should only be used during an ASIO playback." Tako da je za merenje jedino upotrebljiv ASIO drajver bilo kog programa... Sada smo bar sve razjasnili! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
e to je vec drugo. Sacu proverim
cool ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
Jos nesto, na kojim drajverima radi Pingvin analajzer? i da li ima veze dal je MME il ASIO? I ZASTO NECE DA RADI NA RME???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
banned
|
![]()
Nemam pojma, nisam koristio pingvina vec dugo, kada sam batalio sb live nije mi vi?e bio potreban. Verovatno je u pitanju direct-x ili mme analiza, asio nije sigurno. Penguin analizira koliko se sećam direktno izlaz preko windows miksera, tako da je tu osnovni problem, jer rme nema kontrolu zvuka preko windows-a...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
verovatno moze nesto slicno da se odradi na rme-u.. |
|
![]() |
![]() |