|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
pa obradi sempl, odseci mu rep, napravi fade-out, obradi ga malo.. upali soundforge i poigraj se sa semplom. Licno obozavam tu varijantu da napravim dobar zvuk mikrofonom pa da njim trigerujem ostale kanale jerbo jos nisam snimao bubnjara kome to nije potrebno.
Inace mislim da si shvatio da drumagog i nema nesto mnogo svojih semplova, on je tu samo da odradi posao TRIGEROVANJA nekog sempla drugim ulaznim zvukom. A MIDI sa svim tim u principu nema veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
ma znam...super je to sve...al mislim da jednostavno nisam nabavio pravi sempl za kick pa da ga obradim....mogao bi ubacit nek esvoje stare snimke kicka s kojim sam zadovoljan, al ja vjerujem da bi mogao naći negdje bolji(ili ne bi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
pa cela fora sa dinamikom i trigerom je da ipak pustis da ti osovina zvuka bude iz mikrofona, dakle pravi udarac, a da ti triger bude ispomoc. tako da kad furaju virblovi, ravna dinamika trigera daje definiciju svakom udarcu, dok razlicitii udarci sa mikrofona daju utisak zivosti. Sam drumagog ima mogucnost dinamickog trigerovanja, al se ja nikad nisam usrecio sa njim..mozda cak probas i da rucno na mestima virbla smanjis volume ili gain sempla automatizacijom, ukoliko ti je prevelika razlika. Kao primer poslusaj zadnji SIX PACK (srpski emo-punk-rock) gde sam CEO album pretrigerovao kick i snare (i to bez drumagoga, na malo matorijoj opremi), ili od stranih albuma poslusaj neke ranije radove Smashing Pumpkinsa, ili sta god da je producirao Butch Vig, covek koji svoj bubanj i na koncertu drzi pod trigerom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
evo upravo slu?am zadnji six pack...pa dosta taj sner zvući dinamićki...jesi automatizirao, ili mje?ao sa mikrofonom..ili kako....mada sam ja tog bubnjara gledao i u?ivo i ima dosta dobre udarce...jako mi se sviđa produkcija vokala....iako mi je sve drugo premekano(al to six packu i pa?e,radi se o mom ukusu)...ja također imam melodićni punk/metal bend koji ću snimat za koji tjedan....radi se o puno ?e?ćoj produkciji, ali vokal bi trebao biti ba? ovakav, ko na six packu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
sve pomalo, u osnovi, ceo dobos i noga su trigerovani jednim semplom. I to veoma pazljivo, tako da kad svira neke ritmicke rolove triger ne peva svoju pesmu. Zatim na mestima gde su rolovi od mikrofona toliko tihi da se ceo zvuk dobosa cuje samo od sempla, tu sam morao intervenisati automatizacijom (pojacati mic, a smanjiti triger). U sustini veoma je prosto i logicno.. samo da zvuci prijatno. Inace ceo album je odsviran odjednom (2git+bass+bubanj) u jednom pozoristu u Sm.Palanci, a kod nas u studiju su podebljavani rifovi i pevani vokali kao i mix. Sta ja znam, Nikola je oduvek znao da radi sa pevacima, i na skoro celom albumu su veoma dobri duplexi.. Za tvrdjim gitarama valjda nije bilo potrebe.. Meni licno smeta sto sam vise ocekivao od masteringa, da malko bude veci i siri frekventno. al dobro. kako nam zvuci gitarska produkcija inace, ovo je sasvim pristojno. Uostalom, ako ti se tolko svidelo javi se na private, nismo mi toliko skupi..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shpira - Collected stuff (10 pesama / free MP3 download) | shpira | Promocija radova | 12 | 20-11-2009 12:50 AM |
Mixtape Moje Grupe Za Free Download | Jan | Promocija radova | 16 | 24-08-2008 04:11 AM |
Free download presets for Waves Mercury | LMstudio | Audio Software | 5 | 09-12-2007 05:04 PM |
:: IK Multimedia AmpliTube UNO - FREE download :: | lesha | Audio Software | 0 | 24-07-2005 04:26 PM |