|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
MAO
|
![]()
al ovu foru za kontrafazno ponistavanje sobe ima da registrujem pa da se obogatim... cim je isprobam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Pokusaj sa Sans-amp psa1 ...ako si u mogucnosti..mada neophodno je da se simulira kutija (na kontakt 2 ima nekoliko odlicnih impulsa koji mogu da se ucitaju u waves ir..a i moraju malo da se dorade).Ima samo jedan sitan problem sa psa1 , a to je kontrola visokih(high pot), po meni za neki ozbiljniji high gain zvuk, ne zvuci dovoljno dobro, tako da je dobra caka da ga smanjis na 1/3 pa kasnije da dodas na nekom URS (fultec) plug-inu.Jos ako momci sviraju u spustenom stimu, ova kombinacija moze da prijatno iznenadi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
Evo izvestaja : danas pocesmo gitare, i mogu da kazem samo jedno : ONA ZVER UBIJA (5150).. boze koja razlika od zadnjeg sessiona sa njim kad mu lampe bas i nisu bile najfriskije... Sad je covek stavio 4komada MESA lampi (kaze da ih pravi "Svetlana" a Mesa preprodaje), i to stvaarno kolje. UBacio sam odma 2 x 57Beta, jednu na gornji jednu na donji zvucnik (4x12), i gornji je odmah bio kupljen. Ni milimetra ga vise nisam dirao, tolko sam se us'ro od zvuka. Donji je bio dosta muddy i distant, a bio je u manje vise istom polozaju kao i gornji u odnosu na kalotu. Prebacio sam ga na drugi donji zvucnik, malo se poigrao i dobio najmanje distant zvuk za koji sam zakljucio da u kombinaciji sa gornjim radi odlican posao. "muda" ogromna, dominatna frekvencija je 130Hz sa padom ka 2,5k. Moz' se radi sta oces sa zapisom. Dakle, sto se mene tice, vise nema velikih tajni, 57ica, i dobra oprema, i moras biti majmun pa da ga ne snimis kako valja. Tolko, odo da se odmaram pa sutra nastavljam da se ladim dok decko odradjuje svoje tejkove, jerbo nemam vise posla, nasli smo 3 farbe, zapisali, ostalo su nijense.. Eto toliko, cisto da podelim sa svima koji su kao ja ranije mucili oko ovih stvari... tajni nema..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Pre nego ?to krene? da miksa?, sad sam se setio, probaj jednu foru koja jako dobro funkcioni?e na d? d? gitarama. Po?to je tu problem onaj udarac u basevima koji ?eli? na gitarama ali koji često smeta u miksu i varira u jačini, jako dobra i efektna fora je da gitare stavi? na grupu i onda stavi? Waves c4 ili neki drugi multibend, sve pogasi? osim jednog bend-a koji pokriva tu, od 60 do 280 Hz poigraj se sa atakom i release-om i spusti onako trashold. Fore je da reaguje kada se pojavi taj boom u basevima na nekim mestima, ali da gitari i dalje imaju masu. To je konkretno takođe Andy Sneap-ova fora, voleo bih da sam ja izmislio, al nisam na?alost
![]()
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
hehe procitao sam to i tamo, mada moram da priznam da mi je C4 povodom tog problema vec padao na pamet. Nekad mi je taj DZDZ potreban (kad nema bassa, neki brejkovi) a nekad mi mnoogo smeta taj opseg (kad frajer ore bass po h zici), tako da sam vec to studirao. Hvala ti na potvrdi pravca razmisljanja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
za ovu namenu L3 multimaximizer ispade keva... samo jos da se setim gde sam video Andy Sneaopov preset za isti
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Amplitube Metal | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 11 | 19-07-2008 11:28 AM |
Metal distozija | Tomislav | Gitarska Produkcija | 17 | 07-01-2008 08:02 PM |