|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ma ako nekom treba vocoder, uzmes lijepo u njemackoj na eBayu, za circa 150 EUR od MAM-a VOCODER. Pravi analogni sa 12 bandova koji pojede bilo koji vocoder na nirusu, ms2000 ili ionu itd. vrlo razgovjetan, Kraftwerk stil.
za demonstraciju, radili su prije par godina usporedni test u Keyboard magazinu, svih vocodera koji su se tada sluzbeno proizvodili (osim onih na modularima), Virus, MS2000, Electrix itd i MAM ih je totalno razvalio, sve digitalce.. jednoglasno. ima ih svaki tjedan na eBay.de stvarno se isplati. ima i pretpojacalo za mikrofon.. i najvaznije biras sam i modulator i carrier signal, tj. nisi ogranicen na sound sinta na kojem se vocoder nalazi. primejr: stavis harme na gitari kao carrier, a moduliras ga s nekim loop-om itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Kad smo već kod Vocodera..
Da li ima neki vocal procesor koji radi slično kao vocoder i možete li da mi preporučite neki? Znam da Vocoder treba da se trigeruje sa dirkom na samoj klavijaturi, ali da li postoji neki procesor koji stvara sličan efekat kao vocoder ali BEZ "sviranja" (što podrazumeva pevanje, jelte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
voice transformer je to onda više nego vokoder.
boss ima jednog i alesis i digitech digitecha sam isprobo prije par godina u nekom zg shopu...rainbowu mislim. ok je.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
ako znas kako vocoder radi tj. da uzima "karakteristiku" tvog vokala/govora po frekvencijama i njome filtrira/modulira neki drugi signal, onda znas da on radi sa bilo kojim audio signalom - nemora biti sint. moze to biti gitara, snimak sa cd-a , ukratko, imas "modulator" signal - to si u ovom slucaju ti, odn. tvoj glas, i tzv. "carrier" signal, tj. onaj koji ce se "procesirati". a "trigerujes" ( ![]() ![]() naravno, kombinacija sa sintom je najcesca i najprakticnija u pjesmi, jer, zelis da ti vocoder stima u harmi , pa s necim moras mjenjat harme odnosno tonove na carrier signalu odn. instrumentu. nadam se da je ovo bilo donekle razumljivo.. nisam htio u detalje oko tehnologije samog vocodera.. ![]() Last edited by clusterchord; 10-10-2005 at 05:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Pa dobro.. znam otprilike kako vocoder radi, ali u suštini ja bih išao na to da mi klavijature ostanu slobodne za sviranje, a da imam vocoder efekat zasebno, tj. da mi samo modulira frekvenciju glasa (sad, nisam siguran kako funkcioniše 50dry:50effect, no dobro)
Biće da je meni potrebno ono što reče Mirzaa - vocal transofrmer ili tako nešto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
eto danas otišao kupiti microna. i kupio ga. i odgovor na dilemu je MICRON definitinvno. pojede microkorga za doručak, ručak i večeru. ima nebrojeno više funkcija nego korg..od ritam mašina, sekvencera....ma...sve.
do vokodera još nisam došao ali javim se i za to. prezadovoljan sam kupovinom. možda će ga biti malo tricky programirat ali isplatit će se. na kraju krajeva, mislim da ne netko i sastavio kakav editor za PC.. eto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Vibrator
|
![]()
za koliko si ga uzeo?
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
450 €
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
mod?rateur analogue
|
![]()
javi nam kako ti se svidja..
btw, jednu stvar sam cuo u vezi Microna u medjuveremnu; da je onaj glavni encoder potenciometar dosta osjetljiv i podlozan kvarovima pa - budi njezan. neki ljudi na hc su ga morali mjenjati. ali ko zna, to su mozda bili prvi primjerci.. to je kod alesisa tipicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
da skužio sam to, a i čito na yahoo grupama....malo je lošije napravljen da....nekako se klima. vidjet ću sa vremenom.....
par mana: x, y, z knobovi reagiraju tek kad ih se malo "potegne". kada ih se lagano počne vrtit onda ne registriraju komandu.. ne može se napraviti da ti xyz knobovi kontroliraju parametre efekata....već samo synth parametre...malo glupo...to se da riješit sa firmware updateom pa ko zna,,,,.možda jednom se sjete... tolko za sada. microkorg+micron....KICKASS |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
microKorg XL | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 04-12-2008 12:23 PM |