|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Super Moderator
|
![]()
Koje su ti dimenzije prostora koji formiraju Max Volovi
![]()
![]() |
#12 | ||||||
Senior Member
|
![]()
bezsmisla:
Quote:
Quote:
http://www.sweetwater.com/store/detail/BS342/ Ne secam se ,ali mislim da sam ih oko 70 eur platio. Quote:
Arthur: Quote:
![]() Kao sto vidite Maxx-Wall paneli u kombinaciji sa LenrdBAss trapovima ravnomerno izoluju po svim frekvencijama.Ovi koeficijenti koji se krecu oko 1.05 su NRC (Noise Reduction Coefficient).Sve sto se krece oko 1 je standard. Mnoga jeftinija resenja imala bi razne nelinearnosti (rupe) u spektru itd... Ti ljudi su davali 10k verovatno za mnogo veci prostor.Ovo je ipak nekih 6m2 prostora. Quote:
Ne zalim ni jedan euro koji sam dao. Ono na sta ova soba lici sada (mislim na prostor izvan Auralex-a ![]() Dakle zamislite dodjete kod nekoga u goste,a onda vas uvodi u sobu u kojoj je kao indijanac ogradjen nekim ljubicastim panelima... a jedva mozete da prodjete do terase...ako sednete na krevet,pogled vam je pravo na Auralex zidove... dakle izgubio sam sobu a dobio magicnih 6m2. Znam da mnogi imaju iluzije da su samo dobri monitori bitni,a onda kada je rec o akustici...to je deo gde treba ustedeti novac i proci sa nekih 100-200 evra.Moze i to,ali je pitanje koje su vase ambicije... jer sigurno daleko da mozete da cujete jasnu sliku onoga sto se desava i garantovano cete imati mnogo gresaka u mixu,odabiru reverba,...,necete dobiti 3-dimenzioni mix,jer ce reverbi biti pogresni itd... Monitori i akusticna prostorija su kao mikrofon i preamp! Skupi monitori,bez dobre akustike daju iste rezultate kao dobar mic snimljen preko jeftinog preampa. Boskovic: Quote:
Pozdrav! Last edited by Gianfranco; 02-09-2005 at 06:25 AM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Auh,juce sam bio sludjen oko svega ovoga da kada sam postavio topic nisam znao gde se nalazim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
koliko bi kostalo da se tim postupkom sredi prostor od oko 20kvm ? Mislim za reziju... Da li prave i za recording room? Ljudi koje sam pominjao su izolovali 20+20kvm dve prostorije (studio+rezija) i pukli oko 9000e, a meni to nist ne valja.... mislim, nista spektakularno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
a da vredi ulagati u akustiku, to se itekako slazem... neko je u stanju da da 2k evra za monitore, i da ih metne u kucnu sobu...a cuo sam i u ozbiljnijim studijima fazna ponistavanja basseva sto je kudikamo vece zlo od njihovog sabiranja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Imas na Auralex-ovom sajtu Kit Calculator,gde uneses sta zelis i automatski ti preporuce 3 varijante u zavisnosti od budzeta,s tim da kalkulator prezentuje samo resenja od 200-2000$ (racunaj da je tih 2000$ za nas ovde 2700 eur).
Evo za control room dimenzija oko 20m2 sta su preporucili: Ultimate solution based on room coverage and room type. ![]() Sugg. Sell Price - $1599 Percent Coverage = 48% *Placement of Kit Components* ![]() Includes: (48) DST-112s (Char. Gray) (12) 2ftx4ft panels of DST-422s (Charcoal Gray Only) (96) DST-114s in 1 of 4 colors - (Charcoal Gray, Purple, Burgundy, or Forest Green) (16) DST-LENRDs (Char. Gray) (12) T'Fusor Sound Diffusors (16) Tubes of TubeTak Pro Adh. D240xi Roominator Kits: ? Big Daddy of all Kits!!!! ? Extras included: MOPAD's and GRAMMA for a 5:1 environment ? World Class treatment for a 16' x 14' x 9' Studio ? Great for larger home theaters ? Variety of panels and colors allows fantastic designer layouts ? Additional products may be needed for greater coverage in larger rooms For an upgrade consider adding: 1. Additional DST Panels 2. PlatFoam for a Drum Riser ------------------------------------------------------------------------- Ovo je varijanta od oko 2200 eur. A kada bi zeleo da uradis isto sto i ja,samo primenjeno na tih 20m2,onda bi za control room to izaslo 4500-5000 eur. Bolje se informisi na njihovom sajtu,pogledaj sta sve ima,za sta se preporucuje... Jer ja mogu samo da nagadjam kakva je ta prostorija od 20m2 i kakva ona uslovljavanja/ogranicenja nosi sa sobom itd... u najcescem slucaju ova njihova varijanta,mislim da zavrsava posao. Takodje ovo je bitno,da se upoznas sa karakteristikama njihovih proizvoda. http://www.auralex.com/testdata/test/mastertable.pdf Da bi se postigao efekat gluve sobe vidim da je najbolje sto imaju Max-Wall Panels 02 i Mega Max-Wall Panels 02 sa do 17 puta vecim NRC nego obican Max-Wall! Last edited by Gianfranco; 03-09-2005 at 08:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
MAO
|
![]()
ovo stvarno deluje interesantno
mada ne znam gde bi to u ovim krajevima moglo da se bez velikih extra troskova |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Ja se od nove godine raspitujem... Veruj da ne moze povoljnije nego sto sam ja nabavio.Zbog toga Auralex i nije popularan kod nas ili u Evropi,vec svi uglavnom uzimaju Primacoustic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
SuperModerator
|
![]()
@ gianfranco
... a zbog cega si odabrao auralex umesto primacousticsa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Auralex MoPAD | 66musicman | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 06-10-2009 04:42 PM |
AUDION - Auralex Acoustics | diviner | Komercijalni Oglasi | 0 | 19-03-2009 05:56 PM |
Auralex....kako do njega? | bezsmisla | Dizajn i konstrukcija studija | 18 | 12-04-2005 03:36 PM |