|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Pa pazi, verovatno jeste, njegovu verziju sam čuo davno, a Gunsi su mi ostali u memoriji, kod njih je IV, pa posle u strofi naizmenično IV i IIm7
![]() Ne mislim da je čovek namerno hteo da isplagira tu pesmu u ovom slučaju, nego da je toliko ljudi čulo pesmu da je to lo?a asocijacija i samo po sebi istro?eno. To je stvar aran?mana ponajvi?e, a ne toliko originalnih harmonija pesme.
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Dushan je zaista dao koristan komentar i svaka mu cast na tome. Ja cu ovdje iskoristiti priliku reci nesto o cemu cesto razgovaram s ljudima koji zele nesto sa svojom glazbom (ili talentom glazbene prirode) napraviti, a ustvari nisu jasno definirani i ne znaju ni sto su ni sto zele. Kao takvi ne znam sto ustvari imaju za pruziti, a ne znaju ni oni. Ti znas sto zelis. Ili ne znas pa si krenuo utabanim stopama. Ovaj tvoj rad je cist ok! Skroz ok pjesma totalno u rangu Crvene Jabuke i slicnih bendova i ako ti je to cilj, uspio si! S druge strane, kako takovi vec postoje, ne znam koji komad torte ti ?eli? tra?iti za sebe, s obzirom na preplavljenost ovakvom glazbom. Ako ipak, to radis samo za sebe i svoju dusu, onda ti moram reci KOPAJ DUBLJE! Opusti se, otkrij sebe, dopusti si biti drugačiji, dopusti svojim vlastitim harmonijama i melodijama da te preplave i da tada zaista imas sto pruziti slusateljima (i samome sebi). Ako si ipak u ovom stvarno ti.. onda je moj savjet: Dobro izuci zanat, prouci hit pjesme takvog zanra, njihove strukture, progresije i napraviti bolje! Ne dobro, vrlo dobro, slično, isto, vec bolje! Tada ce biti torte i za tebe. Ovako, dok si u rangu sa postojecim, (a to mozes shvatiti i kao kompliment i kao kritiku), zelis vlastitim trudom i talentom nesto postici, nema? 90-60-90 i ne nosi? visoke potpetice.. zaista ne znam. Sto se samog plagijata tice.. dok smo mi na ovim prostorima gdje malo tko zaista radi tvoje pjesme... onda ovo ni nije pravi plagijat.... a i poznato je kori?tenje isprobanih melodija koje pobude emocije u čovjeku upravo zato ?to su poznate i to kod mase upali. Ali to rade postojeći seronje na hrvatskoj sceni. Sto se slucajnog plagijata tice... o tome ja ne mogu puno govoriti... ja jedino sto dopustam je kad mi nesto nalikuje na moju vlastitu stvar, ostavim da postoji, a nekad ni to. Brisem sve sto se slucajno dogodi da podsjeca na bilo sto sto sam cula. Jer nije moje. A to mi daje osjecaj uspjeha koliko i pobjeda u igri ?aha u kojoj sam varala. Sretno. I svaka cast na hrabrosti da primis kritike. Moja je zaista dobronamjerna i nadam se da ces iz nje izvuci neku korist. U dvije natuknice da ponovim: 1) Zaroni dublje, pronadi svoju vlastitu glazbu i to ce biti nesto posebno. Ili 2) Napravi jos daleko bolje od postojeceg na radiju (a to kod nas i nije tako tezak zadatak). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gdje poslati CD na proizvodnju u Hrvatskoj? | karingalo | Promocija radova | 3 | 19-03-2009 11:33 AM |