|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
.....dajte mi dobre linkove, da ne bauljam naokolo, za narud?bu ovoga:
ECC82 ili 12AU7 (valjda je jedna od njih bolja od druge ili nije, ili se mo?e lak?e nabavit,valjda imaju isto podno?je za pločicu...neznam) THAT2180 Thx.
Let me tell you something pendejo, you pull any of your crazy shit with us, you flash your piece out on the lanes, I'll take it away from you and stick it up your ass and pull the fucking trigger 'till it goes click. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
gain faktor joj je nesto slabiji od 12ax7/ecc83 (70 naprama 100). za narudzbu www.thetubestore.com www.eurotubes.com (samo JJ)
![]() |
![]() |
#13 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
THAT mozes naruciti preko njihovog evropskog distributera, engleza.
Odi na http://www.profusionplc.com/
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
A ?to ne proba? sa Ei lampama. U BG-u ima nekoliko mesta na kojima ih je moguće naći. Ja sam pre recimo godinu dana kupio 6 komada ECC83. Uop?te nisu naivne kao ?to predpostavljam da poneko misli.
Kontakt: ?eljko (komercijalsta u "Ei" Ni?-u) 08-13 018/550-833 (telefom je malo bajat pa ne znam da li je jo? aktuelan ali ako i nije okrenes 018/988 pa se raspita?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
TLA ima uravnotezen prirodan crisp zvuk oslobodjen tvrdoce, Neve je dobro fokusiran sa bogatim nabrijanim zvukom, malcice tvrdji kad se direktno usporedi sa TLA ali rockerski, Amek zvuci flat u usporedbi sa Neve, a tubetech ima svoj sound, za mene malo pretopli pa se izgubi definicija ali ugodan. Sve u svemu zbilja dobar posao, ne bi se bunio da imam npr. Neve u kolekciji.Svaka cast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Evo, da malo revitaliziram stari thread, saljem fotku novih DIY sprava koje sam radio posljednja dva mjeseca
![]() Na vrhu je fet limiter, mono klon UREI-ovog 1178 stereo modela koji je karakteristikom i zvukom slican modelu 1176. U sredini je Gyrafov Pultec passive tube ekvilajzer (ovo je drugi po redu Pultec, prvi je zavrsio kod Shota), a na dnu Variable-Mu stereo tube limiter (mastering limiter ![]() Ovih dana cu se malo igrati sa njima, snimit par traka (vokal, gitara, bubanj, mix...) i okacit na forum da mogu cut vase komentare ![]() Fotka je dosta losa jer sam morao resemplirat rezoluciju na jadnih 600x450 pixela ![]() Pozdrav. Last edited by FrankoPanko; 25-02-2007 at 08:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Psiho
|
![]()
@ FrankoPanko: malo me jebe to shto mi (osim eventualno side chain kompresora) ovi silni preamp klonovi uopche ne trebaju. Imash li nekakav popis sprava za koje postoi shema?
btw: ako trebash pomoch oko dizajna i izvedbe front panela vjerujem da ti mogu pomochi. Kater i air brush su rodjeni za ovakve poslove ![]()
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
@ Shiva, evo ti link. Nadam se da ces nesto uspjet pronaci. Meni je mnogo pomoglo
![]() http://www.prodigy-pro.com/forum/viewtopic.php?t=287 Kada cujes kako radi hardver fet kompresora (1176 ili 1178 ) ili cudesan Vari-Mu limiter momentalno zaboravis na That i dbx chipove VCA kompresora! ![]() U vezi front panela stvarno sam zainteresiran ( ako je to onaj stroj koji sa Corela-a gravira na aluminij - super! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pricali smo preko telefona nedavno o prednjim plocama za spravice. Usao sam u trag par firmi koje to mogu napraviti samo trebam vremena da ih nazovem i malo se raspitam o cijenama. Naci cu nesto!
Za sada znam da se radi o laserskom graviranju i da ti strojevi mogu svasta napraviti. Cesto te firme koje rade graviranje ujedno nude usluge rezanja i busenja. Treba samo saznati koliko to kosta. Druga je varijanta sitotisak koji isto moze dobro izgledati, i bit trajan ako se bezbojnim lakom naknadno zastiti povrsina. Idealna bi bila kombinacija obe tehnike! Iskopat cu nesto!!
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Hvala Shot, sjecam se tog razgovora, svakako se raspitaj malo za cijene.
Evo uspio sam provuc kroz svoje sprave vokal od jedne moje prijateljice Ruby, koja odlicno pjeva i koja cesto snima demo pjesme kod mene. Mikrofon je bio Oktava MK-101, preko TL Audia Ivory 5051 preampa pa u Luna box. U miksu su redom ovako tretirane trake: 1. vokal-flat 2. 1178 compressor (8:1 ratio) 3. 1178 compressor (8:1 ratio) +Pultec Eq (250 Hz/ +2 dB, 8 Khz/ +6dB) 4. 1178 compressor (8:1 ratio) + Pultec Eq (250 Hz/ 2 dB, 16 kHz/ +10 dB) 5. Vari Mu tube limiter (gain reduction: -10 dB) Snimke su u MP3 na 320 kpb. Poslusajte i prokomentirajte. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori?Samogradnja? | djale | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-02-2005 08:04 PM |