|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
E sad ste me razbili od razmisljanja
![]() E sad pitanje koje se nadovezuje , sto se konekcije tice. Mic > Mic-pre > Mackie > Komp ? Ili izbaciti Mackie iz lanca ? Ili da zaboravim na jeftiniji Mic-pre , pa kad skrpim opet neke pare kupim bolji mic-pre ? I zasto ? Mislim, kad smo vec tu , da pitam kako bi vi to spojili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
![]()
@Off:
ne kazem... naravno, dobre si setove naveo za manje od 1500 eura.... samo, ja se ne bih usudio da kupujem... stedeo bih za recimo: La-610 ili Amek CIB + TLM 103 ili AKG ima dobra stvar sto je Ridge predlozio: DMP3 i 960 su odlicni. Ja bih samo dodao RNP... treba definitivno pogledati RNP za preamp... eto, neka bude DMP3 i RNP za malu lovu a dobar kvalitet
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Za taj novac sasvim ce pristojno raditi Rode NT1 sa preampom Focusrite Voicemaster (pro) jer sam tu kombinaciju imao prije nekih pet godina, te snimao bend (funky) za cd i i vokal je sasvim lijepo izlazio van (dodushe covjek zna pjevat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav pa da se i ja prikljucim.Imas puno modela mikrofona,znam da ljudi bjeze od Behringera i da je razlika izmedju Behringera i AKG-a isto sto i yugo i bmw,ali ako nemas pretjeranog iskustva godine i godine rada mislim da ce ti Behringer B2 pro i Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 raditi savrseno.Ja ga osobno imam to je moj prvi mic. isto tako i NT2 i AKG c3000b i jos uvjeg ga jako puno koristim.To su sve nijanse po kojima ce ti se svidjeti nekad neki,ali sve se igrom "ekvilajzera" moze rjesiti!!!Behringerova oprema ti je cjenom skoro najpovoljnija a u kvaliteti ne bjezi puno,imaju strava digitaliju i sigurno neces pozaliti!!!Pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Pa cini mi se da ce za pocetak tako nesto i biti. Razlika u ceni izmedju NT 1000 i NT 2A je 20 € . Kakva je razlika u samim mikrofonima ? Mislim , meni treba najvise za vokal i ako je NT 2A "bolji" od NT1000 onda ima smisla uzeti ga u obzir. Kakvi su vasi utisci o ova dva mikrofona , posto cu za sada ostati sa Mackie-om .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
NT2A je pokupio neke nagrade za snimanje vokala u svojoj klasi!
Dobijes promjenu dijagrama usmjerenosti LoCut na 40 i 80 + atenuaciju 20dB! A sve to za cca 390EUR! (Artist BL)
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
nt2a ima noviju kapsulu, napravljenu u australiji dok nt1000 koristi kinesku koja se nalazi i u nt1a. nisam ih imao priliku usporediti side by side ali imam nt2a i to je jedan jako pristojan mikrofon. usporedio sam ga sa behringer b2 i ne mogu se mjeriti...behringer se bez eq-a i pretjerane kompresije totalno ugusi u miksu (iako solo ne zvuci lose). nt2a uz laganu pomoc kompresora odmah izleti vani (isprobano na vokalu i ak. gitari) btw. platio sam ga 314 eura u CRO. imaj na umu da nt2a ne dolazi u koferu negu u kutiji, tj. onoj rode vrecici...te da sa njim ne dobijas shockmount nego obican standmount.
-- De?urni mrgud Last edited by zvincic; 23-08-2005 at 06:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
obican stand mount je od plastike. prakticna razlika...well...moram priznat da meni ne smeta standmount, kad snimam vokal ionako ukljucim low cut na mikrofonu a pjevac i stalak su na tapetu. ali shockmount lijepo izgleda ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Evo , pola je uradjeno , fali jos pola. Dakle "poslusao" sam vas ( ne pitajte za razloge - nemaju veze sa forumom ) i narucio AT4040. Trebalo bi da stigne u toku sledece nedelje. Sada bih hteo ( alav sam pa to ti je ) jedan preamp od dole navedenih. Sta mislite koji bi bio najbolji odnos kvalitet-cena ( jeste morao sam da povisim budzet ) i da se uklapa sa AT 4040 ?
DBX 286 A - 244 ? ART DPS II dig/out ? 299 ? DBX 376 dig/out Retour ? 599 ? DBX Provocal dig/out ? 333 ? MindPrint Envoice MK II ? 599 ? ( optional dig/out ) SPL GoldMike 9844 ? 398 ? Aphex 207D ? 495 ? ( dig/out ) TC Helicon Quintet ? 298 ? ( dig/out ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Ja bih uzeo SPL. U stvari, ja cu i uzeti (relativno) uskoro SPL za sebe... koliko znam, to je najozbiljnija sprava od svih ovde navedenih...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon i pretpojacalo do 400 € | Nocni | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 01-07-2005 11:11 AM |