Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2005, 08:11 PM   #11
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 € ?

E sad ste me razbili od razmisljanja . Po ovome sto pisete najbolja varijanta bi bila skuplji mic. Znaci , NT1000 i Presonus ( za njega sam zapeo jer sam procitao odlicne kritike ) . To bi me dovelo do nekih 411 € sto nije lose.
E sad pitanje koje se nadovezuje , sto se konekcije tice.
Mic > Mic-pre > Mackie > Komp ? Ili izbaciti Mackie iz lanca ? Ili da zaboravim na jeftiniji Mic-pre , pa kad skrpim opet neke pare kupim bolji mic-pre ?
I zasto ? Mislim, kad smo vec tu , da pitam kako bi vi to spojili.
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2005, 10:42 PM   #12
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 ? ?

@Off:
ne kazem... naravno, dobre si setove naveo za manje od 1500 eura.... samo, ja se ne bih usudio da kupujem... stedeo bih za recimo: La-610 ili Amek CIB + TLM 103 ili AKG

ima dobra stvar sto je Ridge predlozio: DMP3 i 960 su odlicni. Ja bih samo dodao RNP... treba definitivno pogledati RNP za preamp... eto, neka bude DMP3 i RNP za malu lovu a dobar kvalitet
Old 11-08-2005, 11:17 PM   #13
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Za taj novac sasvim ce pristojno raditi Rode NT1 sa preampom Focusrite Voicemaster (pro) jer sam tu kombinaciju imao prije nekih pet godina, te snimao bend (funky) za cd i i vokal je sasvim lijepo izlazio van (dodushe covjek zna pjevat). Inace, NT 1 jest malo svijetliji, ali npr Rode Classic, (1700 Eura) kojeg trenutno imam u studiu je takodjer svijetao mikrofon u odnosu na Neumann-a U-147.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2005, 07:33 PM   #14
Danijel D
Junior Member

Pozdrav pa da se i ja prikljucim.Imas puno modela mikrofona,znam da ljudi bjeze od Behringera i da je razlika izmedju Behringera i AKG-a isto sto i yugo i bmw,ali ako nemas pretjeranog iskustva godine i godine rada mislim da ce ti Behringer B2 pro i Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 raditi savrseno.Ja ga osobno imam to je moj prvi mic. isto tako i NT2 i AKG c3000b i jos uvjeg ga jako puno koristim.To su sve nijanse po kojima ce ti se svidjeti nekad neki,ali sve se igrom "ekvilajzera" moze rjesiti!!!Behringerova oprema ti je cjenom skoro najpovoljnija a u kvaliteti ne bjezi puno,imaju strava digitaliju i sigurno neces pozaliti!!!Pozdrav
Danijel D is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2005, 12:46 PM   #15
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Re: Mic & Mic-Pre do 500 € ?

Pa cini mi se da ce za pocetak tako nesto i biti. Razlika u ceni izmedju NT 1000 i NT 2A je 20 € . Kakva je razlika u samim mikrofonima ? Mislim , meni treba najvise za vokal i ako je NT 2A "bolji" od NT1000 onda ima smisla uzeti ga u obzir. Kakvi su vasi utisci o ova dva mikrofona , posto cu za sada ostati sa Mackie-om .
Old 23-08-2005, 03:05 PM   #16
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

NT2A je pokupio neke nagrade za snimanje vokala u svojoj klasi!
Dobijes promjenu dijagrama usmjerenosti LoCut na 40 i 80 + atenuaciju 20dB!
A sve to za cca 390EUR! (Artist BL)

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2005, 05:59 PM   #17
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gulanfer
Ono sto sam ja nasao je ovde : http://www.musicstorekoeln.de/englisch/

Vec sam narucivao od njih i cak postoji osoba ( Ljupco - Lepi ) koja vas usluzi na YU-jeziku. Klik na "export-Info" i posle na zastavicu vase drzave i sve je objasnjeno. Inace NT 1000 je tamo 299? a NT "A je 319? . Isplati li se davati 20 ? vise ili je svejedno koji od ta dva uzeti ?
to su dva potpuno razlicita mikrofona iako je cijena slicna.

nt2a ima noviju kapsulu, napravljenu u australiji dok nt1000 koristi kinesku koja se nalazi i u nt1a.

nisam ih imao priliku usporediti side by side ali imam nt2a i to je jedan jako pristojan mikrofon. usporedio sam ga sa behringer b2 i ne mogu se mjeriti...behringer se bez eq-a i pretjerane kompresije totalno ugusi u miksu (iako solo ne zvuci lose). nt2a uz laganu pomoc kompresora odmah izleti vani (isprobano na vokalu i ak. gitari)

btw. platio sam ga 314 eura u CRO.

imaj na umu da nt2a ne dolazi u koferu negu u kutiji, tj. onoj rode vrecici...te da sa njim ne dobijas shockmount nego obican standmount.

Last edited by zvincic; 23-08-2005 at 06:07 PM.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2005, 04:53 PM   #18
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nocni
Zvincic, koja je bitna fizicka/prakticna razlika izmedju shockmount i obicnog standmounta?
Jos ako mozes nabaciti i koju slikicu, super.
shockmount ima suspenzije napravljene pomocu sistema gumica tako da eliminiraju vibracije i low end rumble.

obican stand mount je od plastike.

prakticna razlika...well...moram priznat da meni ne smeta standmount, kad snimam vokal ionako ukljucim low cut na mikrofonu a pjevac i stalak su na tapetu.

ali shockmount lijepo izgleda
Old 21-09-2005, 01:21 PM   #19
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Evo , pola je uradjeno , fali jos pola. Dakle "poslusao" sam vas ( ne pitajte za razloge - nemaju veze sa forumom ) i narucio AT4040. Trebalo bi da stigne u toku sledece nedelje. Sada bih hteo ( alav sam pa to ti je ) jedan preamp od dole navedenih. Sta mislite koji bi bio najbolji odnos kvalitet-cena ( jeste morao sam da povisim budzet ) i da se uklapa sa AT 4040 ?

DBX 286 A - 244 ?
ART DPS II dig/out ? 299 ?
DBX 376 dig/out Retour ? 599 ?
DBX Provocal dig/out ? 333 ?
MindPrint Envoice MK II ? 599 ? ( optional dig/out )
SPL GoldMike 9844 ? 398 ?
Aphex 207D ? 495 ? ( dig/out )
TC Helicon Quintet ? 298 ? ( dig/out )
Old 21-09-2005, 02:40 PM   #20
davormen
Member

davormen's Avatar

Ja bih uzeo SPL. U stvari, ja cu i uzeti (relativno) uskoro SPL za sebe... koliko znam, to je najozbiljnija sprava od svih ovde navedenih...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules