|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
@ Gianfranco
Ufff... sad mi je lakse ![]() Znao sam da je greska. Nego tvoja opservacija je ta da ako hoces malo jaci gain, pocinje da "przi"? Mislim, teoretski, ta prica sa gainom stoji i stoji da je cistiji zvuk, ako je nizi gain, ali nekada gain zna da da lepu boju, pa me zanima kakava je slucaj kod UA? (ovo vec moze da se prebacuje u "Instrumente i opremu") |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ... isto kakav smo i mi bend da sviramo i tamo i ovde, a? ![]() Za materijal, ja jos nisam siguran, sta ce to da bude... ![]() A BG.. hm.. svirali smo pre mesec dana na Adi nesto... A nadam se da cemo doci i do bitefa, kad pocne sezona na jesen... U svakom slucaju javicu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Pomenuh distorziju... Nije to rec o onoj distorziji na koju prvu pomislimo...
To je suptilna distorzija koja daje masnocu...masu. Testirao sam razlicite varijante i meni se jako dopada kada stavim gain na max!!! Evo kako to zvuci: http://www.geocities.com/gianfranco_bg/UA-M610.mp3 preamp: M610 (Gain na +10 (max), 2Khz Mic Impedance) mic: AKG Solid Tube To je bio test na brzaka koji sam sproveo,koriscena je podloga jedne strane pesme,vokal smiksan za minut itd... Posto znam da je ogranicen broj downloada po jednom danu,isti sample sam stavio u inbox na http://mail.yahoo.com/ user: rumski2005 pass: jackson Last edited by Gianfranco; 19-07-2005 at 02:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Dacko,nisam gledao ni jednu ni drugu emisiju,vec slucajno naleteo menjajuci kanale!
(verovao ili ne! ![]() ok,javljaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
@ Gianfranco
Deluje mi malkice zatvoreno, mada mi vise deluje da si ti na brzinu stavio neki neodgovarajuc reverb, a i tih je vokal u odnosu na muziku. Ajde, ako ne trazim previse, postuj jedan neprocesiran komadic cistog vokala (bez muzike). Znaci samo usnimak. Ovo sve ostalo potpada pod produkciju, a mene zanima bas sprava. Nije uopste skupa, a prica se da je opasna. Ako imas neki kondenzator mic, mozda bi mogao da otpevusis nesto 10 sec, pa da se i tu vidi rezultat. Zanimljiva je fora sto moze da mu se menja impendansa, pa me jako zanima, sta se time dobija (zvucno)? Kazu ljudi da je jako dobar za elektricne gitare... Ne znam da li si mozda imao prilike da radis sa A737VP, pa da eventualno i tu napravis neku paralelu... Mada je Avalon duplo skuplji, ali on ima komplet procesor, a ovo je samo preamp, tako da eventualno mogu sustinski i u istu cenovnu klasu... @ Dacko Sta kazes za moje pamcenje. Setio sam se u sekundi i "Agonije" i hita "Marte i Karpe" posle 10 godina... ![]() Najgore je sto se ja svega tako secam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Samo da kazem da vokal nije tih u odnosu na muziku
![]() Javicu se kasnije kada budem imao vise vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
@oggy
Pa koliku ti glavu imas onda? :o Gde ti stanu te sve informacije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
@ Gianfranco
Sorry ![]() ![]() ![]() @ Dacko Pa znas i sam kolika je ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]()
Oggy:
Quote:
http://www.polyblendstudios.com/micpre.php Snimljene gitare sa Avalon AD2022 i UA610-2. Na osnovu toga meni je jasno kako zvuci Avalon iako ga nemam. Da oni su tu negde u slicnoj klasi.Avalon M5 je skuplji za negde 250-300 evra. Ako budes dolazio za BG,dodji da na licu mesta testiras spravu... to je jedini pravi test. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Channel Strip? | grada27 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 27 | 26-07-2008 07:03 PM |
:: URS Classic Console Strip Pro :: | Everbeatz | Audio Software | 9 | 06-07-2007 11:00 PM |
grupa STRIP... | bassystem | Promocija radova | 15 | 30-08-2006 12:17 AM |