Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2005, 10:30 AM   #11
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Triton, Motif, Fantom......

Ljudi koji drze predstavnistvo su mi prijatelji, videcu sa njima na koji tel. ili e-mail mozes da ih kontaktiras. Planiram da se pojacam sa jos jednim KRZ. tako da ce i meni trebati ribon...zajedno smo jaci
Old 02-10-2005, 12:04 AM   #12
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

jedno malo off-topic pitanje: jel može taj ribbon da se poveže sa KORG-om?

Što se tiče ovih sprava.. Triton ima najbolji odnos cena-kvalitet a i fabrički preseti su mu poprilično zadovoljavajući, dok je recimo sa Fantomom X serije to užasno sredjeno (imao sam prilike da ga dobijem 2 dana pred jedan veći koncert i poludeo sam dok sam na brzaka sredio ono što mi je trebalo)

I ono zbog čega Triton po meni ima primat u odnosu na Fantoma to je zbog funkcionalnosti: Kada dam +1000 EUR od klavijature očekujem zvukove koji će biti u tom rangu a ne spravu kojој će dynamic pad, dual patch, V-LINK, USB, color display sa gomilom animacija, D-Beam, digital output nabiti cenu a zvukovi biti u rangu klavijatura ISPOD 1000 EUR

Motif je opet priča za sebe. Da mu je cena malo konkurentnija, svakako bi parirao i to veoma dobro Tritonu, ovako.. za nas kojima je svaki EUR bitan, Triton dobija svaku bitku.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 08:19 AM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

pa Kurzweil, bilo koji od novijih modela 2500,2600 ili 2661, je sigurno daleko najjaci kao digitalni "sintesajzer" od svih cetiri. ima najfleksibilniji i najkvalitetniji filtering, najbolje zvucece efekte (KDFX iz KSP8 ), matrix modulaciju itd itd. vrlo mocna i duboka arhitektura. kao sto je receno, u kontekstu klasicnih workstationa, nije po brojkama na nivou ostalih tri. polifonija, ROM itd. su slabi. skup. probao sam njegovu kvazi-klavirsku tipku - bezveze (yamaha je kralj za to). odlicni preseti.

imao sam triton pro i poslije toga studio pro - ukratko, odlicna tipka (yamaha FS) na 61 i 76, dual polifoni arpeggiatori su najbolji (stvarno mi nedostaju) - dusu dali za bilokakvu elektroniku. odlican factory programming presetova. ogroman ROM (na Extreme). mogucnosti obrade zvuka, sinteze itd - vrlo limitirane. ima dosta parametara - ali filter je prilicno slab i "papirnat" . dojam raznolikosti dolazi od puno ROM-a i FX-a. odlican za svirke, i kao scratchpad za elekronske stilove - ali ne u finalu (zamijeniti sa pravom analogijom ili VA). sampler limitiran, nezgrapan i spor. cijeli engine ima jedan malo tamniji prizvuk, dali zbog filtera ili neceg drugog nisam shvatio, u odnosu na roland (koji mi je pak presvijetao) i yamahu. mocni i fleksibilni efekti. fantasticni ambi padovi, etno i ostala sr itd..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2005, 11:53 AM   #14
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Pazi, ta INFINITY sinteza se uglavnom zasniva na "obojenosti" sa efektima. Skini im efekte i imaćeš nulu od zvuka. Jedino zbog čega volim Roland (iako sam KORG fan) je što kod Rolanda mogu da sviram sa patchevima i da mi u tom zvuku ništa ne fali, dok je kod Korga skoro uvek moram da layerujem zvuk u COMBI.

Roland se takodje lepo setio pa za svaki model imaš i besplatan Editor na kompu, ali sam display mi je kod KORGa neko više "user-friendly" nego Rolandov. Što se tiče Kurzweila, to je zaista fina sprava i za raliku od Fantoma vredi svaki EUR, mada sam čuo da je cela kompanija pala u dugove tako da je njeno dalje postojanje vrlo neizvesno (zato je Jordan Ruddess i prešao sa Kurza na KORG - nisu mogli da mu obezbede servisiranje niti nove modele ukoliko mu se stari pokvare).

Bilo bi idealno kada bi KORG otkupio Kurzweil i pomešao sinteze i efekte
Old 29-12-2005, 12:47 PM   #15
Sasho
Member

Ma ljudi

Imao sam Triton Extreme 88 i kazem vaz da ja najlosh sajzer koj sam
ikad imao
Fantom X sa sve kartice mozesh da ga bacish u vardara
JA preporuchujem

Korg trinity ( kao najbolje korg serija )
Kurzweil k2600R
Sasho is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2005, 01:01 PM   #16
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Onda poprilično zavidim tvojoj kolekciji klavijatura kad ti je Triton Extreme najlošiji
Old 29-12-2005, 03:36 PM   #17
slowstar
Pro Member

Ljudi, mislim da je to ipak, bez obzira na cenu i mogucnosti, stvar ukusa, muzicke obrazovanosti, trenda, i muzike kojom se konkretan izvodjac bavi...
Jedno je sigurno - NE POSTOJI jedna sprava koja moze da "resi" sve muzicke probleme, nazalost i ovde vazi: "sto vise, to bolje" a donekle i:
Kol'ko para, tol'ko muzike...
Video sam na ovom forumu, a i na ponekom drugom, toliko dijametralno suprotstavljenih misljenja po ovoj temi, a bogami i izjava i tvrdnji od kojih mi se "dizala kosa na glavi" al' sta se moze, koliko ljudi, toliko cudi (Fantom X u Vardar, a "najbolji" Trinity??????) - ali imam razumevanja za svako misljenje, to je osnovni postulat demokratskog ustrojstva, zar ne?

SRECNO, USPESNO, ZDRAVO bavljenje muzikom zelim vam SVIMA!!!!
Old 29-12-2005, 03:48 PM   #18
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Volio bih probati K2661 tj K2600R. Zna li se koja je cijena za K2600R kod novosadjana?
Goran is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2005, 08:23 PM   #19
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

@Goran
Kurzweil K2661 nema potrebe da probas. Mozes odma' da ga kupish . To je definitivno (po meni) najbolji workstation koji je do sad napravljen (pogotovo varijanta sa 76 semi-weight dirki)... Imam PC2 i sledeci je taj lepotan...Jeste puno para ali tacno znas sta dobijash.. Ali ne znam gde bih mogao da ga probash..ne znam nikoga ko ga poseduje...

pozz

Last edited by MHz; 29-12-2005 at 08:26 PM.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2005, 02:08 AM   #20
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Bogami kad kupis Motif ES8 nije lako samo naruciti K2600R, moralo bi se nesto i probati!
Malo me nerviraju sa polifonijom ali izgleda da su oni jedini ostali sa tim "oldschool" nacinom izrade (SCSI, SIMM memorija...) koji moze da zvuci blizu analognom. Ispravite me ako grijesim ali ni na jednom sintu koji sam probao ni priblizno nisam mogao dobiti lead-ove i padove Moog-a, ARP-a i Oberheim-a strpljivim editovanjem na mom K2000 (sad vec bivsim). Jedino sto me uvjek brukao sa komercijalnim bojama, nikad nisam mogao imati neku standardnu Roland ili Korg boju .
Goran is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules