|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Gosn Ton Magistre
![]() moze malo detaljnije oko tog FX teleporta? Prvi put cujem o tome, ne mogu da zamislim u glavi kako bi to u toj varijanti funkcionisalo! Sta misli Pure o tome? A sta o VST system linku? Nemam iskustva sa ovim stvarima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I mene jako ineresuje ta varijanta FX teleport, u uho sam se pretvorio......... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ja nisan radi sa fx teleporton ali mi ga vrlo uspjesno koristi prijatelj u svomu studiju. radi se o malom softwareu koji omogucuje istovremeno koristenje vst pluginova iz dva (mislin i vise) konpjutera. recimo, u nuendu otvoris kontakt koji je insataliran u drugom konpjuteru i naravno taj kontakt trosi cpu iz drugog konpjutera a sve svira u tvomu. ili zamisli da u drugomu konpjuteru imas konvolution reverbe koje normalno otvaras u nuendu iako su instalirani u drugom konpjuteru i trosu njegovu forcu. ![]() neznan jesan li ovo dobro objasni, zato van evo link pa citajte: http://www.fx-max.com/fxt/
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
![]()
Odlicno radi, a povezuje se mreznom kartom. Ono sto mene vise privlaci od FX teleporta je GIGA teleport i GIGA VSTi adapter od iste firme. Radi kao sat. FX freeze nisam probao, ali ne sumnjam u vrednost. Uostalom, pogledajte sajt u celini:
http://www.fx-max.com/
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Hmmm....deluju zanimljivo ti FX i Giga teleportovi!
![]() Mada ja za sada razmisljam iskljucivo o samostalnoj masini-sampleru, znaci nije poenta samo u CPU nego imati drugu masinu, cisto kao klasican sampler.. Izlazi, editing, vizuelna kontrola itd... I sa dva monitora mi je nekad mala radna povrsina! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
čekaj malo ...pa to ti nije uopće lo?a ideja da uzme? neki vanjski sempler.da ja imam love promijenio bih svoj rad koji se zasniva na kompu i to do temelja...ustvari,ako ima? para najbolje je raditi s obje varijante.samo pogledaj neke momke iz "stare ?kole"(jo? iz vremena emax-a e-mu) oni su iz tih par sekundi sample vremena izvukli maximum ,a i vi?e od toga.tako su prije par godina svi hvalili kontakt1,haliona itd pa su poslije na forumima plju?tala pitanja o problemima istih u kompu.moja preporuka ti je neki e-mu,yamaha ili akai(čak i s3000 ili emu e4).jest da će? lodirati semplove pola sata,ali stari moj poslije toga nema padanja i drugih problema jer se na njima ne vrte windowsi(ilio mac osx)i rade besprijekorno-za to su i rađeni.a,ove soft varijante samo uljenjuju ljude i nestaje kreativnosti u svemu tome-neke face se već opet vračaju na stari sistem ,a neki ni ne prelaze s njega(posebno raperi s akai-em mpc...).razmisli,ti najbolje zna?.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
To Boskovic:
Vidi sto se efekta za klijentelu tice, naravno da je bitna... Kad vec covek ulaze pare u studio iz kojeg treba da izvuce kintu, da zivi od toga, da vole kod njega klijenti da dolaze...pa i kafemat ima i da svetluca i da peva! ![]() Masinu kao sampler nisam mislio na hardwerski nego na svoj stari komp na 1Ghz, giga rama , dokupiti neku karticu sa vise izlaza, digitalno povezati sa glavnom masinom i naravno softwerski sampler! Dlukace, meni bas to smeta sto je editacija i loadovanje samplova u HW samplere jako sporo.. Mnogo jednostavnije mi je da HD natovarim samplovima, editacija brza...ma sve je brze. Gledao sam neke plovne yamahe i AKAI samplere, nije ni to bas jeftino, ovako mi se to cini bolje resenje. Za studio naravno... Nije varijanta za vucaranje po svirkama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ton magistar
|
![]()
bas mi je zal sto san proda svoj emulator, jer vidin da san ode moga postic jos bolju cijenu.
![]() nego, iman doma jos jedan akai so1. ima displey i nekoliko lipih lampica, potenciometara i butuni. sive metalik je boje i kad ga klijent vidi, odma postaje pacijent. cijena? sitnica. kilo - 15?. ![]() lipo upalite akai neka svitli a vi radite na softwarevskima samplerima. ako van akai ne svitli dovoljno, iman van ja jos dvi stolne lampe za prodat. ![]()
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
hehehe...pa meni ce onda biti dovoljne i te 2 stolne lampe!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
vase misljenje | Knez23 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 28-12-2007 09:36 PM |