Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-07-2005, 03:03 PM   #11
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Misljenje - Sampler ?

Gosn Ton Magistre ,
moze malo detaljnije oko tog FX teleporta?

Prvi put cujem o tome, ne mogu da zamislim u glavi kako bi to u toj varijanti funkcionisalo! Sta misli Pure o tome? A sta o VST system linku? Nemam iskustva sa ovim stvarima...
Color is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2005, 04:43 PM   #12
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
ako ces koristit neki vst sampler, onda ti na drugemu kopjuteru i ne treba muzicka kartica, pa cak ni monitor. mozes ih sinkronizirat priko mreze sa onim fx teleportom. u tomu slucaju mozes snagu drugoga konpjutera koristit i za druge vst instrumente i efekte.
Hm, ako ne treba monitor, ne treba ni graficka? To onda moze vrlo povoljno da se napakuje.
I mene jako ineresuje ta varijanta FX teleport, u uho sam se pretvorio.........
Old 08-07-2005, 05:17 PM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Hm, ako ne treba monitor, ne treba ni graficka? To onda moze vrlo povoljno da se napakuje.
I mene jako ineresuje ta varijanta FX teleport, u uho sam se pretvorio.........
ne trebaju ni mis ni tipkovnica.

ja nisan radi sa fx teleporton ali mi ga vrlo uspjesno koristi prijatelj u svomu studiju.
radi se o malom softwareu koji omogucuje istovremeno koristenje vst pluginova iz dva (mislin i vise) konpjutera.

recimo, u nuendu otvoris kontakt koji je insataliran u drugom konpjuteru i naravno taj kontakt trosi cpu iz drugog konpjutera a sve svira u tvomu.

ili zamisli da u drugomu konpjuteru imas konvolution reverbe koje normalno otvaras u nuendu iako su instalirani u drugom konpjuteru i trosu njegovu forcu.

neznan jesan li ovo dobro objasni, zato van evo link pa citajte: http://www.fx-max.com/fxt/
Old 08-07-2005, 05:28 PM   #14
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Odlicno radi, a povezuje se mreznom kartom. Ono sto mene vise privlaci od FX teleporta je GIGA teleport i GIGA VSTi adapter od iste firme. Radi kao sat. FX freeze nisam probao, ali ne sumnjam u vrednost. Uostalom, pogledajte sajt u celini:
http://www.fx-max.com/
Old 11-07-2005, 12:50 PM   #15
Color
Senior Member

Color's Avatar

Hmmm....deluju zanimljivo ti FX i Giga teleportovi!

Mada ja za sada razmisljam iskljucivo o samostalnoj masini-sampleru, znaci nije poenta samo u CPU nego imati drugu masinu, cisto kao klasican sampler.. Izlazi, editing, vizuelna kontrola itd... I sa dva monitora mi je nekad mala radna povrsina!
Old 11-07-2005, 10:51 PM   #16
dlukace
Member

čekaj malo ...pa to ti nije uopće lo?a ideja da uzme? neki vanjski sempler.da ja imam love promijenio bih svoj rad koji se zasniva na kompu i to do temelja...ustvari,ako ima? para najbolje je raditi s obje varijante.samo pogledaj neke momke iz "stare ?kole"(jo? iz vremena emax-a e-mu) oni su iz tih par sekundi sample vremena izvukli maximum ,a i vi?e od toga.tako su prije par godina svi hvalili kontakt1,haliona itd pa su poslije na forumima plju?tala pitanja o problemima istih u kompu.moja preporuka ti je neki e-mu,yamaha ili akai(čak i s3000 ili emu e4).jest da će? lodirati semplove pola sata,ali stari moj poslije toga nema padanja i drugih problema jer se na njima ne vrte windowsi(ilio mac osx)i rade besprijekorno-za to su i rađeni.a,ove soft varijante samo uljenjuju ljude i nestaje kreativnosti u svemu tome-neke face se već opet vračaju na stari sistem ,a neki ni ne prelaze s njega(posebno raperi s akai-em mpc...).razmisli,ti najbolje zna?.
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 11:28 PM   #17
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Hmmm....deluju zanimljivo ti FX i Giga teleportovi!

Mada ja za sada razmisljam iskljucivo o samostalnoj masini-sampleru, znaci nije poenta samo u CPU nego imati drugu masinu, cisto kao klasican sampler.. Izlazi, editing, vizuelna kontrola itd... I sa dva monitora mi je nekad mala radna povrsina!
Kao i efekat kad ti dodje klijentela u studio. Pun rack, sve svjetluca, gnijezdo kablova, mrda'u regleri

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 11:44 PM   #18
Color
Senior Member

Color's Avatar

To Boskovic:

Vidi sto se efekta za klijentelu tice, naravno da je bitna... Kad vec covek ulaze pare u studio iz kojeg treba da izvuce kintu, da zivi od toga, da vole kod njega klijenti da dolaze...pa i kafemat ima i da svetluca i da peva!

Masinu kao sampler nisam mislio na hardwerski nego na svoj stari komp na 1Ghz, giga rama , dokupiti neku karticu sa vise izlaza, digitalno povezati sa glavnom masinom i naravno softwerski sampler!

Dlukace, meni bas to smeta sto je editacija i loadovanje samplova u HW samplere jako sporo.. Mnogo jednostavnije mi je da HD natovarim samplovima, editacija brza...ma sve je brze. Gledao sam neke plovne yamahe i AKAI samplere, nije ni to bas jeftino, ovako mi se to cini bolje resenje. Za studio naravno... Nije varijanta za vucaranje po svirkama...
Old 12-07-2005, 05:39 AM   #19
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

bas mi je zal sto san proda svoj emulator, jer vidin da san ode moga postic jos bolju cijenu.

nego, iman doma jos jedan akai so1. ima displey i nekoliko lipih lampica, potenciometara i butuni. sive metalik je boje i kad ga klijent vidi, odma postaje pacijent.
cijena? sitnica. kilo - 15?.

lipo upalite akai neka svitli a vi radite na softwarevskima samplerima.
ako van akai ne svitli dovoljno, iman van ja jos dvi stolne lampe za prodat. (ne radi smajl koji san misli stavit)
Old 13-07-2005, 09:05 AM   #20
Color
Senior Member

Color's Avatar

hehehe...pa meni ce onda biti dovoljne i te 2 stolne lampe!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules