Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2005, 02:11 PM   #11
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

IR1 je zakon!!! pogotovo kad imas kolekciju od 7CD impulsa....

pit: kako mogu iskoristiti meek-ove impulse i impulse preampa, kompresora itd.?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2005, 02:43 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

khm, cini mi se da nije mozda sigurno 100% zadnja verzija SIR-a, al nije ni bitno, ubedili ste me za IR, i probacu da ga izbunarim negde do mixeva, koji se polaako... bliiize.... psst... Da, zasad imamo samo procesorsku snagu, mada nije nemoguce da se uskoro pazari i UAD. Dakle, treba nam studio Pak, za oko 500e? JEdno krajnje glupo pitanje - kako se on rutira? Da li se njegovi plugiinovi pojavljuju u spisku VST/DX plugova u SXu? I sta znaci to da SX3/Nuendo3 (ne znam koji) "integrisu externe efekte"... A inace ne znam koliko ce nam sami reverbi biti potrebni jer ce se raditi sa PCM91, SPX7000 i verovatno M5000... :P :roll: 8) mada, treba to sve organizovati u funkcionalnu celinu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2005, 02:56 AM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Uzmes ADAT interface sa 8in/out i zakacis ga na kartu. Iz SX/Nuendo 3 routiras External FX na ADATa i manje-vise, to je to. Imas u okviru Sx-a delay kompenzaciju koja nadomesvcuje zakasnjenje zbog transfera, ali radi sve normalno. Sa 8i/o imas mogucnost koristenja 4 stereo ili 8 mono efekata. Posto 91 i m3000 imaju dual mod, mozes da uradis dobar posao. Bacis ih kao send efekte i udri.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2005, 03:41 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

znam,znam, radih to sa fostexom, tacno tako. I to nisam imao SX3 nego 2ku, pa obicno rutiram busseve na izlaze i onda lepo. E samo sto sam tad mixeve bacao na externi masterCD rezac, a sad bi ih valjalo bacati na komp, sto znaci da bi te externe efekte morao i da vracam na inpute. MIslim da mi je jasno kako da izbegnem mikrofoniju, ali me zanima da li je generalno mudro istovremeno snimati master MIX na istu masinu u isti program odakle je i saljem. ZNAM da bi najjednostavnije bilo renderovati mix u Cubaseu, al zbog externih efekata bi srecniji bio za jedno oldtajmersko realtime bacanje mixa. Dakle, otvorim novi stereo kanal na dnu projekta, dodelim mu analog input, i kratko spojim in/out kartice, namestim da se ne monitorisem taj kanal na analogni izlaz zbog mikrofonije i to je to? dal ce sve biti stabilno? ne znam cemu vise da verujem, Taskamovom DA45 datu ili RMEovim konverterima. A mozda da konverziju radi dat a da spdifom taj mix snimam na laptop?? ajmo konstrkutivne savete,plizz...
i da, M5000 a ne M3000
Old 19-06-2005, 03:45 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i da, u vezi tog "izlazenja" iz kompa na rack, ne znam koliko je bitan kvalitet izlaznih konvertera koje punim tim adat izlazom. Do sad sam to radio sa tim FostexD160kom, i verovatno ce mi i ovog puta biti na raspolaganju, al me zanima koliko je to zapravo vazno - kvalitet send izlaza? Da li bi vredelo da pojurim te RMEove dodatne izlaze za hammerfalla ( http://www.rme-audio.com/english/aeb/aeb48o.htm ), videh da nisu preskupi
Old 19-06-2005, 08:42 AM   #16
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
znam,znam, radih to sa fostexom, tacno tako. I to nisam imao SX3 nego 2ku, pa obicno rutiram busseve na izlaze i onda lepo. E samo sto sam tad mixeve bacao na externi masterCD rezac, a sad bi ih valjalo bacati na komp, sto znaci da bi te externe efekte morao i da vracam na inpute. MIslim da mi je jasno kako da izbegnem mikrofoniju, ali me zanima da li je generalno mudro istovremeno snimati master MIX na istu masinu u isti program odakle je i saljem. ZNAM da bi najjednostavnije bilo renderovati mix u Cubaseu, al zbog externih efekata bi srecniji bio za jedno oldtajmersko realtime bacanje mixa. Dakle, otvorim novi stereo kanal na dnu projekta, dodelim mu analog input, i kratko spojim in/out kartice, namestim da se ne monitorisem taj kanal na analogni izlaz zbog mikrofonije i to je to? dal ce sve biti stabilno? ne znam cemu vise da verujem, Taskamovom DA45 datu ili RMEovim konverterima. A mozda da konverziju radi dat a da spdifom taj mix snimam na laptop?? ajmo konstrkutivne savete,plizz...
i da, M5000 a ne M3000
a zasto bi sve opet izbaciva iz konpjutera na vanjski snimac? zar ne postoji mogucnost da sve ono sto cujes rutiras u wavelab ili dva kanala nuenda i snimas?

znaci, ako koristis vanjske reverbe, u njih dry saljes preko senda, u bus i u procesore. iz procesora bi trebalo opet vracat u komp i sve to rutirat ili u wavelab ili ponovo u nuendo.
Old 19-06-2005, 12:58 PM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa opcija "External FX" je ,cini mi se, izmisljena upravo da ne bi morao da ides napolje, vec da radis mixdovn. I nema fonije, zato sto je to predvidjeno, pa mu tako rutiras Fx send i FX return. Kao na mixeru.
Kvalitet konvertera je bitan, tako da o tome vodis racuna, jer ti prakticno sve sto posaljes u lex ili tc propustas kroz njih.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2005, 03:31 PM   #18
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

pa zar se i u svima dosadasnjim verzijama cubasea nije moglo izbacit sve vani u procesore i ponovo vratit sve zajedno u wavelab ili u cubase?

sa pulsarom je to najjednostavnije. lipo se svu busevi iz cubasea, sve iz samog pulsara i sve sto dolazi iz vanjskih procesora spoji u pulsarov mixer. onda se u njemu sve mixa i salje u wavelab ili ponovo u nuendo (kako ko voli).

bdv: a moze procesore spojit i digitalno... barem neke.
Old 19-06-2005, 04:16 PM   #19
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:

ljudi.........

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2005, 04:29 PM   #20
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by mr.lou
Quote:

ljudi.........
neman pojma. mozda da ih ucitas u reverb i onda ga insertiras?!
ali ovo nagadjan. u svakemu slucaju, mislin da ces trosit puno cpu-a a da rezultati nece bit nesto... ali provaj pa nas izvjesti.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules