|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
IR1 je zakon!!! pogotovo kad imas kolekciju od 7CD impulsa....
pit: kako mogu iskoristiti meek-ove impulse i impulse preampa, kompresora itd.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
khm, cini mi se da nije mozda sigurno 100% zadnja verzija SIR-a, al nije ni bitno, ubedili ste me za IR, i probacu da ga izbunarim negde do mixeva, koji se polaako... bliiize.... psst... Da, zasad imamo samo procesorsku snagu, mada nije nemoguce da se uskoro pazari i UAD. Dakle, treba nam studio Pak, za oko 500e? JEdno krajnje glupo pitanje - kako se on rutira? Da li se njegovi plugiinovi pojavljuju u spisku VST/DX plugova u SXu? I sta znaci to da SX3/Nuendo3 (ne znam koji) "integrisu externe efekte"... A inace ne znam koliko ce nam sami reverbi biti potrebni jer ce se raditi sa PCM91, SPX7000 i verovatno M5000...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Uzmes ADAT interface sa 8in/out i zakacis ga na kartu. Iz SX/Nuendo 3 routiras External FX na ADATa i manje-vise, to je to. Imas u okviru Sx-a delay kompenzaciju koja nadomesvcuje zakasnjenje zbog transfera, ali radi sve normalno. Sa 8i/o imas mogucnost koristenja 4 stereo ili 8 mono efekata. Posto 91 i m3000 imaju dual mod, mozes da uradis dobar posao. Bacis ih kao send efekte i udri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
znam,znam, radih to sa fostexom, tacno tako. I to nisam imao SX3 nego 2ku, pa obicno rutiram busseve na izlaze i onda lepo. E samo sto sam tad mixeve bacao na externi masterCD rezac, a sad bi ih valjalo bacati na komp, sto znaci da bi te externe efekte morao i da vracam na inpute. MIslim da mi je jasno kako da izbegnem mikrofoniju, ali me zanima da li je generalno mudro istovremeno snimati master MIX na istu masinu u isti program odakle je i saljem. ZNAM da bi najjednostavnije bilo renderovati mix u Cubaseu, al zbog externih efekata bi srecniji bio za jedno oldtajmersko realtime bacanje mixa. Dakle, otvorim novi stereo kanal na dnu projekta, dodelim mu analog input, i kratko spojim in/out kartice, namestim da se ne monitorisem taj kanal na analogni izlaz zbog mikrofonije i to je to? dal ce sve biti stabilno? ne znam cemu vise da verujem, Taskamovom DA45 datu ili RMEovim konverterima. A mozda da konverziju radi dat a da spdifom taj mix snimam na laptop?? ajmo konstrkutivne savete,plizz...
i da, M5000 a ne M3000 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
i da, u vezi tog "izlazenja" iz kompa na rack, ne znam koliko je bitan kvalitet izlaznih konvertera koje punim tim adat izlazom. Do sad sam to radio sa tim FostexD160kom, i verovatno ce mi i ovog puta biti na raspolaganju, al me zanima koliko je to zapravo vazno - kvalitet send izlaza? Da li bi vredelo da pojurim te RMEove dodatne izlaze za hammerfalla ( http://www.rme-audio.com/english/aeb/aeb48o.htm ), videh da nisu preskupi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
znaci, ako koristis vanjske reverbe, u njih dry saljes preko senda, u bus i u procesore. iz procesora bi trebalo opet vracat u komp i sve to rutirat ili u wavelab ili ponovo u nuendo.
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
![]()
Pa opcija "External FX" je ,cini mi se, izmisljena upravo da ne bi morao da ides napolje, vec da radis mixdovn. I nema fonije, zato sto je to predvidjeno, pa mu tako rutiras Fx send i FX return. Kao na mixeru.
Kvalitet konvertera je bitan, tako da o tome vodis racuna, jer ti prakticno sve sto posaljes u lex ili tc propustas kroz njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
ton magistar
|
![]()
pa zar se i u svima dosadasnjim verzijama cubasea nije moglo izbacit sve vani u procesore i ponovo vratit sve zajedno u wavelab ili u cubase?
sa pulsarom je to najjednostavnije. lipo se svu busevi iz cubasea, sve iz samog pulsara i sve sto dolazi iz vanjskih procesora spoji u pulsarov mixer. onda se u njemu sve mixa i salje u wavelab ili ponovo u nuendo (kako ko voli). bdv: a moze procesore spojit i digitalno... barem neke.
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ali ovo nagadjan. u svakemu slucaju, mislin da ces trosit puno cpu-a a da rezultati nece bit nesto... ali provaj pa nas izvjesti. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Valjda Impulsi | roginator | DSP forum | 0 | 23-07-2009 06:33 PM |
Altiverb Impulsi | nebes | Audio Software | 5 | 21-11-2008 03:36 PM |
PreAmp Impulsi | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 26-07-2005 12:43 AM |