Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-06-2005, 11:06 AM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

A kakav problem restarta? :oops:
Kod Emu?!?!
Jebote, ja ko da imam neke druge kartice! Zale se ljudi na Teratec, zale se na Emu, a meni sve to radi i to OK...
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:15 AM   #12
Altek
Member

Altek's Avatar

Imam slicne probleme sa 1820...

Ima da oteram e-mu u qrz, za koji mesec uzecu RME i UAD ...
Altek is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:17 AM   #13
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Meni takodje 1212m radi perfektno jos od prvog update-a na 1.6 drivere.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2005, 03:35 PM   #14
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
A kakav problem restarta? :oops:
Kod Emu?!?!
Jebote, ja ko da imam neke druge kartice! Zale se ljudi na Teratec, zale se na Emu, a meni sve to radi i to OK...
ma nije problem restarta vec kad se srusi cubase asio umukne ko zaliven i tek proradi kad restartas masinu.
kako kazem, problem je rijesen vec u 1.8 beti.
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2005, 04:53 PM   #15
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ne volim sto ce ovo citati CW-ovci, ali pre neki dan mi je jedan trgovac muzickom opremom rekao da ce se povuci iz EMU price, jer ima jako puno reklamacija na Hardware kod 1820(m), a i da kupci imaju problema sa 1212m (a i ostalim kartama) sa driverima.
Meni se desi na 1212 da se nekad zaglupi, pa trazi restart, ili da sam od sebe pojaca Master regler do kraja. Naravno, pravi problemi su bili dok nisam updateovao drivere na 1.6.
Ali, TO NIJE NISTA KAKVIH SAM NEVOLJA IMAO SA CW LUNA , ali najozbiljnije.
Old 13-06-2005, 07:33 PM   #16
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Da ne koristis mozda AMD?
Ja nemam nikakvih problema, niti rusenja SX-a niti Asio drivera...
Koristim od Januara i nisam cak ni sistem reinstalirao, vec je ostao stari od ko zna kada...
Dnevno radi barem 10 sati i to sve OK
Moguce je da se to desava sa 1820 zbog audio dock-a, ali ja zaista nemam nikakvih problema.
Istina, planiram da uzmem RME, ali iz cisto prakticnih razloga i mogucnosti XLR AES/EBU konektora, mada mislim da ostavljam i Emu.
Old 13-06-2005, 07:49 PM   #17
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Ne volim sto ce ovo citati CW-ovci, ali pre neki dan mi je jedan trgovac muzickom opremom rekao da ce se povuci iz EMU price, jer ima jako puno reklamacija na Hardware kod 1820(m), a i da kupci imaju problema sa 1212m (a i ostalim kartama) sa driverima.
ne znam, meni za sada radi odlicno, da kucnem o drvo.

ako sta krepa, krepat ce hardver...a to se mijenja, garancija postoji.

nego, kad smo vec kod krepavanja, kakvu sam sada havariju na poslu imao, hijoooooj.

radim na na masini (dual xeon @ 3ghz) kad odjednom se sve uspori i slijedeci moment pocne alarm da tuli, na kucistu se pale crvene lampice...ja gledam, nista mi nije jasno....resetiram masinu, odem u bios kad imam sta vidjet, jedan od procesora se przi na 90+ stupnjeva!

otvorim kuciste a ono ventilator na njemu stoji....tko zna koliko ima da je krepao samo sam tek danas masinu opteretio do maksimuma. i skoro ostao bez polovice
Old 13-06-2005, 08:26 PM   #18
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Meni jedno tri meseca na starom Intelu nije radio cooler i to sam tek na kraju ukapirao... Bilo mi malo cudno sto je temperatura 80, ali je radio bez problema. Sve to dok mi nije dosao drugatr i slucajno to primetio, otvorio kuciste, a u cooleru blato

AMD radi bez coolera 3,5 sekundi...
Old 13-06-2005, 08:41 PM   #19
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
AMD radi bez coolera 3,5 sekundi...
e, necemo se vrijedjati, moj barton mobilac je radio jedno sat vremena bez prikljucenog ventilatora....bio je na default frekvenciji (cca 1.8 Ghz)....jest da je na njemu odlicna thermalright slk800a bakrena mrga, no svejedno...uprzio se skoro na 90.

to je bila lekcija, ne gasi "fan warning" u BIOSU

kad pogledam, zbilja imam srece sa ovim stvarima (da se ne ureknem sad)...

stari celeron 533 overclockan na cca 800 Mhz je radio pola godine sa krepanim ventilatorom...i to na onom malom smecu od kulera....i evo ga, radi i dan danas kao kucna internet/word/solitare masina
Old 13-06-2005, 08:52 PM   #20
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Meni se desi na 1212 da se nekad zaglupi, pa trazi restart, ili da sam od sebe pojaca Master regler do kraja. Naravno, pravi problemi su bili dok nisam updateovao drivere na 1.6.
Ali, TO NIJE NISTA KAKVIH SAM NEVOLJA IMAO SA CW LUNA , ali najozbiljnije.
ma ne moras se ustrucavat. samo ti pisi. mi na vlasnike emu kartica nismo nimalo ljubomorni. ode smo da rjesajemo probleme. 'creamwareovci' se ne takmice sa nikim i svoje kartice ne usporedjuju sa drugima karticama, jer se to ne moze usporedjivat. mi znamo zasto koristimo cw kartice i zadovoljni smo s njima. :roll:
ja ne mogu zamislit rad bez pulsara. radin sa klijentima di nesmi bit kompromisa, samo 100% stabilan i funkcionalan system dolazi u obzir i ja to iman sa creamwareom.
imas li jos lunu? ako imas napravi novi topic i provat cemo skupa rijesit problem DA NE OFTOPICARIMO!!! ionako je na forumu sve vise spama.
ako meni mogu u istom konpjuteru bez najmanjega problema radit pulsar, 2 uada i powercore, moze tebi i luna. ma sto 'moze', MORA!. a kad se jedan put ukrcas na pravi nacin u cw world i kad zaista shvatis koje mogucnosti routhinga, koje instrumente i efekte daje taj system, tesko da ces vise moc zamislit rad bez njega.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules