Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2005, 05:00 PM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Otvorite sebi po jos jedan nalog pod nekim imenom (Shaban, Mile-dx11,Kemish....), za takva pitanja, Bre

Ina?e zadnji update je 1.41, i druga stvar koja je bitna postoji i soundfile update koji treba instalirati, nije preterano velik, ima ga u opticaju na filesharing mre?ama.
Kao ?to je i ta?no rekao Oggy, fajlovi se prebace ru?no, onda se plugin instalira, mo?e i odmah update, mada u njemu nema nekih fajlova tipa manual, preseti i sl. Mo?e zna?i prvi, najstariji, pa onda update.

U zadnjoj verziji update-a kada se otvori plugin mo?e se naknadno navesti na folder sa samplovima, zna?i nije frka, mogu?e je ?ak kasnije premestiti samplove (ako je neko toliko lud da mi?e 40 GB sa drajva na drajv.
Ina?e uop?te nije lo?a ideja oti?i sa fioka hard-om kod nekoga ko to ima instalirano. Ru, ako zna? nekoga da ve? ima instalirano, daleko je br?e nego da skida? sa DVD-a, bar kod mene je jaaaaaaako sporo. Svi?a mi se kako zvu?e kompleti, ali toliko je gladan memorije, da moram priznati da ga jo? uvek nisam probao u niti jednom aran?manu, jer se bojim da ?e biti cirkus kada na kraju jo? do?u svi ostali virtualni instrumenti.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2005, 07:59 PM   #12
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Hvala na savetima
Pa ovaj Forum je poznat (izmedju ostalog) i po tome sto su admini ljudi, a ne neke cyber-enciklopedije

Za Dusana: jeste gladan memorije, ali racunam: u track cu ubaciti bilo koji bubanj, cisto zbog ostalih kanala, a u novom projektu cu raditi samo sa dfh, pa cu ga eksportovati u .wav, pa nazad u pravi project
Old 10-05-2005, 09:19 PM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Vidi?, nije ti to lo?a ideja, nije mi palo na pamet

?teta ?to nisu napravili neku foru da postoji "economy" verzija osnovnih kompleta, sa samo par semplova i bez ambience-a, pa da je mogu?e sa njom uraditi ceo bubanj, i onda tek u?itati finalno kada su ostali instrumenti bounce-ovani prave, velike komplete.
Da sam mla?i pa da imam vi?e volje razmi?ljao sam da uzmem par kompleta koji mi se najvi?e svi?aju, bounce-ujem par osnovnih elemenata u wav i u kontaktu napravim te "mini" Superior komplete tako da svi elementi budu na istim midi notama, pa da sa tim postavljam pesmu. Al ko ?e to sada... :oops:
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 02:11 AM   #14
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Nije to tako strasno koliko on memorije uzme, vec to sto ima ono puckanje dok ne isvira sve, tj. ne ucita zvukove, pa je tesko programirati sa njim. Inace, on zauzme tu oko 800 mb, sto nije tako strasno ako imas 2 GB, ali je iritirajuce sto ti sviras, a on nekad ne odreaguje, pa izgubis volju. Tako sam i ja resio da cu da programiram sa nekim drugim setom, pa da cu posle da menjam, ali sam u medjuvremenu ukapirao da je zvuk bubnja super, pa mi bilo zao da kvarim
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 08:45 AM   #15
milosjeftic
Banned

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
u track cu ubaciti bilo koji bubanj, cisto zbog ostalih kanala, a u novom projektu cu raditi samo sa dfh, pa cu ga eksportovati u .wav, pa nazad u pravi project
Dobro resenje .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2005, 12:27 PM   #16
Shady
Banned

Shady's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Nije to tako strasno koliko on memorije uzme, vec to sto ima ono puckanje dok ne isvira sve, tj. ne ucita zvukove, pa je tesko programirati sa njim.
Zar nije najlak?e rje?enje problema s pucketanja- da se vrijednost latence pove?a za prvi ve?u vrijedost?
Shady is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2005, 08:18 PM   #17
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Druze moj, nema to nikakve veze sa latencom. DFH ima svoje samplove koje ne ucita sa ucitavanjem instrumenta, vec tek kada krenes da sviras odredjenu dirku. To je izvedeno tako zato sto su banke zaista velike za prosecnog korisnika ( 1GB memorije) i kada stisnes prvi put dirku, cujes samo pokusaj da isvira sempl, ali ne ceo zvuk. Dobra stvar je ta, da kada imas memorije, ucitas kit, lepo odsviras hromatsku skalu preko 88 dirki i resio si problem. To sam provalio bas sinoc, tako da sada mogu i da programiram sa njim.
Old 14-05-2005, 01:21 AM   #18
Shady
Banned

Shady's Avatar

Interesantno! Onda je Batery doista pametno konfiguriran. On samo pamti mjesta semlova (na hdd-u) i pamti sva pode?avanja na njima, ali nema tih puckanja.

Zanima me kakav je DHF generalno... recimo u usporedbi sa BFD, StormDrum, Stylus, ArtistDrum, RMX...
Old 14-05-2005, 01:54 AM   #19
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

DFH je mnooogo glomazniji od bilo kojih navedenih bubnjeva. Za razliku od njih u istom momentu je aktivno (slagacu tacnu cifru) devet izvora zvuka (po semplu) u 15 layera. Sta to znaci? Pa recimo, snimas kick na zivom bubnju, i on je, normalno, ozvucen, ali ga takodje snima i mic sa toma i overhead i floor i hi hat... Sve zajedno daje sliku kicka u slici. E kod DFH je to isto koncipirano i umesto da vuce jedan sample u 5 layer-a, on za taj jedan vuce 9 i to u 15 layer-a i to 24 bita, 44,1. Bas sam veceras opet koristio DFH u drugoj pesmi i utisak je sledeci. Kick je odlican, dobosi su mi bili neprimereni zanru (pop-rock), vise su "ubijacki", Hi hat, takodje. Tomovi odlicni, ride odlican, cinele tvrde. Perkusije fantasticne, ali sve ti to ne radi u normalnoj upotrebi ako nemas minimum 2 gb (a pozeljno i vise). Storm drum ima jako lepe dobose i cinele. Ima i par lepih kickova, ali je to za malo mekse stvari. Batery uglavnom izbegavam, Artist drums nisu losi, ali su farbani, a BFD sam zauvek zaboravio. U RMX-u se moze cak naci i par dobrih elemenata za live sound, ali ga uglavnom koristim kao elektro varijantu i naravno, kao kontroler za backbeat i retrofunk.
Old 14-05-2005, 10:10 AM   #20
Shady
Banned

Shady's Avatar

Fin presek, hvala! (ma da mi nije jasno ovo za BFD).
Mora?u ga nabaviti.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules