Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-08-2005, 02:57 AM   #11
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Sum na 50 Hz ?

Quote:
Originally Posted by simemot
Da stim sto bi trebalo onda sa nekom zicom ili kablom napraviti masu izmedju kusista kompa i mixera ili sta je vec u pitanju.
objasni? zasto? nisam bas "in" sa strujama
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2005, 09:40 PM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

masa=uzemljenje ?
glup sam po prirodi
Old 11-10-2005, 01:21 AM   #13
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Mozda sam malo zakasnio,ali znam da se sum javlja ponekad kada su sve sprave uzemljene,zato neki Amp-ovi imaju prekidac za iskljucivanje uzemljenja,da ne duzim,jednostavno uzmes na pr. komp i ubodes ga u uticnicu sa uzemljenjem,a ostalo na razvodni kabal na kome otkacis uzemljene,a sve to na jednu fazu,pa sad resi to kako hoces.Ako ti je na primer,komp uzemljen,onda je uzemljeno i sve ono sto ubadas u njega.Meni se taj sum ljavlja kad ubodem iz klavijature audio out u muzicku kartu u in,a nenormalno se pojaca kad na klavijaturu ubodem MIDI in-out i out-in u komp,zato ubodem klavijaturu u uticnicu bez uzemljenja i sum nestaje

Last edited by statusband; 11-10-2005 at 01:26 AM.
statusband is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 01:25 AM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a meni se juce desilo da sam dobio prijem radio-stanice na gitarskom pojacalu! casna rec, kunem vam se zivotom, a i Blek je imao slican slucaj na vroomu.. Decko ubo gitaru u pojacalo kad ono tamo pichi Firewoman od Cult-a, i najava za koncert Lira Veg-e.. e i to je tako sviralo sve dok se u isti produzni nije ukljucilo i pojacalo za slusalice, kad je radio-prijem nepovratno nestao, jednostavno, posle se nije vratio kad sam izbo pojacalo... teo sam da snimim, mada sam bio u guzvi, a ionako zvuci kao normalan tranzistor pa mi niko ne bi verovao... a ono tamo Marshall svira..
Old 12-10-2005, 01:37 AM   #15
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Desava se,pogotovu na nekim starim PA Mix-erima.Ja i ortaci smo kao klinci svirali na nekom Solton-u PA Mix-u,pa se neka radio stanica cula non-stop.Nije se cula za vreme svirke,ali cim stanemo sa svirkom,zagomila,pa ljudi gledaju ko je ukljucio tranzistor,tako da smo svirali bez pauze dok nismo nabavili drugi,pa smo onda mogli malo i da odmorimo :o

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules