Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2005, 11:40 AM   #11
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

To je to
Old 07-04-2005, 10:57 PM   #12
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Pa da, al u tome je i fora, ne? Zasto bi ti sad za neke lepe pare dobio vise? Malo da se primis, da naucis na tome da radis pa da pocnes da razmisljas o ozbiljnijoj varijanti....
U pravu si...pocetak price,ali ja sam mislio na nesto malo ozbiljniju upotrebu
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 09:55 AM   #13
Color
Senior Member

Color's Avatar

Eh....kad se zamislim, mogu samo da uzdahnem i jos jednom kazem eh

Nikad ni u kojoj bransi neces dobiti Hi class za pare koje moze da izvadi iz dzepa vecina ljudi... Sve te "velike" firme racunaju sa tim da ces ti od toga da zivis, na njihovoj tehnici da radis, da zaradis, e a onda bogami tu tehniku i da platis.... To je na jednu stranu dobro, jer se ogranicavas od ljudi koji to rade iz hobija.. To sto kod nas nepostoji realna osnova da ulozis u Hi class tehniku je stvarno bedak, ko ti garantuje da ce ti se isplatiti... U normalnoj drzavi,ako i nemas kes, kupis na kredit, ulozis kintu, znas sta umes, imas neke kontakte i cepas... a kod nas...jooooj djole nabaci miki, mika uzme procenat a nabaci peri, pera nezna al ima studio.... a neki siroti marko koji eto zna je to odradio iz zadovoljstva I svi zadovoljni, ovi sto nabacuju uzeli kintu a marko sretan sto je pipno mixetu... Ma nema veze! Nego da nebude zabune, nekazem da sve ostalo sto nije PT nije Hi class... I te kako jeste! Svi cemo odraditi super zvuk na bilo kojoj kvalitetnoj opremi ali cim pocnem da razmisljam na visoj lestvici, da razmisljam o buducnosti svog studija (koji jos nemam ) , o klientima koje treba da dovodim, o kompatibilnosti sa ostalim sound postproduction studijima, skoro sve ostalo sto nije PT pada u vodu...
Color is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2005, 09:00 PM   #14
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Da bi bio kompatibilan sa ostalim POST studijima nije ti potreban PT ako se bavis muzikom, cak i ako radis 5.1....druga je stvar SMINKA, sto su seljacici ovde navikli na rec PRO TOOLS (..FOR FOOLS.. ) pa padaju u kolektivni trans samo kada cuju da se prica o tome...M-POWERED PT..hm,hm,hm...mislim da su uterali svim DIGI002 korisnicima, kako je lepo videti kada kompanija "brine" o svojim postojecim klijentima na zarad novih koje treba namamiti.
Old 11-04-2005, 01:48 PM   #15
Color
Senior Member

Color's Avatar

Ne znam o kojim seljacicima pricas.... Niti zivim niti radim kod nas. Vecinom radim postprodukciju zvuka za filmove (ukljucujuci i muziku). Dobro znam koliko kosta sat vremena u sali za finalni mix. Ako se pojavim sa materijalom nepripremljenim na PT, moracu platiti jos nekoliko sati samo dok pripremim materijal da mogu da pocnem da ga mixam. Tih nekoliko sati me nazalost kosta-priblizno kao DIGI 002...
Color is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2005, 06:32 PM   #16
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Ne znam o kojim seljacicima pricas.... Niti zivim niti radim kod nas. Vecinom radim postprodukciju zvuka za filmove (ukljucujuci i muziku). Dobro znam koliko kosta sat vremena u sali za finalni mix. Ako se pojavim sa materijalom nepripremljenim na PT, moracu platiti jos nekoliko sati samo dok pripremim materijal da mogu da pocnem da ga mixam. Tih nekoliko sati me nazalost kosta-priblizno kao DIGI 002...
Super, ako ne zivis i ne radis kod nas o cemu onda pricas? Mi ovde pricamo o DOWN TO EARTH stvarima i koje su rentabilne kod nas!! Drugo ako se bavis postom za film kako to da nisi cuo da Merging Pyramix postaje novi standard za film ukljucujuci V cube HD video plejer za audio? Za Ameriku PT jeste standard jer stite svoj brend ali UK i Francuska, Belgija....negde i dalje vlada AKAI DR I DD....
Old 27-05-2005, 10:14 PM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da li se taj PT softver dobija samo uz nove M-audio, ili se vec postojeci vlasnici karti mogu okoristiti sa nekom **** LE varijantom?
OFF is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2005, 09:45 PM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Da li se taj PT softver dobija samo uz nove M-audio, ili se vec postojeci vlasnici karti mogu okoristiti sa nekom **** LE varijantom?
Evo priznajem pred celim forumom:
BIO SAM GLUP I NAIVAN

M-powered pro tools kosta oko 350e i ne dobija se gratis uz M-audio hardware

Predlazem da me banujete :oops:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules