Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2005, 11:02 PM   #11
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Quote:
Originally Posted by milosjeftic
Koristi ono sto u zivotu ne bi koristio . Velika je sansa da im se dopadne . Probaj Stylus . Reci da je to plugin godine i da najznacajnije face ove planete rade bas na Stylusu . Samo budi ozbiljan . Kazi da to ostavljas samo za posebne musterije i da ne radis svakom - a njima ces eto uciniti bla bla bla ...
Javi rezultat .
Ma nisu oni mutavi

Na BFD sam odlucio samo zbog programinga , znam da je i 'susenjem' tesko dobiti taj zvuk , ali me nervira sto ljudi hoce da zvuce kao neko ko to isto placa bar 100 puta skuplje.
Ljudi ?ele odre?enu ideologiju na svom snimku, ?ele da to zvu?i na odre?en fazon, i to je savr?eno validan zahtev. ?isto sumnjam da su zaista umislili da ?e zvu?ati kao rammstein, ali pretpostavljam da bi voleli da to zvu?i dovoljno dobro i podse?a na rammstein nekog ko ?uje pesmu. A treba imati i razumevanja prema njima, ja sam se toliko naslu?ao ru?nih pri?a (a i sam do?iveo neke) o muzi?arima koje su tonci ignorisali, lagali pri?ama (Jefti?u, to tvoje je big no no, tako se radi sa narodim peva?em koji ima sva prsta ?ela i pun nov?anik a ne sa klincima), provocirali, poni?avali, jerdnom re?ju pravili od njih budale sve u cilju da doka?e svoje natprose?no poznavanje materije, i da im ?to pre zavr?e snimak sa ?to manje cimanja. Nek se niko ne ljuti, ali sam bio i u ulozi onog ko snima i koga snimaju, mislim da ne preterujem. ?ast izuzecima me?u toncima. Sa druge strane da ima dosadnih kretena me?u muzikantima koji su novi Mocarti, ima, ali oni su obi?no me?u onima koji su na TV-u.

Ti klinci tako?e ne znaju ?ta ?e se desiti sa snimkom do kraja, i ne mo?e? prebaciti na njih odgovornost za to da im se svidi bubanj koji im pusti?, jer se radi o suvom bubnju, nedirnutom, a oni ne umeju da isprojektuju u glavi ?ta ?e biti sa njim do kraja miksanja. Ti mora? da odabere? neki komplet ili instrument, i da im ka?e? da ti veruju na re?, i da ako ne bude valjalo proba?ete neke druge bubjeve u miksu, nema drugog na?ina.

?to se ti?e samog izbora bubnja, sve zavisi da li su ti pustili, neki od prva dva ili neki od zadnja dva albuma rammstein-a. Prva dva su jako elektronski, i ako ?emo realno, nisu ni toliko sjajno snimljeni, koliko je vi?e sve to dobra ideologija, dobro osmi?ljeno. Tu ?e ti biti potrebne i neke elektronske noge, samplovi klasi?nih ritam ma?ina i tome sli?no.
Ako ?ele bubanj sa zadnja dva albuma, to je ve? klasi?niji HM bubanj, i mislim da drumkit from hell mo?e da ti obavi posao, njega mo?e? da otvori? u bilo kom sapmpler-u. Superior je sasvim u redu za to ako ima? dovoljno memorije i veoma jaku ma?inu, samo je potrebno farbati ga adekvatno. Agresivnijeg i napucanijeg od toga nema, bar da ja znam za to. Ispri?aj im da su to bubnjevi bubnjara iz Meshuggah, tebi to mo?da ne zna?i mnogo (ne znam ?ta slu?a?) ali ako oni prate heavy de?avanja, u nekim krugovima je to kultni bend. Mo?e? i da proba? DW komplet iz BFD-a. Artist Drums jeste jako lo? za to, on je pre za festivalsku pesmu nego za Rock svirku. Plus je jo? i ve? ofarban. U svakom slu?aju, klju?na je stvar, da im objasni? da ?e se bubanj jako promeniti kad ga "podvrgne? tretmanu" i da sam odabere? ono ?to misli? da ?e raditi.
U tvom prvom postu, nisam ba? skapirao za realisti?nost... Bubanj rammsetein-a definitivno ne spada u bubnjeve koji su uzor realisti?nosti.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2005, 11:22 PM   #12
milosjeftic
Banned

Dusane , u pravu si .

Kakvi su ti klinci ne znamo ni ti ni ja , vec pretpostavljamo - ali zna OFF .

Zato je dobro da bude vise razlicitih predloga pa ce jedan postici cilj :
- da OFF ne izgubi posao .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2005, 11:28 PM   #13
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ma kul. Mo?da sam ja preterano naglasio tu neku dozu "edukativne" uloge koju treba imati u odnosu na klince koji do?u. Oni su obi?no nesigurni i u frci da ?e iza?i sa govnetom kao i mnogi drugi, i jednostavno im je potrebno uliti sigurnost i stvoriti poverenje. Ima budala naravno, koje treba staviti gde im je mesto, i koji dolaze prvi put u stidio i odmah su veliki producenti.
Old 28-03-2005, 12:17 AM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Dusane, u pravu si , mada me nisi bas najbolje ukapirao. Nisam ja u fazonu da bi ih lagao, niti pricao SVE CEMO TO U MIXU srediti. Zbog toga i pokusavam da u fazi programiranja vidim i ja , a i oni kakav ce , otprilike biti krajnji rezultat. Mislim da je postenije reci , Momci, ja to ne mogu, nadjite drugi studio. Uzgred , ne znam otkud vam svima (@Milos)to da su klinci. Momci su OK, znaju sta hoce, samo mene generalno nervira stav HOCEMO DA ZVUCIMO KAO........(u Srbiji -kod mene u stanu). Ali to sto me nervira , ne znaci da necu uciniti sve sto znam, pa i raspitivati se na forumu, da bi bili sto zadovoljniji.
Musterija je uvek u pravu :roll:

Za ono o realisticnosti , nisam se najbolje izrazio, mislio sam na samu svirku( imitaciju bubnja) koju ja programiranjem tesko postici.

Za BFD si u pravu, DW, ali mora da se dobudzi prvo u njegovom mikseru, a kasnije( normalno) i u SX-u . Malo sam podigao shtim BD, iskljucio ROOM i PZM , rasirio OVERHEAD, a HH cu verovatno programirati( tesko je naci bas 100% loopove) iz drugog BFD-a. Sutra cu im to pustiti pa cemo znati ishod. Hvala svima

Uzgred, ocekujem jos 5DVD-a za BFD. Sta tu ima?
OFF is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 01:19 AM   #15
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

Quote:
Uzgred, ocekujem jos 5DVD-a za BFD. Sta tu ima?
mislis na XFL?
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.1.DW.Birch
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.2.Tama
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.3.WFL
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.4.DW.Maple.Kit
Fxpansion.BFD.XFL.Disc.5.Extra.Pieces
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 01:32 AM   #16
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

U?asi promiskuiteta i fajl ?eringa
Old 28-03-2005, 02:56 AM   #17
veseli koljac
Member

veseli koljac's Avatar

file sharing,ma kakvi uvek se nadje koja stotina eur za soft...
veseli koljac is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules