Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2005, 06:43 PM   #11
Fibra
Member

Fibra's Avatar

Ljudi koji rade techno nemaju realnu potrebu da sample-uju, i kao da im nekako smeta kad to drugi rade, pa tvrde svasta, onako napamet.
Jedan moj prijatelj koji radi techno me je utripovao kako to royalty free nista ne znaci i kako legalnom kupovinom diska nista nisi uradio.
Muzika koju radim ima tu i tamo ubacen neki sample koji ne mogu da odsviram i meni je potpuno OK da u takvim situacijama ubacim koji zvuk. Uopste nisam istripovan u onom fazonu, aaa ti sample-ujes... ja sve radim SAM!
Nisam iskompleksiran i na koristenje sample-ova gledam kao na koristenje muzicara u svrhu pravljenja muzike. Dali sam ih ja snimio ili neko drugi bas me zaboli... Najzesce producentske face i bendovi sample-uju, pa sto nebi i ja.
Fibra is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2005, 07:15 PM   #12
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Opste je poznato stanje da je umetnost postaviti dobar odsviran sempl u mix i pesmu, to mnogi producenti rade namerno sa izricitom naglasnoscu da je to bas odsviran sempl (slusalac to treba da cuje), a pravila ne postoje uz veoma mala odstupanja
Old 10-03-2005, 07:17 PM   #13
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

stani malo... pa ko danas ne koristi semplove ????

samo opusteno
lesha is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2005, 07:28 PM   #14
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fibra
Ljudi koji rade techno nemaju realnu potrebu da sample-uju, i kao da im nekako smeta kad to drugi rade, pa tvrde svasta, onako napamet.
Jedan moj prijatelj koji radi techno me je utripovao kako to royalty free nista ne znaci i kako legalnom kupovinom diska nista nisi uradio.
Muzika koju radim ima tu i tamo ubacen neki sample koji ne mogu da odsviram i meni je potpuno OK da u takvim situacijama ubacim koji zvuk. Uopste nisam istripovan u onom fazonu, aaa ti sample-ujes... ja sve radim SAM!
Nisam iskompleksiran i na koristenje sample-ova gledam kao na koristenje muzicara u svrhu pravljenja muzike. Dali sam ih ja snimio ili neko drugi bas me zaboli... Najzesce producentske face i bendovi sample-uju, pa sto nebi i ja.
Mislim da ovdje ne govorimo o istim samplovima!
Samplovi su:
1. uzeti uzorci (samplovi) odredenog instrumenta notu po notu u vise dinamika kako bi se taj instrment mogao kasnije reproducirati svirajuci klavijaturu

ili

2. odsvirane gotove DIONICE, akordi, melodije...... itd....

Sve su to samplovi... a ti govoris o skupini 2?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2005, 07:56 PM   #15
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

da i ja sam govorio o 2. skupini
Old 11-03-2005, 10:23 AM   #16
Fibra
Member

Fibra's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Mislim da ovdje ne govorimo o istim samplovima!
Samplovi su:
1. uzeti uzorci (samplovi) odredenog instrumenta notu po notu u vise dinamika kako bi se taj instrment mogao kasnije reproducirati svirajuci klavijaturu

ili

2. odsvirane gotove DIONICE, akordi, melodije...... itd....

Sve su to samplovi... a ti govoris o skupini 2?
Izvini Anita, ne zelim biti grub, ali jel`se to ti pravis pametna, ili te kao "pravog" muzicara vredja kad mi samouki svirci sample-ovane "deonice sa akordima, melodijama, harmonicima i ostalim sranjima" nazivamo sample-ovi???
Pa i kad odes na analizu krvi, u stvari odes na sample-ovanje! I za kaku isto tako
Fibra is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 10:37 AM   #17
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Fibra, ja sam samo navela DEFINICIJU samplova koji se odnose na dvije vrste kao sto je i navedeno. Gdje ti tu vidis da mene nesto vrijeda?!! Oboje su samplovi! Zasto bi mene vrijedalo sto tko koristi? Jesi ti pri sebi ili....?

Druga stvar. Ti si DEFINITIVNO pokusao uvrijediti mene sada, potpuno bezrazlozno! Ja samo uvijek nastojim uciniti komunikaciju jasnom!

Treca stvar. NE moram se PRAVITI pametna jer pametna jesam.

?etvrta stvar. Ja nisam "pravi" muzicar vec pravi muzicar.

Peta stvar. Koji je tvoj problem, covjece?! Za ovo ponasanje ocekujem ispriku.
Old 11-03-2005, 10:53 AM   #18
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA
Fibra, ja sam samo navela DEFINICIJU samplova koji se odnose na dvije vrste kao sto je i navedeno. Gdje ti tu vidis da mene nesto vrijeda?!! :roll: Oboje su samplovi! Zasto bi mene vrijedalo sto tko koristi? Jesi ti pri sebi ili....?

Druga stvar. Ti si DEFINITIVNO pokusao uvrijediti mene sada, potpuno bezrazlozno! Ja samo uvijek nastojim uciniti komunikaciju jasnom!

Treca stvar. NE moram se PRAVITI pametna jer pametna jesam.

?etvrta stvar. Ja nisam "pravi" muzicar vec pravi muzicar.

Peta stvar. Koji je tvoj problem, covjece?! Za ovo ponasanje ocekujem ispriku.
Ma pusti ga........i njemu slicne.
Sve sto on smatra samplom,nek bude sample.Kraj price.

A sto se tice analize krvi,isto tako postoji i moze se analizirat i sample.
U tom slucaju rjec SAMPLE zamjenjuje ANALIZA.
Dvije razlice stvari.Analizom se ne dobija sample.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 10:59 AM   #19
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Ma pusti ga........i njemu slicne.
Sve sto on smatra samplom,nek bude sample.Kraj price.
Ma znam, nego ja sam skroz dobronamjerno definirala bez ikakve primisli da nekoga vrijedam.. a ono vidi!

Najbolje da ovdje sutim i drzim se svojih starih dobrih clanova.. ove nove cu poceti ozbiljno ignorirati...
Old 11-03-2005, 11:08 AM   #20
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Nazalost i ja tako razmisljam,mada nebi bilo u redu od nas jer smo i mi bili novi.Sve po zaslugama.
Nebi sad prozivao,al ima 10-ljudi sa kojima se moze donekle razgovarat,al ima brate i onih sa kojima ne mogu ni oni sami!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules