|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Ljudi koji rade techno nemaju realnu potrebu da sample-uju, i kao da im nekako smeta kad to drugi rade, pa tvrde svasta, onako napamet.
Jedan moj prijatelj koji radi techno me je utripovao kako to royalty free nista ne znaci i kako legalnom kupovinom diska nista nisi uradio. Muzika koju radim ima tu i tamo ubacen neki sample koji ne mogu da odsviram i meni je potpuno OK da u takvim situacijama ubacim koji zvuk. Uopste nisam istripovan u onom fazonu, aaa ti sample-ujes... ja sve radim SAM! Nisam iskompleksiran i na koristenje sample-ova gledam kao na koristenje muzicara u svrhu pravljenja muzike. Dali sam ih ja snimio ili neko drugi bas me zaboli... Najzesce producentske face i bendovi sample-uju, pa sto nebi i ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Super Moderator
|
![]()
Opste je poznato stanje da je umetnost postaviti dobar odsviran sempl u mix i pesmu, to mnogi producenti rade namerno sa izricitom naglasnoscu da je to bas odsviran sempl (slusalac to treba da cuje), a pravila ne postoje uz veoma mala odstupanja
![]() |
#13 |
Vibrator
|
![]()
stani malo... pa ko danas ne koristi semplove ????
samo opusteno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Samplovi su: 1. uzeti uzorci (samplovi) odredenog instrumenta notu po notu u vise dinamika kako bi se taj instrment mogao kasnije reproducirati svirajuci klavijaturu ili 2. odsvirane gotove DIONICE, akordi, melodije...... itd.... Sve su to samplovi... a ti govoris o skupini 2? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderator
|
![]()
da i ja sam govorio o 2. skupini
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
Pa i kad odes na analizu krvi, u stvari odes na sample-ovanje! I za kaku isto tako ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Fibra, ja sam samo navela DEFINICIJU samplova koji se odnose na dvije vrste kao sto je i navedeno. Gdje ti tu vidis da mene nesto vrijeda?!! Oboje su samplovi! Zasto bi mene vrijedalo sto tko koristi? Jesi ti pri sebi ili....?
Druga stvar. Ti si DEFINITIVNO pokusao uvrijediti mene sada, potpuno bezrazlozno! Ja samo uvijek nastojim uciniti komunikaciju jasnom! Treca stvar. NE moram se PRAVITI pametna jer pametna jesam. ?etvrta stvar. Ja nisam "pravi" muzicar vec pravi muzicar. Peta stvar. Koji je tvoj problem, covjece?! Za ovo ponasanje ocekujem ispriku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Sve sto on smatra samplom,nek bude sample.Kraj price. A sto se tice analize krvi,isto tako postoji i moze se analizirat i sample. U tom slucaju rjec SAMPLE zamjenjuje ANALIZA. Dvije razlice stvari.Analizom se ne dobija sample. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Najbolje da ovdje sutim i drzim se svojih starih dobrih clanova.. ove nove cu poceti ozbiljno ignorirati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nazalost i ja tako razmisljam,mada nebi bilo u redu od nas jer smo i mi bili novi.Sve po zaslugama.
Nebi sad prozivao,al ima 10-ljudi sa kojima se moze donekle razgovarat,al ima brate i onih sa kojima ne mogu ni oni sami! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako legalno prodavati bitove(copyright,licence i ostalo) | blaz3 | Pravna Pitanja | 27 | 25-04-2009 10:16 PM |
44.1,48,96 ili 192(HD)kHz Sample rate??? | bushavko | Audio Produkcija - Tehnike | 46 | 03-01-2005 11:54 PM |