Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-03-2005, 06:28 PM   #11
cipela
Banned

cipela's Avatar

@MilosJeftic
Hvala. Bas se trudis.

p.s. A lijepo sam govorio onim Amerima i Korejancima da mi naprave compyja kako oni hoce pa puta 5.
Oni nikako da utuve u svoje glavurde da kod nas Bosancerosa i olimpijada ima 5 krugova.
cipela is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 12:43 AM   #12
Shady
Banned

Shady's Avatar

U vezi memorije...

Kako sam i mislio, ubacivanjem tre?eg modula si uskratio (ograni?io) rad radne memorije - sa DUAL moda (koji duplo br?e ra?una) na single mod.

Dual mode je rad kada dvije memorijske jedinice obavljaju jedan zadatak tako ?to podijele posao po pola. Jedan modul radi jedan posao, drugi modul ddrugi posao pa tako stvar urade duplo br?e. (Usporedi to sa ljudima: lak?e i br?e ?e dvojica da premjeste d?ak cementa sa mjesta na mjesto, nego jedan ?ovjek).

Da bi memorija radila u dualu, treba biti paran broj modula (dva ili ?etiri) pa ti zato preporu?ujem - ili da kupi? jo? jedan identi?an modul, ili da izbaci? 1 od ta tri, pa onda testiraj kako bi se uvjerio da sada onih dva modula rade ipak br?e od tri.

U manualu (knjizi) od mati?ne plo?e OBAVEZNO pogledaj u koje slotove treba? zabosti dva modula, kako bi dobio njihov rad u dualu (jer nije isto gdje ih ubada?!!!) Obi?no su to prvi i treci slot, tj. drugi i ?etvrti. A ne treba ih zabosti u prvi i drugi, tj, u tre?i i ?etvrti, jer tada ostaju u singlu, iako ih je paran broj! No, za to obavezno pogledaj knjigu sa uputama!
Shady is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 09:36 AM   #13
cipela
Banned

cipela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
U vezi memorije...

Kako sam i mislio, ubacivanjem tre?eg modula si uskratio (ograni?io) rad radne memorije - sa DUAL moda (koji duplo br?e ra?una) na single mod.

Dual mode je rad kada dvije memorijske jedinice obavljaju jedan zadatak tako ?to podijele posao po pola. Jedan modul radi jedan posao, drugi modul ddrugi posao pa tako stvar urade duplo br?e. (Usporedi to sa ljudima: lak?e i br?e ?e dvojica da premjeste d?ak cementa sa mjesta na mjesto, nego jedan ?ovjek).

Da bi memorija radila u dualu, treba biti paran broj modula (dva ili ?etiri) pa ti zato preporu?ujem - ili da kupi? jo? jedan identi?an modul, ili da izbaci? 1 od ta tri, pa onda testiraj kako bi se uvjerio da sada onih dva modula rade ipak br?e od tri.

U manualu (knjizi) od mati?ne plo?e OBAVEZNO pogledaj u koje slotove treba? zabosti dva modula, kako bi dobio njihov rad u dualu (jer nije isto gdje ih ubada?!!!) Obi?no su to prvi i treci slot, tj. drugi i ?etvrti. A ne treba ih zabosti u prvi i drugi, tj, u tre?i i ?etvrti, jer tada ostaju u singlu, iako ih je paran broj! No, za to obavezno pogledaj knjigu sa uputama!
O.K. pogledacu. Ali ja imam samo tri slota za RAM!

EDIT :
Dakle, pogledao sam. Na mojoj ploci su tri DDR slota i memorija radi dual sa drugim i trecim ili sva tri, tako da kod mene sa tri cokoladice RAM-a memorija radi dual.
Ipak mislim da je milosjeftic u pravu. Malo sam kuzirao na CPU usage, i tamo gdje mi SX zapinje je usage i preko 90 % pa kad program naleti na nesto jednostavno se zabije na 100 %. Dakle, do mene je jer sam nio nepazljiv u angazovanju resursa. :oops:
cipela is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules