Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2004, 12:55 PM   #11
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Ja glasam za MOTU+POCO+UAD , savrseno :P

Nemoj te buniti to sa PC i MOtu .. radice ti odlicno
Upravo sam na to i mislio. U tom slucaju stvarno ne vidim potrebu za Creamware-om. :roll:
djole970 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 12:58 PM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

MOTU
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 01:06 PM   #13
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:

fantasticna kombinacija
Old 12-12-2004, 06:29 PM   #14
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by djole970
Quote:

Upravo sam na to i mislio. U tom slucaju stvarno ne vidim potrebu za Creamware-om. :roll:
i nemas
Old 12-12-2004, 07:49 PM   #15
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

pretvaraci su sigurno vazni. ja san usporedjiva pulsarove samo sa dbx-ovim i adatovim i moje uho nije culo razliku u kvaliteti.
dakle, pricam o a-d konverterima a ne d-a!!!

ali ti mozes i konbinirat tako da a uzmes pulsar2+ i neki externi a/d pretvarac?
recimo Apogee - Mini-Me 2-channel 24/96 A/D Converter, Mic-Pre and Compressor with optional USB.

mozete govorit sto hocete o pulsaru i protiv pulsara, ali nemojte zanemarit neke cinjenice. jedna od njih je da je timeworks nedavno izbaci plate reverb p-100 u rangu lexicona pcm91, da je prije nekoliko dana izbaci fantastican ambience a-100... samo radi ovakvih spravica (taman da mozes otvorit samo jednu po projektu) isplati se imat pulsar, pa cak i pored poco-a i 2 uad-a ko u momu slucaju. :roll:

o routhingu i ostalim pulsarovim blagodatima necu, jer san vec posta dosadan. :oops: :roll:
Old 12-12-2004, 09:41 PM   #16
djole970
Member

djole970's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
pretvaraci su sigurno vazni. ja san usporedjiva pulsarove samo sa dbx-ovim i adatovim i moje uho nije culo razliku u kvaliteti.
dakle, pricam o a-d konverterima a ne d-a!!!

ali ti mozes i konbinirat tako da a uzmes pulsar2+ i neki externi a/d pretvarac?
recimo Apogee - Mini-Me 2-channel 24/96 A/D Converter, Mic-Pre and Compressor with optional USB.

mozete govorit sto hocete o pulsaru i protiv pulsara, ali nemojte zanemarit neke cinjenice. jedna od njih je da je timeworks nedavno izbaci plate reverb p-100 u rangu lexicona pcm91, da je prije nekoliko dana izbaci fantastican ambience a-100... samo radi ovakvih spravica (taman da mozes otvorit samo jednu po projektu) isplati se imat pulsar, pa cak i pored poco-a i 2 uad-a ko u momu slucaju. :roll:

o routhingu i ostalim pulsarovim blagodatima necu, jer san vec posta dosadan. :oops: :roll:
Veruj mi da kad te slusam imam zarku zelju da uzmem Pulsara ili Power Pulsara ako nista drugo makar zato sto mi se svidja cela ta "filozofija" i nacin rada Creamware kartica i kao sto rece o routhingu da i ne pricamo ali stvarno neznam sta da radim. Motu mi deluje nekako "ozbiljnije" i cini mi se da je jednostavniji za rad. A mozda i gresim.

A jel moze da se uzme samo SRB i da ga koristim samo za pluginove ali opet ne vidim sta da radim sa njime pored Poco i Uad-a. I inace sam veoma daleko od nekog ozbiljnog rada. E da smo malo blize pa da mozemo da radimo nesto zajedno ... ne bi mi bilo zao i TRI Pulsara da kupim pored Motu-a.
djole970 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 09:59 PM   #17
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob

Apogee - Mini-Me[/b] 2-channel 24/96 A/D Converter, Mic-Pre and Compressor with optional USB
To je stvarno mocna sprava.... Ako imas Pulsarov routing + DSP i ovo... hmmmm....
Old 12-12-2004, 10:22 PM   #18
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by djole970
Motu mi deluje nekako "ozbiljnije" i cini mi se da je jednostavniji za rad.
(bicu lincovan zbog ovoga ali svejedno)

uglavnom si u pravu...Creamware-ovi potezi su u poslednje vreme...najblaze receno...hmmmm....neprofesionalni (da kazem neozbiljni)...njihova buducnost je takodje klimava (da, vratili su se, ali su takodje svoj poslednji proizvod rasprodali do poslednjeg komada i zaustavili proizvodnju)...o updateovanju platforme i da ne pricam...

I da, MOTU je jednostavniji za rad (ne moras da se bakces oko rutinga, koji iako mocan, ume da zakomplikuje stvari)...
Old 12-12-2004, 10:41 PM   #19
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Ne bih rekao ozbiljniji, pre drugacije koncipiran.
Rekao sam ti jos na pocetku, ako si za studio u malom tj. karticu koja ce ti dosta posla oko rutiranja, efekata, synthova resiti onda je to pulsar ili da kazem CW.
Ako zelis spravu koja ce biti odlican konverter uzmi MOTU-a.
Pazi ovde se radi o nacinu rada muzike, odnosno tvojoj koncepciji rada.
Meni recimo pulsar odgovara vise od bilo koje druge trenutne kartice jer je sve u jednom a bavim se takvom muzikom kojoj odgovara all in one.
Nije iskljucivo za ovo, sto rece Sandro a ja ne znam jer mi ne treba mozes ga iskombinovati sa nekim konverterima i dobiti vrhunac vrhunaca
Old 13-12-2004, 03:19 AM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ja nesmem nista da kazem
Mislim da je MOTU hardverski za klasu jaci iako nema mogucnost routing-a, ali pitanje je i same potrebe za tim. U krajnjem slucaju, uvek mozes, ako osetis potrebu, da dokupis jos koji UAD ili TC, pa da se mangupiras. Mislim da jedan reverb (iako verujem da je odlican) ne zavredjuje kupovinu celog hardvera. Ljudi su radili velike stvari na skromnom hardveru, a MOTU je sve, samo to nije. Dakle, bez brige oko kvaliteta ili slicnih gluposti jer u ovoj kategoriji opreme takva rasprava je bespredmetna. Jedino ne znam koliko ti bas i treba takav hardver jer sa njim dobijas (za pare) mogucnosti koje ces tesko i moci sve da iskoristis (12ch...)
Pozdrav
Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules