![]() |
#11 |
Mason
|
![]()
Pazi se Tannoy-evog bassa da te ne prevari!
Reveal nema u bassu nista ispod 62 Hz i vodi racuna da ti u subbassu ne pobegne nesto nekontrolisano sto na Reveal-u ne cujes! Ako hoces da imas bass kako treba, moras za tog Reveal-a da kupis odgovarajuci woofer. Predlazem ti onaj sa izlazima za 5 kutija, tako da lagano pocinjes da pravis 5.1, sto jos uvek nije neophodno, ali to vreme dolazi. Za sada imaj samo na umu da kod tih kutija bass laze i neka te to ne zabrinjava jer laze i na BM6A, Alesisima, Beringheru... tj. bas ne laze kod kutija sa 15' zvucnikom i ne laze na sistemima sa wooferom, a ti woofer mozes da dokupis kasnije kada ti se bude ukazala prilika...
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() A na sestoj ti je lijepo objasnjeno zasto... Dakle Reveala (po fabricki) drzi vertikalno... Medjutim, to je manji problem kojim trenutno treba da se bavis! Razmisli malo o poziciji monitora u prostoru u o akustici tvoje prostorije uopste... I slusaj... sto vise... (naravno, slusaj muziku koju ces da pravis; a opaska o slusanju akusticnih instrumenata se odnosila na pitanje o realnosti zvucne slike Tannoya - dakle predlog je bio - slusaj nesto sto znas kako treba da zvuci ; jer u "elektronici" nemozes znati sta je "majstor" htio reci)
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I na kraju krajeva... sta da radi sa pojacalom iz 15ke kada ima Tannoy Reveal ACTIVE ?!?
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
maaaaa dodjavola!!!
aj da ne optvaram novi topic mada je ovo vishe za nekog elektrichara banderasha problem ![]() neshto ovim tanoyima nije po volji kad se umrezhim sa drugim kompom ... ![]() kombinacija je ovakva ... imam ups ... na njega su prikljuchen i jedan i drugi komp ... imam onaj spliter za jedan monitor, tastaturu i misha a dva kompa ... i tu su spojeni takodje ... i spojeni su mrezhnim kablom ... odvojio sam ovaj veliki komp na kome su tannoyi sa splitera i dalje su zujali ... izvadio sam mrezhni kabl i dalje su zujali ... prestali su da zuje tek kada sam izvadio i napajanje od ovog malog kompa iz ups-a ... tj prekinuo svaku vezu izmedju dva kompa na direktan ili indirektan nachin ... ako ovo ne moze da se sredi mog slobodno da prodam ovaj mali komp jeli? necu dvako malo iskljuchivati i prikljuchivati sve nanovo ... e nikad kraja belajima s ovim kompujterima ovo je uzhas ![]()
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Moguce je da ti nije ispravno napajanje, tj. da imas neki kratak spoj. E sad, ja nisam elektricar, ali mislim da bi najbolje bilo da to pitas nekog ko se stvarno u to razume. Nasa rekla-kazala moze u ovom slucaju da dovede do toga da sprzis komp.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
evo ... skinuo sam ovaj mali komp sa ups-a ... spliter sam prikachio ... mrezni kabl nisam mrzi me ... sad ne zuje ... al mogu da chujem po nekad shta radi hdd na ovom malom ... chudna stvar ova struja ...
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
ne bojim se ja za komp ja se bojim za monitore???
![]() taj mali komp ne vredi kolko trecina jednog monitora a ovaj drugi ima chieftecovo napajanje tako da za njega ne bi trebalo da brinem ...
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Promjeni napajanje na malom...
I sta uopste radis sa njim?!?
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
evo me online again!!!
posle nekoliko sati sklapanja rasklapanja pomeranja cele sobe (trebam li napomenuti da sam digao tepih i izneo ga da bih sto dogurao na sredinu sobe da bih mogao nesmetano izmenjati sve utichnice i produzhne i taj glupi ups ... elem ... evo ga moj lame zakljuchak ... problema je bilo vishe ... najveci su otklonjeni jedan mali je ostao ... ali je zaista mali ... izgleda da ako bilo shta stavim na razlichit napon (UPS!) od tannoya ... tannoy-i zuje ... to je bio uzrok velikog zujanja ups ... a taj problem mi nije ni na pamet pao a na kraju se ispostavilo da je bash to ... to je bio prvi i najveci problem tj najjache zujanje ... posle se sve nastavilo po tom pravilu ... i kablovski modem koji u sebi ima ispravljach kada bih ga prikljuchio na mali komp ... monitori na velikom bi pocheli da zuje ... to reshih tako shto sam umesto na usb modem prikljuchio na mreznu kartu pa cu kupiti josh jednu da bih spojio i ovu dvojicu medjusobno ... i taj mali problem je shto kad zabodem drugi kabl od kablovske u tv/fm karticu na malom kompu ... tannpoyi na velikom pochnu da zuje ... ali to i nije toliki problem tv ne gledam tako da taj kabl nisam ni prikljuchio ... sada nishta ne zuji ... ali nemam vishe ups ... da li postoji neki ups koji ima i obichne utichnice na sebi? da mogu i tannoje da prikljuchim na njega i kompove i monitor i modem jel ako je ishta na drugacijem naponu od monitora oni zuje ... missim verovatno to postoji al koshta brda? mrtav sam umoran ... odo sad da vretim sve na svoje mesto ... a vi mucnite glavom vidite dal ovo i kako moze da se reshi ...
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Ma ranije su se UPS-ovi samo tako i pravili, sa obicnim uticnicama. Ja sam skoro pazario UPS i tek kod kuce sam ukapirao sta sam kupio. Jos ja racunam koliko mi snage treba i sta cu sve da prikacim, kad ono moze samo komp, monitor i preamp. Tri mesta!!!? Cista prevara, ali je tako. Ima neka fora da sva oprema mora na jednu fazu ili tako nesto jer pocne da zuji. To bi trebao da pitas nekog elektricara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |
monitori ... | SumAnuT | Monitoring | 4 | 15-11-2004 12:10 PM |