|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 |
Banned
|
![]()
Ma super izgledaju difuzori,ne bi ja tu nista diro, nego....jel bi prihvatio taj tvoj stolar jednu serisku proizvodnjicu toga?Skupi se nas desetak sa foruma i uradi nam pedesetak komada.Meni se neda to sada da pravim a trebaju mi a verujem da bi bilo dosta zainteresovanih.On zna o cemu se radi,kaze cifru za 50 komada,uplatimo mu kako se dogovorimo i svima lepo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Pro Member
|
![]()
Uh..... iskreno ne verujem. Posao je toliko zeznut i pipav, da ne mislim da bi se neko 2 put nasankao. A i problem je naci tu kolicinu suve gradje. Sa druge strane, covek ima blizu 80 godina
![]() Meni je cak zafalilo gradje, a sekao sam 75duznih metara, racunajuci da ce biti dovoljno... pa sam skupljao po komsiluku Mada, mogu da se raspitam po okolini, da se nesto organizuje, kod nekog drugog, mladeg, ili da nadjemo neki CNC, gde bi to islo brze. Kod mene je dobro jer su mi shumoviti Zlatibor, TAra, Zlatar... svi na maltene pola sata. Takodje, veliki problem je naci obradjeno 5x5, ja sam isao na 7x7 svestan da spustam gornju granicu difuzije. Opet, cekam da mi chicha ispostavi racun, znam da sam samo za gradju, lak, lakiranje, lepak, podnozje (iverica 18mm) i sl. potrosio oko 250e, mozda i vise kad se uracuna dodatna gradja...... I setih se onog roginatorovog majstora, koji mi je prvo delovao skup, a sad ![]()
![]() |
#163 |
Banned
|
![]()
Pa 5 cm puta 5cm obradjenog drveta,mislim da nije camovina vec jela, se ovde u n.s. u Merkuru prodaje za oko 350din. dva metra.Ako majstor ima oko 80 godina...hm...sto kazes tesko da ce da se nasanka dva puta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Pro Member
|
![]()
2m - 3,5 eura.... pa to se ne isplati..... uzmi da je kubik gradje oko 260e (mozda je sad malo skuplji), pa vidi
To je bar tri puta skuplje (ja sam radio 7x7, sto je skoro duplo veca zapremina drveta u totalu)
![]() |
#165 |
Banned
|
![]()
Pa jeste skupo ali to je u Merkuru,znaci svuda mora biti jeftinije,nisam jos prolunjao,pogledacu.Dodje mi da popizdim od gradjevinskih radova,nije da se stedi na parama vec covek nemoze da nadje normalnog majstora pa mi je onda lakse da uradim neke stvari sam.O majstorskim cenama i da ne pricam,oni bre ko da su hirurzi.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Moderator
|
![]()
Stavljeno na sticky
pozdrav bogi
![]() |
#167 |
Pro Member
|
![]()
Evo jos koja slika....... oteglo se ovo
![]() ![]() Danas sam okacio i 2 difuzora, kad stavim i treci, bice slika....... uglavnom, napravljena je podkonstrikcija za njih (2cm debela) pa zalepljen azmafon na zid (koji dolazi iza dif.). Na ledja difuzora se kace metalne plocice kroz koje se bushe tiplovi u konstrukciju... stoji jako chvrsto i stabilno.. Takodje se na slikama mogu videti glavne letve za roshtilj (azma i platno) kao i kose letve za superch. I jos jedna slicica - paravan izmedju male i velike sobe - 20cm daske, ledja OSB, unutra min. vuna i azmafon preko svega... i doci ce platno na kraju
![]() |
#168 |
Pro Member
|
![]()
Danas gotov plafon u maloj sobi za snimanje (da ne kazem gluva soba
![]() Posto ce se nekad stanovati iznad, stavio sam varijantu spustenog plafona od OSb ploca iznad koga se nalazi 15cm prostora... a u tom prostoru prvo 10cm min vune polutvrde pa 2cm azmafona zalepljenog na plafon... da se nadje... na spratu iznad te sobe cu odraditi i neki plivajuci pod, kad za to dodje vreme.... Difuzore sam okacio odavno, ali ne slikah zato sto sam ih odmah prekrio najlonom dok traju radovi... jer prasinu sa toga je nemoguce ocistiti ![]()
![]() |
#169 |
Pro Member
|
![]()
evo jos koja slika iz neke ranije faze, a nesto i od danas (stavljanje platna preko azmafona).
Naravno, vocal booth je samo ozidan i odradjeni plafon i pod, apsorpcija po zidu tek sledi. Takodje, nista nije ocisceno, sve je slikano u radnoj atmosferi
![]() |
#170 |
Pro Member
|
![]()
i jos
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||