Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-01-2016, 11:58 AM   #151
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Re: Koji DAW koristite?

Quote:
Posvetio sam par sati citavsi njihov forum i tvikujuci settings, sve sam zivo izmenjao na osnovu iskustva korisnika i gle cuda, onaj projekat koji je seckao kao lud i to na visokim baferima, sada radi kao sat ! RT Cpu ne skace, opterecenje CPU-a globalno na 512 baferu je oko 45-50% i nema nikakvog seckanja nicega... Ali sam mecku rodio i mnogo stvari promenio... Sad mogu sa uzivanjem da koristim moj omiljeni DAW
Ako te ne mrzi mnogo, napisi ukratko sta si morao da promenis da bi ti proradio.
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2016, 12:45 PM   #152
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

A i ako te mrzi, napiši.

Sent from my ME173X using Tapatalk
Old 31-01-2016, 01:26 PM   #153
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Napravicu screenshot svih settings-a da bih poslao prijatelju koji ima isti problem...

U kratko, primera radi imao sam problem sto u velikim i teskim projektima kad pritisnem stop cekam 5-6 sekundi da stane dok za to vreme tih 5-6 sekundi stalno secka, to je bila katastrofa. Na njihovom forumu sam video da su nekoliko njih resili iskljucivanjem Midi out-a (? a ja ga ni ne koristim), i de-chekiranjem nekih funkcija pod Midi/Reset by. S obzirom da midi jedva da koristim i narocito ne output, sve sam decekirao, i problem sa seckanjem pri zaustavljanju je nestao, koliko god to apsurdno bili jer moj projekat nema nista sa midijem.

Onda, pod Buffering, vec sam primecivao da manje crackles imam kad mi je Thread Behvaiour na Relaxed. Sve ostalo sam dechekirao (jer je neki lik sa takodje relativno jakim racunarom tako resio problem), osim Anticipative Processing koji sam povecao na 400ms ( bez nekog razloga, radilo mi je i na 200, ali stabilnosti radi da mogu vise da stavim)...

Ne mora da znaci da ce i vama sa ovim podesavanjima da bude bolje, ali mozete da probate...

Jesu u sustini dva-tri podesavanja, ali sam mnogo pucao u prazno dok nisam dosao do podesavanja koja mi prave razliku.

Evo slike da vam bude jasnije:

Last edited by Jan; 31-01-2016 at 01:30 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2016, 09:14 PM   #154
Haxli
Pro Member

Cubase... al me "sile" vuku vec neko vreme da probam S1 i Reaper... ali sve odlazem
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2016, 10:46 PM   #155
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Moram da kazem, problem sa Reaper-om nije bio da lose koristi resurse itd... Njegov problem je sto moras da budes j****i programer da bi ti proradio ! ....
Ovim putem želim da naglasim da je citirani tekst prepun laži i dezinformacija.

Sad, onako zbilja, REAPER jeste otprilike "red-pill" varijanta, ali kida, kada ga čovek prihvati za to Å¡to jeste.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 11:10 AM   #156
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

A za šta je? Mislim, za šta nije?

Sent from my ME173X using Tapatalk
Old 01-02-2016, 02:45 PM   #157
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Kad sam rekao da ga treba prihvatiti za to što jeste, mislio sam: prihvatiti ga takvog kakav jeste.

Å*to se tiče toga kakav je, za moj ukus, nema zamerki. Jeste verovatno malo "nasuÅ¡an" za većinu ljudi i deluje kao da mu mnoge stvari fale (ok, recimo, zapisivanje nota mu zaista i fali ), ali, naprotiv, kadaa se čovek iole udubi, shvati kako, ne samo da ne fali opcija, nego i mnogo čega ima i mnogo viÅ¡e nego u drugim programima.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 03:34 PM   #158
obicni user
Member

Ja bih rekao da Reaper nejcesce odbija ljude zbog izgleda. Sve izgleda kao da se netko igrao ravnalom i bojicama. A još kad se otvori neki njegov plugin....
Mnogi tu i zastanu.. I ja sam prvi put...
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 03:50 PM   #159
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Da, Reaper je dokaz da ne treba suditi o knjizi na osnovu korica. Ja sam srećom već bio navikao na takav izgled pluginova, poÅ¡to sam pre njega bio ovisnik o Sony Vegasu (a dobar deo Reaperovog dizajna je preuzet od njega).

Pozdrav,

Vasa
Old 01-02-2016, 05:44 PM   #160
boycek68
Junior Member

boycek68's Avatar

Default Koji DAW koristite?

Pored Logica,Abltona,Cubase,FL i STudio One sad na Reaper prelazite ? Pa nije valjda 60€ presudilo? 😄Gledao sam na YT tutorijale za Reaper malo je konfuzan poznavajuci ove ostale vrhunske DAW. A znam da radim u 4 Daw-a 😊 (Radim ne raduckam&#128521

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by boycek68; 01-02-2016 at 05:48 PM.
boycek68 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules